- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

21. septembra 2016

Multikultúrny blázinec

8. 9. 2016
Vo Švédsku prebieha polemická diskusia o nosení krížika na krku. A teraz pozor: najvyšší predstavitelia miestnej luteránskej cirkvi tvrdia, že kampaň za nosenie krížika, ktorú spustili aktivisti ako odpoveď  na mučenícku smrť francúzskeho kňaza Jacquesa Hamela (bol zavraždený islamistami pri slávení svätej omše) propaguje nenávisť a náboženskú vojnu! Tamojšie oficiálne kresťanské štruktúry sú zjavne choré – svedčí o tom ďalšia správa: niektorí pastori chcú údajne odstrániť kríže z kostolných veží, aby neurážali inovercov (moslimov).


9. 9. 2016
Naša takzvaná demokratická opozícia už naozaj nevie, čoho sa má chytiť. Nevie sa akosi dostať z povolebného kŕča a zúfalo hľadá záchranu v smutno-smiešnych gestách, ktoré sa ani len nepodobajú na zodpovednú politiku. Ale ani vládna koalícia nie je na tom omnoho lepšie – raz darmo, ide o účelové spojenectvo, a z takého zvyčajne ťažia tí menej poctiví.

10. 9. 2016
Slovenská televízia i rozhlas padajú ku dnu. Čoraz ťažšie možno v súvise s týmito inštitúciami (už organizačne spojenými) hovoriť o verejnoprávnosti. Ich predstavitelia zbytočne šermujú nejakými prieskumami sledovanosti, lebo verejnoprávnosť nie je a nemôže byť daná kvantitou, ale kvalitou.

11. 9. 2016
Márne je radiť takému, čo o radu nestojí. Naši liberáli, pokrokári a budovatelia slnečných zajtrajškov si zjavne myslia, že zjedli všetku múdrosť. A to ich ešte len čaká obohatenie kultúrou imigrantov!

12. 9. 2016
Dnes si pripomíname 333. výročie bitky pri Viedni, v ktorej zvíťazili spojené kresťanské vojská (Svätá liga) nad Osmanmi. Toto víťazstvo bolo zlomové a prinieslo ústup moslimských síl z Európy.

13. 9. 2016
Nie každá zmena znamená pokrok. A keďže všetkého priveľa škodí, aj hromadenie zmien prináša škodu (neistotu, nestabilitu, nepokoj).

14. 9. 2016
Mária – po stáročia jedno z najobľúbenejších ženských mien v našom národe. Už nejaký čas sa však vytráca, podobne ako sa vytrácajú mená Anna, Zuzana, Ján, Juraj... Terajšie deti si vari nezaslúžia pekné meno?

15. 9. 2016
Slávnosť Sedembolestnej Panny Márie, patrónky Slovenska bola už tradične spojená s púťou veriacich do Šaštína. Homíliu počas hlavnej svätej omše predniesol košický arcibiskup-metropolita Mons. Bernard Bober. Hovoril o strate viery a letargii v našom ľude a zároveň o nádeji, ktorá spočíva jedine v Bohu. Položil otázku, čo nahradí kresťanské hodnoty, ak sa úplne vytratia zo života spoločnosti. V súvise s tým doslova povedal, že sa strhol boj proti kresťanstvu a našou povinnosťou je pozdvihnúť hlas na obranu skutočných hodnôt. Svoj príhovor zakončil výzvou, aby sme sa nevzdávali, aby sme zabojovali o budúcnosť nášho národa.

16. 9. 2016
V Bratislave sa konalo vrcholné stretnutie predstaviteľov Európskej únie. Kiežby na čele európskych štátov stáli skutočné osobnosti, politici a štátnici odborne, ale aj ľudsky a mravne vyspelí. Ak dá Boh, stane sa – musíme sa však o to pričiniť aj my.

17. 9. 2016
Poslancov Národnej rady už dosť dlho zamestnáva návrh na zmenu rokovacieho poriadku. A tiež všelijaké kauzy a vzájomné spory. Dostali sa vôbec od volieb k ozajstnej robote?

18. 9. 2016
Viaceré médiá informovali o úmrtí pátra Gabriela Amortha, exorcistu, ktorý vytrvalo vystríhal ľudí pred pôsobením zlého ducha. Účinnou ochranou je podľa neho viera a modlitba, sviatostný život, pridŕžanie sa evanjelia, láska k blížnemu, pokora a odpúšťanie.

19. 9. 2016
Takzvaní slniečkari nás chcú dostať do multikultúrneho blázinca, v ktorom vraj budeme bezhranične obohacovaní rôznosťou a inakosťou. Hotový raj – ale iba pre bláznov.

20. 9. 2016
Každý rozumný človek vie, aká dôležitá je vo vzťahoch – na individuálnej i kolektívnej úrovni – vyváženosť. So vzrastajúcou nerovnováhou, vyplývajúcou napríklad z kultúrnej odlišnosti, narastá riziko problémov. Múdry človek to vie a uznáva, liberál nie.

21. 9. 2016
Čas medzi letom a jeseňou, plynúci čas... Čas ako príležitosť urobiť čosi dobré, rozvinúť a rozmnožiť talenty, uskutočňovať evanjelium...

Ján Maršálek
::
Predchádzajúci glosár: Kto seje vietor.
::

Možno patríte k tým, ktorých obsah tejto stránky zaujal.
Ešte viac dobrého čítania získate, keď budete odoberať náš e-mailový vestník:
podrobnejšie informácie.

6 komentárov:

  1. Anonymný21.9.16

    Multikultúru treba jednoznačne odmietnuť!!! Veď najmä kultúrou sa líšime od jednotlivých štátov. Zahltením kultúrnych prvkov a ich prevzatím zo zahraničia si likvidujeme naše kultúrne a iné tradície. Žiaľ už sa to na všetkých frontoch, napriek mnohým varujúcim hlasom potichúčky a nebadane deje. Podobne ako je to de facto s inváziou utečencov, hoci oficiálne sme akoby farizejsky proti. Nehľadí sa na bezradných občanov, ale profitovať na tom budú neziskové a neštátne organizácie podporované zvonku nasadené ako trojský kôň. milan kupecký

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Anonymný22.9.16

      Skoro na každom TV kanáli sa varí, len u nás doma nie.

      Odstrániť
    2. Relácie o varení sa striedajú s reláciami o chudnutí... Je to logické.

      Odstrániť
  2. Karol Dučák22.9.16

    Glosár ako vždy kvalitný, vtipný, no pritom stručný. Autor trefne pomenúva problémy, s ktorými spoločnosť zápasí a upozorňuje na hrozby, pred ktorými stojí európska civilizácia. Svieže čítanie. Vďaka autorovi zaň.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Anonymný24.9.16

    V jednom z komentárov autor vtipne aforisticky poukazuje na problém, tentoraz televízie a veľmi sa mi to páči, že, citujem....Relácie o varení sa striedajú s reláciami o chudnutí. To by si zaslúžilo miesto na titulnej stránke nejakého erudovaného humoristického časopisu, žiaľ aký u nás nemáme. Oligarchovia v médiách zakazujú uverejňovať ozajstnú satiru, pritom námetov okolo nás je neúrekom, kam sa len pozriete. V žiadnom médiu, okrem starých zaprášených vtipov nie je sa nad niečim pobaviť, pousmiať, zamyslieť sa, profesionálnych slovenských autorov píšucich i karikaturistov ubúda. Vraj demokracia?!Skôr nálepka. Horšia cenzúra ako za "totáča", hoci sa jej vravelo komunálna satira. milan kupecký, humorista

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Anonymný28.9.16

    Opäť ma nutká vrátiť sa ako humoristovi, späť k príspevku, respektíve k myšlienke uvedenej v komentároch na príspevok Jána Maršáleka Multikultúrny blázninec, citujem..."Všade v televíznych reláciách sa varí, len u nás doma nie..." Je to veľmi trefná myšlienka chudobného našinca, ako reakcia na súčasné bezduché tzv. televízne šou programy. Keby som bol jej autor, tak ju pošlem aspoň do Kocúrkova. milan kupecký

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.