- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

26. septembra 2023

Tak trochu predvolebne

 

Kresba: Andrej Mišanek

Veľa sa zamýšľam nad tým, čo sa to momentálne deje u nás i vo svete. Evidentne je tu doba zlomová – a mnohých zlomí. Modlime sa, aby sme to neboli my. Čoraz jasnejšie totiž vidíme, ako sa propaguje udavačstvo, tak otvorene či oficiálne sa to neodvážili ani komunisti.

Žiaľ, snahy po jednotnom názore a jednej kandidátke sa prejavujú aj v Cirkvi. Už sa ani nespomína „sloboda Božích dietok“, ba o slobode sa úplne prestáva hovoriť. Dôležitá už dávnejšie nie je teda sloboda hovoriť pravdu, ale akási bezvýhradná sloboda iných a hocijakých...



Predovšetkým vraj buďme progresívni a verme, že budúcnosť a zajtrajšky budú svetlé a sladké. Nepripomína vám to niečo, moji rovesníci a ešte starší? Bol som pred pár dňami na stavbe staronovej bratislavskej Krížovej cesty a uvedomil som si reálnu predstavu, že o nejaký čas nám ju ďalší hlásatelia už naozaj krásnej budúcnosti môžu zbúrať. Pretože komunizmus aj progresivizmus pochádzajú z toho istého jedovatého koreňa a rovnako špinavej maštale.

Verme naďalej v pravdu svojej Cirkvi, ale hlboko sa zamýšľajme nad čudesnými snahami robiť ju inou, akousi progresívnejšou. Len Kristova pravda nás vyslobodí. Veritas liberabit vos.

Zobuďme sa!

 

Vlado Gregor


::

Rozhovor s autorom: Bludy a nezmysly šíria ľudia, ktorí nenávidia kresťanstvo.

 

::

Prosíme, podporte naše úsilie – komentujte, vyjadrite svoj názor na publikovaný článok... a odoberajte náš vestník (podrobnejšie informácie).

3 komentáre:

  1. Koho voliť?
    Odpovedá Ján Baránek:

    https://www.youtube.com/watch?v=sTmrqCbgV84

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Anonymný26.9.23

    Vďaka za úvahu aj príhovor Jána Baránka. Kiež zvíťazí rozum nad mladíckou nerozvážnosťou. Ľudovít

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Anonymný26.9.23

    Pán Maršálek!! Diletanti dnes v posledný deň pred moratóriom aktivizujú mládež s rôznymi možnosťami ovplyvňovania koho voliť, strašia ich budúcnosťou a priateľmi Rusmi a najhoršie, že sa pretraktuje voľba voliť prostredníctvom počítača a marfóntelefónom, kde je veľmi pravdepodobná ESET manipulácia. Mám veľké obavy o férovosť volieb, výstražné tam-tamy proti slovenskej národnej voľbe hlasito počuť z každého oligarchického média a "hlásnej trúby"! S veľkou dávkou pesimizmu, milan

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.