- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

16. októbra 2023

Vláda Roberta Fica pod paľbou

 

ZÁPISNÍK (41/2023)

Nová vláda ešte ani nebola ustanovená a už sa začal frontálny mediálny útok proti nej. Signálom na začatie vojny bolo ohlásenie dohody o novej koaličnej väčšine. Masmédiá ovládané nepriateľmi všetkého národného a kresťanského nevedia stráviť volebný neúspech svojich obľúbencov, nemienia sa zmieriť s povolebnou realitou, a tak útočia, znevažujú, urážajú; zjavne chcú hneď v zárodku znemožniť a rozložiť formujúcu sa vládnu zostavu, jej členov a podporovateľov.

Terčom nenávistných atakov sú v týchto dňoch najmä poslanci zvolení za Slovenskú národnú stranu. Dostávajú označenia ako dezinformátori, extrémisti, konšpirátori, bizarné postavy... Najviac urážok sa ušlo Tomášovi Tarabovi a Rudolfovi Huliakovi – asi preto, lebo sú najznámejší a najvplyvnejší.

Samozvaní demokrati a vraj slušní, kultúrni zástancovia liberálnych hodnôt hrubo, vulgárne, bez štipky tolerancie, o ktorej tak radi hovoria, dehonestujú inak zmýšľajúcich, rozosievajú kúkoľ, vytvárajú atmosféru strachu a nepriateľstva.

Napríklad taký Peter Tkačenko v denníku Sme (vydanie z 12. októbra 2023). Členovia poslaneckého klubu SNS sú podľa neho „maskoti“, „exoti“, „úplní vandráci“, ba dokonca „obludy“. Nuž, progresívna slušnosť a inteligentnosť v praxi!

Ako reagovať? Neradno sa znížiť k takému spôsobu komunikácie, klesnúť na úroveň ideologicky zaslepených novodobých zväzákov, ktorí tolerujú len seba a sebe podobných. Ale nezaškodí každému pripomenúť starú pravdu: kto seje vietor, žne búrku.

 

Ján Maršálek


::

Predchádzajúci: ZÁPISNÍK (40/2023).


::

Vážený čitateľ,
ak chcete získať publikácie z našej edície,
ako aj exkluzívne informácie o našom portáli,
prihláste sa na odber e-mailového mesačníka:
PriestorNet – niečo navyše!

1 komentár:

  1. Anonymný16.10.23

    Vďaka za dobrú úvahu. Asi nastáva doba triedenia duchov. Oni nechápu nás a my nechápeme ich. Spoločnosť rozdelená, polarizovaná, mnohým vyhovuje spolupráca s aroganciou, drzosťou, hlúposťou, demagógiou, zvrátenosťou a preto ich aj volili. Strana ktorá nesie v názve kresťanské sa pridala na stranu rozkladu. Žijeme naozaj ťažkú a zložitú dobu. Ale môžeme si za to sami. My sme spochybnili mnohé axiómy svet nemôže fungovať. Cirkev vždy stála na strane Dobra, Pravdy a k čomu nás vedie tá súčasná? Sama stráca na sile a je ohrozená jej existencia. V mnohých krajinách v Západnej Európe už živorí, bude tomu aj u nás tak, krajiny prežívajú na základe toho, že niekto iný pomáha vytvárať ich hospodárstvo a oni špekulujú ako si ho udržať. Nedopustime rozvrat našej spoločnosti. To dokážeme ak podporíme zdravú a funkčnú rodinu, prirodzené hodnoty, medziľudské vzťahy založené na podpore všeobecného dobra, ak sa nám podarí fungovať podľa prirodzeného poriadku, daného pri stvorení sveta tak ubudnú ba zmiznú aj zástupné problémy, ktoré sú nám predkladané ako hrozby proti ktorým sa máme zjednotiť na falošných hodnotách. Kiež by to chápali aspoň kresťania, ktorí podľa mňa zlyhávajú a volia a podporujú pod rúškom progresu zvrátenosť. To čo predvádzajú v médiách a debatách /nielen televíznych, ktoré cez víkend boli na propagandu proti vznikajúcej vláde využité/ je ukážkou demokracie pod ich vedením. Je to horšie ako počas totality. Aspoň ja to tak vidím Ľudovít

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.