- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

9. októbra 2023

Ešte k voľbám

 

ZÁPISNÍK (40/2023)

Voľby sa skončili. A začalo sa špekulovať. A čo je horšie, začalo sa intrigovať, zavádzať, kšeftovať. To všetko s cieľom spochybniť, prípadne zvrátiť volebný výsledok.

„Prozápadní demokrati“, keď už inak nemôžu, vkladajú nádeje do „neficovskej konzervatívno-liberálno-pravo-ľavej vlády“, v záujme „záchrany slovenskej demokracie“ (citované z denníka Sme, 5. 10. 2023).

Povedzme to takto: voľby mohli dopadnúť aj lepšie, aj horšie, ale z dvoch možností, ktoré sa teraz reálne ponúkajú, Slovensku a jeho obyvateľom viac prospeje koalícia v zložení Smer, Hlas a SNS (napriek výhradám), pretože druhá možnosť nepredstavuje nič iné len zlepenec, chaotický konglomerát, v ktorom skôr či neskôr prevládnu protinárodné a protikresťanské sily.

Ale vráťme sa k úvodnému konštatovaniu. Je po voľbách a masmédiá nás ohurujú a ohlupujú špekuláciami, za ktorými tušíme čosi nedobré. Až na výnimky chýba jasné slovo a priama reč, chýba normálnosť, zdravý rozum, úcta k pravde... Dočkáme sa niekedy?

 

Ján Maršálek


::

Predchádzajúci: ZÁPISNÍK (39/2023).


::

Vážený čitateľ,
ak chcete získať publikácie z našej edície,
ako aj exkluzívne informácie o našom portáli,
prihláste sa na odber e-mailového mesačníka:
PriestorNet – niečo navyše!

2 komentáre:

  1. Anonymný9.10.23

    Vďaka za úvahu a hodnotenie. Slovenský kresťanský volič by mal voliť tak aby zohľadnil nielen materiálne veci, ale predovšetkým hodnoty, na ktorých naša civilizácia vyrástla, teda strany, ktoré presádzajú a podporujú kresťanské princípy, sú pronárodné, prorodinné a sociálne, aspoň tak si to myslím ja, mýlim sa? Ľudovít

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Žiaľ, v súčasnosti na Slovensku nemáme relevantnú politickú stranu, o ktorej by sa dalo s čistým svedomím povedať, že je kresťanská, národná i sociálna, teda že stojí na troch pilieroch „normálnej“ politiky. Aj preto sú mnohí voliči zmätení.

      Paradoxne, niektoré prvky konzervatívnej kresťanskej politiky sú dnes prítomné v Smere, oproti tomu KDH pôsobí oportunisticky a podlieha tlaku aj vábeniu pokrokárstva.

      Odstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.