- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

5. februára 2012

Komu dať svoj hlas?

Zrkadlo týždňa - 5/2012

Zima predsa len prišla a ukázala svoju silu. V uplynulých dňoch teplota klesala hlboko pod nulu a na väčšine nášho územia panoval celodenný mráz.
Mrazivo nám však môže byť aj z informácií o rozsiahlej korupcii, zasahujúcej najvyššie miesta spoločnosti. A voľby sa blížia... Koho v takejto situácii voliť, komu dať svoj hlas? Táto otázka, resp. odpoveď na ňu je dnes mimoriadne zložitá.

Mnohí tvrdia, že najlepšie je nevoliť. Ja si to nemyslím. Ignorovaním volieb iba prenecháme možnosť rozhodnúť tým, čo voliť pôjdu. Lepšie je, domnievam sa, prejaviť svoju nespokojnosť tak, že dáme hlas iným ľuďom, prípadne menším alebo aj novým stranám - nech sa to v našej politike poriadne premieša, aby sa narušili staré korupčné vzťahy a väzby.
Neverím, že v dohľadnej dobe dôjde k výraznejšej zmene k lepšiemu. Predpokladom takej zmeny je totiž zmena zmýšľania väčšiny, a to je záležitosť dlhodobá. Niečo však treba spraviť už teraz!

3 komentáre:

  1. Anonymný15.2.12

    chcel by som povedat, ze suhlasim, ale nesuhlasim. Mala strana napriklad 99 percent je pofiderne financovana strana ktora presne zapadne do vyslapanych chodnickov. Myslim si, ze ak je system problemom nemoze prist riesenie z vnutra systemu. A este by som rad poznamenal, ze ak by sa ludia podobny sulikovi matovicovi alebo weissovi boli byvali dostali k privatizacii strategickych podnkov v tych casoch ked to bolo aktualne, tak teraz bude riadit zapadoslovensku energetiku nejaky rusky mafian. a spp bude rozpredane za zmenky mrtvych ludi...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jakub X, ďakujem za vyjadrenie názoru. Nuž, treba si to naozaj dobre zvážiť, zbierať informácie a potom voliť podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia.

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.