- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

17. júna 2010

Citát týždňa (24/2010) – Dag Daniš

Mečiarovi treba uznať, že na začiatku 90. rokov bol jediným relevantným politikom, ktorý sa nebál žiadať pre Slovensko zvrchovanosť (so všetkými rizikami)  a neskôr založiť Slovenskú republiku ako nezávislý národný štát. Impotentní intelektuáli z VPN vtedy nevideli v nezávislosti hodnotu, ale traumu, s ktorou sa dodnes nevyrovnali...

Dag Daniš (Hospodárske noviny, 14. 6. 2010)

2 komentáre:

  1. V tom čase som dostal otázku: "Myslíte si, že keď bude Slovensko samostatné, bude po problémoch?" Odpovedal som, že práve naopak, až vtedy naozaj začnú. Za Československa žiaden problém na Slovensku nemal úroveň štátu. Dali sa čakať problémy a tie aj prišli a mnohé tu stále sú, aj budú. Veľa sme zvládli a stále musíme veľa riešiť. Taký je život dospelého subjektu, byť sám za seba zodpovedným.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Samostatnosť, prirodzene, prináša starosti, ale aj radosti, napr. (aktuálne) tie futbalové.

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.