- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

30. júna 2011

Anketa: Človek a internet (4)

Letná anketa PriestorNetu na tému Človek a internet

Aký je váš vzťah k internetu a v čom vidíte klady a zápory jeho rozšírenia? Využívate ho pravidelne? Máte svoje obľúbené internetové stránky?

Gabriela Grznárová - poetka:
Priznám sa, môj vzťah k internetu (ako aj k väčšine „výdobytkov“ techniky) bol spočiatku pomerne nedôverčivý. Rovnako som otáľala kúpiť si napríklad mobilný telefón, kým som nezistila, že tieto vymoženosti modernej civilizácie majú aj svoje prednosti.
Našťastie, ako všetko ostatné, aj internet využívam s mierou, nerada bývam na niečom závislá. Väčšinou klikám na stránku Google a prezerám si ponuky kníhkupectiev a obľúbených antikvariátov, programy divadiel, tipy na kultúrne a spoločenské podujatia a keďže som mierne márnivá, tak aj stránky s módou a doplnkami. Internet využívam aj na ozrejmenie si alebo potvrdenie rôznych informácií, súvisiacich s mojou prácou, prípadne si na YouTube prehrávam piesne, ktoré nemám na DVD. Niekedy navštevujem blogy svojich známych a priateľov z literárnych kruhov (PriestorNet patrí medzi ne).
Samozrejme, mnoho sa hovorí o závislosti, o nahrádzaní spoločenského styku či osobných stretnutí neosobnou komunikáciou na sociálnej sieti, prípadne o internetovom ohrozovaní detí a mladistvých. Na tento neduh nepoznám žiadny recept, podľa môjho názoru závisí od výchovy a vyspelosti jedincov, či internet bude pre nich dobrou pomôckou na rozvíjanie zručností, dopĺňanie informácií, alebo ich pánom, nezdravou závislosťou či dokonca hrozbou. Ja osobne stále považujem dobrú knihu, kvalitný film, príjemný výlet alebo posedenie s priateľmi za najlepší relax.

Prečítajte si aj rozhovor s Gabrielou Grznárovou

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.