- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

19. mája 2019

Nedeľné slovo (20)


Neustupovať strachu
Nebojte sa! Túto biblickú výzvu by sme si mali neustále pripomínať, a v dnešnej dobe obzvlášť. V časoch nepokojných až búrlivých pôsobia ako balzam slová: nebojte sa! Skúsme sa osobne presvedčiť o ich opodstatnenosti, vo svojom živote, na vlastnej koži.
Ak žijeme podľa svedomia a v súlade s Desatorom, nemáme sa čo báť. Boh zostáva s nami, nedopustí našu záhubu. Taká je moja i vaša – naša spoločná viera. Nech sa bojí ten, kto koná zlo.

Strach patrí medzi vášne, ktoré berú pokoj a zatemňujú úsudok. Rozumný človek sa nebojí toho, čo chce alebo musí podstúpiť, uvedomujúc si, že strachom sa nič nevyrieši. Dlhodobý strach je iracionálny. Ktosi múdry povedal: Pohŕdaj vecami tohto sveta a nebudeš mať dôvod na strach.
Kým by sme boli, keby sme sa nepostavili za to, v čo veríme? Kým by sme boli, keby sme sa báli života a smrti? Máme sa skrývať a bojazlivo obzerať okolo seba? Isto nie. Život nám bol predsa daný na to, aby sme ho žili... Nemáme sa starať o mienku iných ľudí, ale o to, aká ja Božia vôľa.

::
Predchádzajúce: Nedeľné slovo (19)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.