- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

14. novembra 2015

Barbari útočia (nielen v Paríži)

Ján Maršálek
Informácie o včerajších udalostiach v Paríži sa len postupne upresňujú, no už teraz možno povedať, že tam došlo k premysleným, koordinovaným teroristickým útokom s desiatkami mŕtvych a zranených, ktoré majú na svedomí barbarskí zločinci. Napriek tomu, že identita páchateľov nie je nateraz verejne známa, môžeme ich s istotou označiť za islamských fanatikov.
V reakciách viacerých politikov, pozorovateľov a žurnalistov sa objavuje aj obava z radikalizácie našej (európskej) spoločnosti. Avšak na pozadí súčasnej situácie, na pozadí blahobytného sebauspokojenia, ľahostajnosti a falošného ponímania ľudských práv, na pozadí duchovnej prázdnoty sa radikalizácia spoločnosti javí ako neodvratná.

Európa chtiac-nechtiac zbiera plody svojho spôsobu života. Keď nás nezobudili státisíce nelegálnych imigrantov, čo nás zobudí? Isto, raz k tomu dôjde, ale nebude už neskoro? Nebude neskoro na „demokratické“ riešenie? Radikalizáciu spoločnosti si môže želať len blázon. Lenže ak budú naši predstavitelia pokračovať v doterajšej bezprizornej politike, tak k nej dôjde – a bude to bolieť!
Ján Maršálek
::
Súvisiace články:

2 komentáre:

  1. Anonymný15.11.15

    Neskoro bolo už vtedy, keď ľudstvo začalo vyrábať stroje na zabíjanie ľudí a riešiť problémy a spory vojnami, nie vyjednávaním. Tí ktorí ženú ľudí do vojen zabúdajú, že raz skončia tak ako obete vojen - smrťou.

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.