- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

15. októbra 2011

Zrkadlo týždňa - 41/2011

Vláda Slovenskej republiky pod vedením Ivety Radičovej neprešla parlamentným hlasovaním o takzvanom eurovale, ktoré premiérka spojila s hlasovaním o dôvere svojmu vládnemu kabinetu.
Predčasný koniec tejto vlády (po pätnástich mesiacoch) je potvrdením toho, že bola zle zostavená a založená - dal ju zrejme dohromady iracionálny odpor voči Robertovi Ficovi a jeho strane Smer. A to je na pozitívne pôsobenie málo.
Po páde vlády však udalosti nabrali rýchly spád. S niektorých partnerov sa stali súperi a zo súperov partneri. Podivuhodne rýchlo došlo k dohode o viacerých otázkach (predčasné voľby, euroval, zmena na poste predsedu Národnej rady...). Akoby to všetko bolo dopredu pripravené. Ale do hry vstúpil aj prezident a zdá sa, že má vlastnú predstavu o tom, čo treba spraviť v nasledujúcom období. Tak či onak, čakajú nás podľa všetkého predčasné voľby a teda možnosť dať svoj hlas niektorej z politických strán.
::
"Doba, v ktorej žijeme, má toľko nebezpečných čŕt, že prenechávanie verejného priestoru len oportunistickým modernistom sa nakoniec vypomstí všetkým. Sme v dobe, v ktorej je nutné riskovať i nepochopenie, nutné vystaviť sa omnoho viac než v minulosti nepríjemným stretom, akokoľvek sa zdá, že v nich má druhá strana momentálne prevahu, zvlášť mediálnu."
(Václav Klaus, prezident Českej republiky; z prejavu na národnej svätováclavskej púti. In: Kultúra č. 17/2011; poslovenčil JM)

2 komentáre:

  1. Najhoršie na celom je to, že tu nie je žiadna strana, ktorú by človek volil s pocitom ,,tak túto stranu chcem". Ja som sa doteraz zúčastnila každých volieb, ale vždy to bola voľba najmenšieho zla (v mojom ponímaní). Bohužiaľ, teraz ma chytá nechuť k voľbám ako takým...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mia, myslím si, že tak to vníma mnoho, možno väčšina ľudí.

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.