- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

13. februára 2019

Verím vo vnútornú silu nášho národa


Rozhovor s kandidátom na prezidenta Slovenskej republiky Róbertom Švecom
Róbert Švec

J. M.: Pán Švec, chcete sa stať prezidentom Slovenskej republiky. S akými zámermi vstupujete do volieb? Aké sú priority vášho programu?
Róbert Švec: Dve slová: Slováci Slovákom. A hlavné posolstvo mojej kampane najlepšie vyjadruje myšlienka: Do Prezidentského paláca prinesiem odhodlanie a vôľu, aby Slováci v prvom rade pracovali na sebe a pre seba a až potom brali ohľad na záujmy niekoho iného. Slovensko potrebuje viac Slovenska, naša vlasť potrebuje slovenskú cestu. A tú ponúkam svojím pozitívnym životným príbehom. Silu, hrdosť a odhodlanie. Musíme našim ľuďom vrátiť nádej a obnoviť vieru vo vlastné sily a schopnosti. Budúcnosť nášho národa a štátu sa neukrýva v „nezištnej pomoci“, ktorá prichádza z vonku. Ale ukrýva sa v ume, pracovitosti a oddanosti našich ľudí, ktorí budú vytvárať hodnoty tu doma a nebudú nútení sťahovať sa za prácou a živobytím do zahraničia.
V ústavných funkciách potrebujeme vlastencov, ľudí, ktorí svojím životným príbehom dokazujú oddanosť našim ľuďom a slovenským záujmom. Ľudí, ktorí pomáhajú druhým, ľudí, ktorí pracujú pre Slovenskú republiku a politiku chápu ako službu národu. A to, okrem iného, občanom našej vlasti ponúkam. 


J. M.: Objasnite, prosím, svoj postoj k otázkam rodinnej politiky, ochrany života a takzvanej genderovej ideológie.
Róbert Švec: Každá spoločnosť, ktorá sa vydala cestou porušovania prirodzených zákonov a ničenia overených hodnôt vlastnej kultúry sa stala napokon obeťou chybne chápanej tolerancie. Cieľom každého zodpovedného Slováka musí byť zdravá a životaschopná spoločnosť, ktorej súčasti, predovšetkým tradičná rodina, rodina ako spoločenstvo muža a ženy s deťmi, si plnia svoju funkciu. Iba takáto spoločnosť je schopná zabezpečiť prežitie a rozvoj nášho národného spoločenstva. Avšak „rodina“, ktorú tvorí pár rovnakého pohlavia túto funkciu neplní a nikdy plniť nebude. Postoje liberálov a nekritických vyznávačov agendy LGBTI odmietam a nikdy nebudem súhlasiť s tým, aby sa toto ich chybné videnie sveta a spoločnosti stalo spoločenskou a právnou normou.
Pokiaľ ide o ochranu života. Staviam sa za ochranu života od počatia a potrat, tzv. interrupciu považujem za vraždu živého človeka. Odmietam materialistickú ideológiu považujúcu plod dieťaťa za zhluk buniek, o ktorého živote a smrti môže ľubovoľne rozhodovať niekto iný.

J. M.: Ako vnímate tému migrácie a našej národnej, respektíve európskej identity?
Róbert Švec: Som zásadne proti migračnej politike, ktorú nášmu štátu nanucuje EÚ. Taktiež odmietam, aby bola Slovenská republika súčasťou jadra EÚ, pretože to by znamenalo vzdanie sa azylovej politiky v prospech nevolených panáčikov v Bruseli. Azylová politika musí zostať výlučne v slovenských rukách. Na prvom mieste som vždy mal a aj budem mať ochranu a rozvoj nášho národa a štátu, ktorý má od Boha dané právo, aby sa na svojom území rozvíjal podľa prirodzených zákonov. 
 
Róbert Švec

J. M.: Mala by sa podľa vás naša spoločnosť pridŕžať kresťanského hodnotového systému?
Róbert Švec: Kresťanstvo je s naším národným spoločenstvom späté už niekoľko storočí. Takmer všetci významní Slováci a dejatelia sa hlásili ku kresťanstvu a niektorí z nich boli aj kňazi. Dnes sme svedkami toho, že vyznávači liberalizmu a multi-kulti ideológie sa snažia vraziť klin medzi národné a kresťanské a tak oslabiť náš národ a štát, v rámci hesla: Rozdeľuj a panuj. Naše spoločenstvo prežilo a rozvíjalo sa na troch základných pilieroch: národný, kresťanský a sociálny. Sú to osvedčené a pevné piliere, ktoré musia formovať náš národ aj v budúcnosti. 

J. M.: Čo by ste odkázali svojim potenciálnym voličom?
Róbert Švec: Verím vo vnútornú silu nášho národa. Prežili sme vyše tisíc rokov bez slovenskej štátnosti, a nielen, že sme prežili, ale aj napriek protivenstvám osudu sme sa dokázali vyformovať v moderný národ, ktorý dnes má svoj štát. O čom to svedčí, ak nie o obdivuhodnej vnútornej sile Slovákov? Súhlasím so slovami pápeža Jána Pavla II.: „Slovensko má veľkú úlohu pri budovaní Európy tretieho tisícročia. Dobre si to uvedomte! Je povolané ponúknuť svoj veľmi významný príspevok k pravému pokroku európskeho kontinentu svojimi tradíciami, kultúrou, svojimi mučeníkmi a vyznávačmi, ako aj živými silami svojich nových generácií.“ Nebojte sa, Slováci. Máme na omnoho viac, ako momentálne zažívame v Slovenskej republike.

Ján Maršálek: Ďakujem za rozhovor.
::
Viac o aktivitách a postojoch kandidáta na prezidenta SR Róberta Šveca sa môžete dozvedieť na stránke robertsvec.sk.

7 komentárov:

  1. Milan Kupecký13.2.19

    Je to jeden z tých lepších kandidátov, no najlepší, ak to myslí vážne so Slovenskom, je kandidát Štefan Harabin. Vyzná sa v práve a to je dnes v komunikácii s EÚ to najdôležitejšie. Pretože od Prevratu, za tých vyše dvadsať rokov, sa nič doma k lepšiemu neudialo a stále opakované predvolebné slogany ako - Za slušné a prosperujúce Slovensko a Všetko pre občana sa stali v sľuboch doterajších politikov žiaľ iba frázou.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pravdaže, je ťažké posúdiť úprimnosť toho-ktorého kandidáta. Ale všimnime si, že niektorí politici majú problém vôbec vysloviť slová ako Slovensko, slovenský, národ, vlasť, vlastenec...
      Myslím, že aj medzi frázami sa dá čítať, len sa to treba naučiť – tak ako sme sa kedysi za socializmu naučili čítať medzi riadkami.

      Odstrániť
  2. Anonymný14.2.19

    Myslím si, že je dôležité aspoň v prvom kole zachovať sa ako dospelý - zodpovedný človek občan, ktorý bude voliť podľa hodnôt, ktoré sú pre neho dôležité, teda kandidáta, ktorý mu ich najviac približuje, ktorý sa nedá stiahnuť rozličnými manipuláciami a prieskumami. Všetci kandidáti splnili podmienky na kandidatúru a treba podporiť toho najlepšieho podľa mojich predstáv. V druhom kole to bude už iné, tam už tie moje predstavy budú musieť ustúpiť, alebo sa budem musieť zdržať hlasovania, ak by som mal podporiť jedno z dvoch katastrofálne zlých riešení. Ľudovít

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Súhlasím, osobitne v prvom kole by mal každý voliť podľa svojho svedomia, bez ohľadu na rôzne prieskumy a špekulácie.

      Odstrániť
  3. Anonymný16.2.19

    nazory pana Sveca su mi velmi blizke a plne sa s nimi stotoznujem je len skoda ze ako kandidat na prezidenta je v uzadi ludmi na Slovensku takmer nepoznany...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Karol Dučák21.2.19

    Aj mne je pán Švec svojimi názormi veľmi blízky. Je to statočný a odvážny muž, ktorý má správne postoje. Je nesmierna škoda, že nemá takú mediálnu podporu ako niektorí iní kandidáti.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mediálna podpora, resp. prezentácia je v dnešnej dobe veľmi dôležitá (veď kto poznal pred rokom Z. Čaputovú a R. Mistríka?). Niekedy médiá doslova vyrábajú „osobnosti“ a tie potom slávia úspech, aj v politike (napríklad súčasný prezident). Nemuselo by im to vychádzať, keby ľudia aktívnejšie pristupovali k informáciám, keby sa nespoliehali na to, čo im takpovediac príde do obývačky, a keby – ako zvyknem hovoriť – čítali hrubé knihy.

      Odstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.