- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

15. júla 2016

Útok v Nice a symbolický minaret

Dozvedáme sa o ďalšom teroristickom útoku, tentoraz v juhofrancúzskom meste Nice. Opäť desiatky mŕtvych, desiatky a stovky zranených... Takéto správy sú v posledných rokoch čoraz častejšie, a predsa sme zakaždým zasiahnutí a šokovaní z toľkej zloby, nenávisti a brutality.
Terorizmus súčasnosti je takmer výlučne dielom islamských fanatikov. Na takýchto ľudí platí iba sila. Nie však sila prejavujúca sa bombardovaním severoafrických a blízkovýchodných štátov – také kroky situáciu len zhoršujú. Musí to byť sila vnútorná, sila doma, v Európe, sila presvedčenia, zásad, viery!

Pokiaľ budú cudzinci v Európe – v nás – vidieť bezzásadovosť, zhýralosť, slabošstvo, budú nami opovrhovať, budú nás nenávidieť – a budú nad nami víťaziť. Kedy to pochopíme?!
Azda i na Slovensku sa po minulej noci niektorým ľuďom otvoria oči. Azda pochopia, že stavanie minaretov, hoci symbolických (festival Pohoda), pod heslom tolerancie a otvorenosti, je nielen pomýlené, ale aj hlúpe a v konečnom dôsledku nebezpečné.
Ján Maršálek
::
Súvisiace články:
::
Možno patríte k tým, ktorých obsah tejto stránky zaujal.
Ešte viac dobrého čítania získate, keď budete odoberať náš e-mailový vestník:
podrobnejšie informácie.

1 komentár:

  1. Anonymný15.7.16

    Ďalší teroristický útok! Je to aktuálna správa na našej web stránke. No sú toho plné aj ostatné média a zasa to možno označiť iba za zúfalý výkrik do tmy. Žiaľ, vždy sa píše a hovorí o následkoch a málokedy, takmer nikdy o príčinách. Či už je to otázka moslimská, židovská, cigánska, rasová a podobne. Niekto to musí riadiť a vyvolávať úmyselne. Veď teror je v podstate následok bezmocnosti. Ako autor správne konštatuje, treba sa prejaviť, dať najavo, brániť sa, ale očakávať takúto patickú a účinnú obranu možno iba od ľudí kompetentných, ktorí majú tú silu, možnosť a postavenie. Nie od našich judášov zapredancov, ktorí sú za peniaze schopní predať aj vlastnú matku.

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.