- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

30. septembra 2020

Otvorený list predsedovi NR SR Borisovi Kollárovi

 

Karol Dučák
Vážený pán predseda NR SR Boris Kollár,

ako Váš volič, teda volič hnutia Sme rodina v posledných parlamentných voľbách, Vás verejne, pred celým národom, obžalúvam zo zrady nás, Vašich voličov, z bezprecedentného ohrozenia existenčných istôt miliónov občanov SR a zo znevažovania úradu, ktorý si nezaslúžite zastávať. Zároveň Vás vyzývam, aby ste sám, z vlastnej iniciatívy, opustili politický post, ktorý ste zneuctili svojimi sexuálnymi škandálmi. Ja som Vám pred voľbami naozaj veril, ale tak podlo ako Vy ma už dávno nikto nepodrazil.

Pred voľbami 2020 bolo každému súdnemu človeku jasné, že dôjde k zmene pomerov na Slovensku a k moci sa s najväčšou pravdepodobnosťou dostane pravica, v ktorej bude mať svoje miesto aj rakovina neoliberalizmu v osobe Richarda Sulíka. Predvolebné prieskumy však naznačovali, že sa do novej vládnej garnitúry dostanete aj Vy a v tom som videl nádej na zachovanie sociálnych vymožeností po predchádzajúcej vláde Petra Pellegriniho. Veď ste sa bili do pŕs a pomaly by ste vypustili dušu, len aby ste nás presvedčili, aké hlboké sociálne cítenie máte. Dokonca ste sám hlasovali pred voľbami za sociálne opatrenia predchádzajúcej vlády. Lenže keď ste sa dostali k funkcii, zradili ste tak podlo, že to nemá obdobu.

V súvislosti s parlamentnými voľbami dňa 29. februára 2020 som neraz dostával otázku, prečo ja, katolík, volím Borisa Kollára a jeho hnutie. Považujem za potrebné vysvetliť svoj vtedajší postoj. Pred Vaším vstupom do politiky, pán Kollár, som Vás vnímal negatívne kvôli Vaším sexuálnym aféram a nemravnému spôsobu života. Ako politik ste však na mňa pôsobili dlhú dobu dobrým dojmom.

Spomínam si, ako ste sa pri návšteve Prakoviec verejne pohoršovali nad tým, že miestna železničná továreň Railway Casted Components, vyrábajúca podvozky pre ruské vagóny, stratila kvôli sankciám voči Rusku svoju výrobnú náplň a musela byť zatvorená. Dokonca Vy sám ste sa na kameru vyjadrili: „Prišlo tu o prácu 400 ľudí. A viete prečo? Lebo sme vymysleli nezmyselné sankcie voči Rusku. Tu sa vyrábali podvozky pre ruské vagóny a táto zákazka celá padla a fabrika stojí.“

A odvážne boli aj tieto Vaše slová: „Pozerajme sa na našich ľudí. Tu robilo 400 ľudí. Ja sa pýtam, kde tých 400 ľudí je? Kto nám dá za toto odškodnenie? Dá nám odškodnenie Amerika? Dá nám za to odškodnenie Brusel? Tí ľudia stratili prácu a takto to tu vyzerá.“

Priznám sa, zapôsobilo to na mňa. Môj vzťah k Vám sa začal meniť a ja som začal registrovať aj niektoré iné Vaše pozitíva. Na rozdiel od Igora Matoviča ste Vy ako politik pôsobili serióznejším dojmom. Vaša rétorika nebola konfrontačná za každú cenu ako v prípade Igora Matoviča, ktorý sa vo svojom bezhraničnom narcizme rád predvádzal veľkohubými frázami.

V Matovičovom prípade mi bolo od začiatku jasné, že tomuto človeku nejde o blaho obyčajných ľudí, aj keď jeho teatrálne maniere mohli niekoho oklamať. Avšak vo Vašom prípade, pán Kollár, som naozaj uveril, že Vám ide o blaho obyčajných ľudí. Nechal som sa oklamať Vašimi charitatívnymi aktivitami a sociálnym cítením, ktoré u Vás nebolo len záležitosťou prázdnych slov, ale až do parlamentných volieb 2020 aj činov.

Veď aj Vašou zásluhou ako vtedy opozičného poslanca bolo za vlády Petra Pellegriniho schválené v parlamente zastropovanie veku odchodu do dôchodku, zákon o minimálnej mzde, 13. dôchodok a iné opatrenia, ktoré dávali nádej miliónom obyvateľov SR na zlepšenie životných podmienok. A ešte jedna vec ma oslovila pred parlamentnými voľbami 2020 – Váš projekt výstavby lacných nájomných bytov.

O to krutejšie však bolo moje precitnutie po voľbách 2020, keď ste zradili nás, svojich voličov, a zahodili všetko dobré, o čo ste sa v minulosti zaslúžili. Bez mihnutia oka tolerujete znižovanie minimálnej mzdy, 13. dôchodkov, odstránenie zastropovania veku odchodu do dôchodku, možnosť nahradenia odborov inými organizáciami..., jednoducho bezohľadne búrate všetko, čo ste sám pomáhali stavať. Vaše výhovorky na stav štátnej pokladnice sú také trápne, že nemá cenu sa k nim ani vyjadrovať. Na všetko táto vláda zradcov, plagiátorov a klamárov nájde peniaze! Na podporu bánk, mimovládok, na chorý projekt vládnych novín, aj na podporu bieloruskej opozície, jednoducho táto vláda rozhadzuje, ako keby mala baňu na peniaze! Len na dôstojný život slovenských dôchodcov, ktorí celý život poctivo pracovali, sa peniaze nenájdu?!

Dovoľujem si Vám, pán Kollár, pripomenúť, že inteligentného človeka môžete oklamať len raz. A ja si dovolím predpovedať Vám definitívne pochovanie nádejí na ďalšie pôsobenie Vás a Vášho politického subjektu v slovenskej politike. Tak ako beznádejne skončí na smetisku dejín strana Za ľudí, tak isto skončí aj Sme rodina. Národ totiž nepotrebuje zradcov, klamárov, ale ani sexuálnych zvrhlíkov, ktorí robia hanbu Slovensku. Takže Vám môžem poradiť: pomaly sa lúčte so slovenskou politikou. Ďalšie voľby budú Vaším hrobom.

Pán Kollár, vyzývam Vás, aby ste sám, dobrovoľne, opustili úrad, ktorý ste svojím počínaním zneuctili. V opačnom prípade Vám garantujem, že urobím všetko, čo je v mojich silách žurnalistu a spisovateľa, aby som prispel k Vášmu predčasnému odchodu do politickej penzie.

S úctou

Karol Dučák, katolícky žurnalista a spisovateľ

 

Na vedomie redakciám:

Sme, Pravda, Aktuality.sk, Hlavné správy, Infovojna.sk, PriestorNet.com, Katolícke noviny, TK KBS, Rádio Lumen

2 komentáre:

  1. Karol Dučák8.10.20

    V súčasnosti sme sa dočkali neslýchanej demoralizácie spoločenského a politického života na Slovensku. Markantne to vidíme v osobe Borisa Kollára, súčasného predsedu NR SR. Je to orgán, ktorý vznikol po prvý raz v roku 1848 a trval len do roku 1849. V jeho čele boli najušľachtilejšie osobnosti slovenského národa: Ľudovít Štúr, Jozef Miloslav Hurban a Michal Miloslav Hodža. Tieto osobnosti sa musia v hrobe obracať pri pohľade na súčasného nenásytného sexuálneho maniaka na čele NR SR, ktorý ani nemieni robiť sebareflexiu. Ó, úbohý to národ slovenský!
    https://plus7dni.pluska.sk/domov/transrodova-modelka-paris-prehovorila-ako-ju-kollar-balil-koho-volila

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Niekto sa teraz nezakryte smeje – falošný konzervatívny politik oklamal naivných voličov.
      Neviem si to predstaviť opačne, že by sa nejaký skutočný konzervatívec hral na progresívneho liberála (slniečkara) a až po voľbách by ukázal pravú tvár.

      Odstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.