- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

1. júla 2023

Svet

 

Ilustrácia: Andrej Mišanek
Milan Hodál


Svet je dnes iný... Celkom iný...
Sú za tým hriechy? Naše viny?

Možno aj preto zišiel z cesty
Do kože sa len ťažko zmestí

Bezcitný – s nafúknutým egom
Stáva sa sebec z neho

Už dávno nie je vľúdny
Čosi sa deje s ľuďmi!

Svet je dnes taký: kto z koho...
V tom neľútostnom boji

Pozerám sa naň... Pozerám
A stále viac sa bojím...

3 komentáre:

  1. Anonymný2.7.23

    Som „optimista“ a vidím to tak, že voľby zase nič nezmenia. Terajšia „demokracia“ je len veľký priestor na korupciu a pokračujúce deštrukčné reformy v každej oblasti života. Vybudovať národný štát bude dlhodobý proces a dá sa vytvoriť len silnou vôľou jediného hnutia. Národných strán má Slovensko toľko, že sa nikdy nezjednotia do jedného hnutia.
    Stále sa ľuďom nedostalo do krvi, že pre dosiahnutie určitého cieľa by malo existovať iba jedno hnutie. Rôzne zoskupenia idú rôznymi cestami za rovnakým cieľom. Každý chce uspieť a byť prvý a vtedy celkom nenápadne začína trieštenie síl. Je za tým len závisť, žiarlivosť, ctižiadostivosť, i chamtivosť a servilnosť...
    Všetko skutočne veľké nebolo nikdy vybojované koalíciami, ale vždy je to úspechom jednotlivca. Koaličné úspechy, už svojim pôvodom, majú v sebe zárodok budúceho rozdrobovania a straty toho, čo už bolo dosiahnuté. Za tých posledných 30 rokov je to jasne viditeľné.
    Príjemnú nedeľu! milan

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Možno – realisticky poňaté – by to mohlo byť jedno veľké široké hnutie, zahŕňajúce viacero strán, odborných zoskupení či stavovských združení, hnutie pevne stmelené „desatorom“ slovenských národnoštátnych záujmov a priorít.

      Odstrániť
  2. Anonymný2.7.23

    Myslím že slovenské, národné je aj kresťanské, čiže konzervatívne. O to by nám malo ísť. Sme Slovania a cudzie okupačné armády nemajú čo u nás hľadať. Jedných sme sa zbavili, druhí sa "nasáčkovali". Nech nás nechajú v mieri samých sa rozhodnúť armádu nemáme a aj tak je nám na nič. Proti komu? Pritom nemáme pomaly čo do úst. Hlupák bol ten, čo pripustil cudzí kapitál Načo sú nám samopaly, my sme zvyknutí na prácu s rýľom a motykou v záhrade a to nás vždy uživilo. Zbavme sa bánk a obchodných reťazcov, ktorí nás o zdravé potraviny okrádajú a dali nám sem autá vyrábať. Čo budeme hrdzavé blatníky jesť? milan

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.