- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

2. februára 2020

Nedeľné slovo (57)


Medzi životom a smrťou
V čase okolo Hromníc spravidla vrcholí zima. Výkyvy počasia nám občas spôsobujú problémy. Vtedy si uvedomujeme zraniteľnosť človeka. Zoči-voči prírodným silám preciťujeme vlastnú slabosť.
Hranica medzi životom a smrťou je úzka. Neraz stačí málo: chvíľková nepozornosť, ľahkovážnosť alebo nešťastná zhoda okolností a ľudský život vyhasne.

Tomáš Kempenský v knihe Nasledovanie Krista píše: „Veľmi krátky je tvoj život na zemi; nuž uvažuj, ako je to vlastne s tebou. Dnes človek je, a zajtra sa pominie. Zajtrajšok je neistý deň; a vieš, či sa zajtrajška dožiješ?“
Keď si to všetko uvedomíme, budeme si viac vážiť čas, ktorý máme k dispozícii, budeme zodpovednejšie pristupovať k plneniu si povinností, budeme chcieť lepšie žiť. Aspoň ja to tak vnímam, preto sa nevyhýbam ani otázkam, ktoré sú niekedy ťažké.

::
Predchádzajúce: Nedeľné slovo (56)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.