- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

10. júla 2016

Slovo na nedeľu (24)

Sekera je už priložená na korene stromov. A každý strom, ktorý neprináša dobré ovocie, vytnú a hodia do ohňa.
(Mt 3, 10)
Slová, ktoré vyriekol Ján Krstiteľ na brehu rieky Jordán. Podobenstvo, ktoré platí stále a je určené všetkým, ktorí majú pochybnosť o plnení slov, ktoré nám zanechal Ježiš Kristus.
Načo taký strom, ktorý rodí ovocie, čo nikomu nechutí? Načo taký človek, ktorého správanie a činy odporujú Božím slovám? Sekera je pripravená, každého čaká posledný – osobný súd. Možno o rok, o desať, ale možno už tento deň. A bude sa rátať a bude sa vystavovať účet každému z nás, kto sa postaví pred tvár Pána a bude chcieť prejsť do Jeho Kráľovstva. Ak neprejdeme, nebudeme spasení a skončíme v zabudnutí, bez možnosti radovať sa s tými, ktorým bolo dopriate požívať slasť z blízkosti Pána.

Človek počas svojho života musí preukázať, že jeho život nebol márny. Všetky skutky telesného a duševného milosrdenstva, ktoré vykonáme, budú spravodlivo odmenené. Na nič sa nezabudne. Všetko zlé sa vyjaví a bude nám premietnuté na plátno nášho svedomia. A duša, naša duša, bude obnažená a všetko zlé ju zaťaží a bude ťahať dolu, do prázdna...
Sekera je vždy pripravená. Nevieme dňa ani hodiny. Vieme iba to, že raz sa všetko stane tak, ako je stanovené v Písme.
::
Predchádzajúce: Slovo na nedeľu (23)
::

PriestorNet patrí ľuďom súcim na slovo, rozhľadeným a kultivovaným...
Staňte sa jeho priaznivcom: podrobnejšie informácie.

1 komentár:

  1. Anonymný10.7.16

    Áno všetci sme smrteľní, ale prosím vás, prečo si vymýšľať takého trestajúceho Pána, veď najväčším trestom je nedobre prežitý život tu na Zemi.

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.