- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

24. augusta 2013

Tesnou bránou

Zrkadlo Písma – 34/2013

Usilujte sa vojsť tesnou bránou, lebo hovorím vám: Mnohí sa budú pokúšať vojsť, a nebudú môcť. Keď hospodár vstane a zatvorí dvere a vy zostanete vonku, začnete klopať na dvere a volať... Ale on vám povie: Ja neviem, odkiaľ ste; odíďte odo mňa všetci, čo pášete neprávosť!
(Lk 13, 24–25. 27)

Všetko sa odvíja od viery. Viera určuje náš život, jeho smerovanie, náplň, charakter. Uveriť v Boha je zásadné, uveriť v Ježiša Krista značí získať nový pohľad na svet.

Skôr či neskôr natrafíme na rázcestie (a potom znova a znova, opakovane). Široká cesta je pohodlná, po užšej sa kráča oveľa ťažšie, ale na jej konci je brána do nebeského pokoja. A sme opäť pri otázke viery!
Mnohým ľuďom dneška pripadá biblická spravodlivosť neprijateľná, veľmi prísna, netolerantná. Vraj, ako môžeme byť na večnosť potrestaní za nejaké naše podmienené, dočasné skutky. Ježiš odpovedá: Každému sa stane podľa jeho viery.
Veru, dotiahli sme to ďaleko – chceme predpisovať Bohu, ako má rozhodovať, chceme mu prideliť naše vnímanie spravodlivosti. Ježišove slová však nepustia: Mnohí sa budú pokúšať vojsť, a nebudú môcť.

::
Prečítať si môžete aj knihu zamyslení na každý týždeň v roku:
Stopy v priestore

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.