- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

27. júna 2021

Nedeľné slovo (129)

 

Spravodlivosť a milosrdenstvo

Keď si žiadame spravodlivosť a túžime po nej, konáme dobre. Niekedy však spravodlivosť nestačí, veď vieme, že sme nedokonalí a hriešni. Naša predstava o spravodlivosti môže byť pokrivená a naše volanie po nej naráža na mnohé prekážky.

Potrebujeme viac – inak neobstojíme, najmä nie pred Bohom – potrebujeme milosrdenstvo.


Modlime sa: Všemohúci a večný Bože, prosíme ťa, prejav svoje milosrdenstvo, prihliadni na našu slabosť a zmiluj sa nad nami.

Verím a dúfam, že Božia spravodlivosť je spojená s milosrdenstvom. Takto hovorí prorok Baruch (Bar 5, 9): „Veď Boh privedie Izrael s rozkošou v žiare svojej slávy, s milosrdenstvom a spravodlivosťou, ktorú vlastní.“

 

Ján Maršálek

::

Predchádzajúce: Nedeľné slovo (128)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.