- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

7. júla 2019

Nedeľné slovo (27)



Rešpektovať normy
Nepatrí sa ísť so všetkým na verejnosť. Sú veci, ktoré majú ostať za oponou, v súkromí, vyhradené či už človeku samotnému, alebo jeho blízkym – manželke či manželovi, rodine, priateľom, kolegom...
Človek bez tajomstva by bol plytký a prázdny. Iba Všemohúci vie o všetkom. A naša duša patrí večnosti, patrí Bohu.

Rešpektujme tajomstvo a ochranu života, intimity, dôstojnosti. Ide o čistotu duše, zmýšľania, života. Nesmie však ísť o skrývanie zla a útek pred svetlom pravdy. Bolo by tragické, keby iba to človek nosil a tajil v sebe.
Teda, povedal by som, tajomstvo áno, tajnostkárstvo nie. Mlčanie áno, zamlčiavanie nie. Sú normy, ktoré treba rešpektovať, a zásady, ktoré si treba ctiť. Pravda bez lásky by bola tvrdá.

::
Predchádzajúce: Nedeľné slovo (26)

1 komentár:

  1. Anonymný7.7.19

    Filozoficky pravdivá úvaha. Prajem príjemný zbytok víkendu! milan

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.