- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

21. apríla 2020

V boji proti koronavírusu


V spolupráci satiricko-humoristického portálu Humorikon, Galérie kresleného humoru a Mestského kultúrneho strediska v Novom Meste nad Váhom sa podarilo v exteriéri mesta zorganizovať výstavu pod názvom Súčasná doba očami karikaturistov.
Kresba: Bruno Horecký


Vzhľadom na karanténne opatrenia a nemožnosť verejne sa stretávať pri rôznych kultúrno-spoločenských udalostiach rozhodli sa organizátori do Nového Mesta nad Váhom „doniesť“ jeho občanom i náhodným návštevníkom trošku umenia v podobe humoru. Netradičnou výstavou vyjadrili solidárnosť v ťažkých časoch, ktoré prežívame. Hovorí sa, že humor lieči. V týchto dňoch, a to na celom svete, potrebujeme všetci najmä veľa zdravia a podaktorí i konkrétne uzdravenie.

Organizátorom pouličnej výstavy podali pomocnú viacerí karikaturisti i píšuci autori (Ľubomír Kotrha, Vladimír Pavlík, Roman Sika, František Bojničan, Bruno Horecký, Marie Plotěná, Jiří Srna a iní). Výstava je nainštalovaná v exteriéri. Využité boli na to reklamné plochy MsKS – na priečelí budovy, vitríny pri obchodnom dome Jednota a presklený vstup Spoločenského domu. Za samotnú realizáciu výstavy treba poďakovať osobne výtvarníkovi Jozefovi Šišovskému a vedúcemu Kina Považan Jozefovi Nováčekovi, ktorí sa angažovali aj v technicko-organizačnej práci.

A tak v rámci jarnej prechádzky sa môžu okoloidúci pri vystavovaných humorných obrázkoch a textoch na tému koronavírus na chvíľu zastaviť, možno i pousmiať, zamyslieť sa a najmä sa povzbudiť do dní, ktoré nás ešte len čakajú.
Poprajme si navzájom dobrú náladu, radosť, optimizmus, nádej a humor!

Milan Kupecký
::
Na ilustráciu prikladáme diela jedného z karikaturistov, ktorým je Bruno Horecký.



::
P. S.
Možno patríte k tým, ktorých obsah tejto stránky zaujal.
Ešte viac dobrého čítania získate, keď budete odoberať náš e-mailový vestník:
podrobnejšie informácie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.