- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

28. júna 2021

Politika – vec verejná

 

ZÁPISNÍK (25/2021)

Ideológia vedy, pokroku a falošného liberalizmu ide proti človeku. Je to ilúzia, ktorá mätie ľudí, dáva im plané nádeje a dláždi cestu zvráteným názorom a nebezpečnému sociálnemu experimentovaniu. Ak sa pravda stane bezobsažným pojmom, ak spochybníme základy prirodzeného poriadku a morálky, tak stratíme orientáciu a potom nám nepomôže slušnosť ani rozširovanie zoznamu ľudských práv – skôr či neskôr sa ocitneme na trasovisku.

::

„Združenie slovenskej inteligencie (ZSI) so znepokojením sleduje vývoj na Slovensku v súvislosti s prijatím tzv. protipandemického zákona. Uznávaní slovenskí právnici ho označujú za nedemokratický, ba čo viac, vyjadrujú obavu, že jeho aplikáciou v praxi dokonca smeruje celá naša spoločnosť k totalitnému zriadeniu. ZSI v ňom vidí ohrozenie základov demokracie nášho štátu, ktorá u nás už i tak ‚melie z posledného‘...“ (Stanovisko ZSI).

::

Deň čo deň sa nám ponúka – zadarmo! – bizarné politické divadlo: tragédia obsadená komikmi a komédia v réžii tragédov. Pravdaže, ide o zábavu, ktorá by nemusela a hlavne nemala byť zábavou. Politické frašky, obsahovo vyprázdnené debaty, neúprimné táraniny a účelovo inscenované tlačovky vzbudzujú smiech cez slzy. Je to zábava pripomínajúca ruskú ruletu. A skôr či neskôr prídeme na to, že vlastne nie je zadarmo – my všetci za triky a zlyhania nečestných či nekompetentných politikov draho zaplatíme.

 

Ján Maršálek

::

Predchádzajúci: ZÁPISNÍK (24/2021)

::

Vážený čitateľ,
ak chcete získať publikácie z našej edície,
ako aj exkluzívne informácie o našom portáli,
prihláste sa na odber e-mailového mesačníka:
PriestorNet – niečo navyše!

3 komentáre:

  1. Anonymný28.6.21

    My všetci za triky a zlyhania nečestných a nekompetentných politikov draho zaplatíme. My všetci, nielen tí, ktorí si ich zvolili a podporujú ich svojou nezodpovednosťou, hlúposťou a vlastnými výhodami a machináciami. Preto ten boj proti Dobru, Spravodlivosti, Pravde... Aj za cenu zrady kresťanských princípov tzv. kresťanov v politike, ktorí investujú veľa do demagógie a reklamy. Ale konečné víťazstvo patrí Dobru. Preto je potrebné sa napriek všetkým zradám pre ne angažovať a podporovať ho. Toľko klamstva počas socializmu, kedy sme vedeli kto je kto a na ktorej strane stojí. Dnes sa žije z klamstva a mnohí sa inak tvária a iné robia. Sme rozdelení, osamelí, Corona nás izolovala a uzavrela ešte viac. Cítime totalitu v niektorých oblastiach oveľa tvrdšiu než bola tá socialistická. Mnohí tápajú, niet sa o koho oprieť a tak slepí vedú slepých aj tých, ktorí ešte majú zbytky zraku. Žijeme čudnú dobu. Inflácia, drahota to len potvrdzujú a to sa len začína roztáčať koleso, ktoré jedine ľudia sú schopní chápať, keď im niekto zvýši výdavky a zmenší príjmy. Rečí o nárast daní, zvyšovaní cien, znižovaní dôchodkov zrejme nie sú hoaxy. Ale komu niet rady tomu niet pomoci. Kto ešte dnes verí politikom, lekárom, sudcom, kňazom... ? Ale ak veríme Pánu Bohu je to v poriadku. Lebo nemožno slúžiť dvom pánom.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Anonymný28.6.21

    Hoci aj menej chápavý človek týmto úvahám a konštatovaniam porozumie, čo mu zostáva? Tí citlivejší pociťujú, že sa ženieme do priepasti, ale sú bezmocní. Tak ako takmer väčšina ľudstva na Zemi. Nepomáha ani modliť sa, iba čakať na výraznú apokalypsu, ktorá sa k človeku približuje v rôznej podobe. Ostáva iba v duchu posťažovať si, lebo už nie je pomaly v životnom priestore takmer miesto pre slušného, čestného, svedomitého a pracovitého človeka. A aj tí dobre vychovaní vymerajú ako stará nepotrebná generácia, ktorú už nemožno otrocky využiť a je bohatým na obtiaž. Či už ako neprodukovaná sila, slabá kúpna sila, navyše na ťarchu výdavkov štátnej kasy, zdravotníctva, opatrovníctva, poisťovní a vôbec. Žiaľ, spoliehame sa, že to niekto za nás vyrieši a tak nám nič iné nezostáva, iba čakať. Odľahčene povedané, snáď čakať iba na ďalší výstrel z Auróry. milan

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Podľa niektorých všetko vyrieši veda (a odborníci).

      Odstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.