- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

19. júla 2021

Myšlienky, názory, výroky

 

ZÁPISNÍK (28/2021)

Ján Baránek: „Heger, Lengvarský, to naozaj chcete, aby tiekla krv? Naozaj? Ja to nechcem, preto vás vyzývam, prestaňte! Prestaňte si z nás robiť bláznov, prestaňte znásilňovať zákony, prestaňte so svojou svojvôľou. Toto nie je váš súkromný štát, vaše léno, váš revír... Vy ho iba dočasne (!) spravujete. Každé násilie, ktoré vinou vašej hlúposti a arogancie rozpútate, sa obráti proti vám. Potom budete braní na zodpovednosť. Budete, to vám garantujem! Lebo vy nie ste postavy Božieho zámeru, vy nie! A najmä preto, lebo my máme pravdu! Vy beriete slobodu nám, nie naopak! Kvôli vám umierajú ľudia zbytočne – už skoro 13 tis. priamych obetí a ešte viac kolaterálnych, vy robíte opatrenia, aké nemajú v EÚ obdobu, vy znásilňujete vlastný národ, vy nám chcete zobrať hrdosť, česť a pravdu. Toto sa vám nepodarí! Možno, žiaľ, ako som povedal, potečie aj krv. Úprimne si to neželám, preto aj píšem, hovorím... O to horšie ale pre vás. O to väčšia je vaša zodpovednosť. Spravodlivosť príde aj k vám...“ (zdroj: Facebook, 15. 7. 2021).

::

Matej Gavlák: „Posledný týždeň priniesol ohľadom (ne)postupujúcej vakcinácie niekoľko šokujúcich správ, na ktoré sme v minulosti neboli zvyknutí. Reč je hlavne o bláznivom komentári Petra Schutza v denníku SME, kde o ľuďoch, ktorí sa z rôznych dôvodov odmietajú dať zaočkovať, píše, že ‚to nie sú ľudia, ale dobytok‘, ‚treba na nich poriadne dlhý bič‘, a ‚mali by kvičať ako svine na bitúnku‘. Nie, tieto slová nie sú z roku 1942 z nacistických novín z článku podpísaného ministrom propagandy Josephom Goebbelsom, ale sú z 1. júla 2021 (!) a podpísaný pod nimi je práve komentátor ‚mienkotvorného denníka‘...“ (zdroj: Christianitas.sk).

::

Martin Lacko: „V súčasnosti, pod zámienkou tzv. koronakrízy, sme svedkami nevídaného ťaženia proti ľudstvu. Cieľom ťaženia je zotročenie jednotlivcov, národov, zrušenie štátov, finančnej hotovosti a vytvorenie jedinej (globálnej) svetovej vlády (NWO). V priebehu tejto tzv. pandémie, riadenej spoza Veľkej mláky, sa ukázalo, že bola dlhodobo, systematicky a do detailov pripravená. Na každom stupni politického a verejného života, zdravotníckych inštitúcií, škôl, atď., nehovoriac o médiách, našla dostatok kádrov ochotných vykonávať protiprávne a antihumánne nariadenia, ktoré momentálne dosahujú svoj vrchol v nútenom očkovaní experimentálnou, neoverenou vakcínou...“ (zdroj: ZSI-Korene.sk).

::

Helena Hrehová: „Niekedy sa zdá, že žijeme v absurdnom svete. Z inteligentných ľudí sa stávajú pasívni jedinci (kvázi otroci pokorne nosiaci masky, stojaci v radoch na povinné testovanie a zatiaľ ešte na dobrovoľné vakcinovanie), žijúci preto, aby pracovali kvôli dostatku jedla, kvôli bývaniu v panelákovom byte, alebo vysnívanej letnej dovolenke v Chorvátsku. Vrcholom neoliberálnej slobody je dnes banálna radosť z možnosti stihnúť v krátkodobých bez-lockdavnových letných pauzách ‚kávu na terase reštaurácie s priateľmi‘...Kam asi môže dôjsť takáto spoločnosť? Jednou z možností je aj ‚padnúť na samé dno priepasti‘. Ľudia sa však nechcú zmeniť, akosi po tom ani netúžia. Vyššie ciele sú im cudzie a navyše nezaujímavé, a to pravdepodobne preto, že ešte neokúsili skutočnú silu zla naplno...“ (zdroj: ZSI-Korene.sk).

 

Zozbieral: Ján Maršálek

::

Predchádzajúci: ZÁPISNÍK (26–27/2021)

::

Vážený čitateľ,
ak chcete získať publikácie z našej edície,
ako aj exkluzívne informácie o našom portáli,
prihláste sa na odber e-mailového mesačníka:
PriestorNet – niečo navyše!

3 komentáre:

  1. Anonymný19.7.21

    Vďaka za statočné postoje niektorých jednotlivcov, ktorí sú ešte schopní sa postaviť za Pravdu proti mašinérií podvodu a demagógií, ktorá žiaľ postačuje k spokojnosti čudnej väčšiny. Pravda, Dobro a Láska naozaj zvíťazí škoda že mocní a bohatí tohto sveta si myslia niečo iné a nás tlačia do čudných projektov. Aj ich dni sú spočítané. Ľudovít

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Anonymný19.7.21

    No, je to vážne obvinenie i varovanie čo sa u nás v ostatných dňoch deje. Je to skrytá genocída, druhý holokaust v inej podobe. Sú to tvrdé obvinenia, ktoré v Zápisníku zozbieral pán Maršálek. Je pravda, že za Ficovej vlády sa kryli mnohé svinstvá o ktorých sa vedelo, ale reprezentanti múdrej vlády sa ich priamo nedopúšťali v domienke, čo ak to raz "praskne". Nazbieralo sa tých špinavostí, ako na nelegálnej skládke postupne počas všetkých vlád od prevratu. Napokon ľudia dali možnosť "urobiť poriadok" vo voľbách Matovičovi a ten robí čistku, ale to nejde donekonečna zatvárať ľudí, iba že by sa zoštátnil všetok nakradnutý majetok. Lebo svet je postavený na krádeži. Keby existovalo niečo lepšie ako sa obohatiť, ľudia by nekradli. Táto chobotnica siaha až po najnižší suterén, pretože niekedy ľudia kradnú v rámci pudu sebazáchovy. Toto smetisko sa ako nedovolená skládka hromadí od tzv. nežnej, a nie náhodou sa stalo predvolebným heslom na bilbordoch: Kradlo sa za Mečiara, za Dzurindu, za Fica a kradne sa aj teraz za Matoviča. Nemožno však zatvoriť každého, všetkých, proste celú republiku. To, čo sa deje dnes smeruje nedajbože k občianskej vojne, bodaj by to nebola pravda, keď by sa postavili proti sebe liberáli proti konzervatívcom, komunisti bývalého režimu proti protagonistom "za slušné Slovensko, kresťania proti inej kaste, chudobní proti privatizérom, rýchlo zbohatlíkom...nechcem pokračovať, aby to nevyzeralo ako nenávistné podnecovanie. Myslíme si vo všeobecnosti, že tá spravodlivosť nastane výmenou generácii. Tí, statoční, pokorní, a vôbec ľudskí, sa charakteristicky tak dnes nejavia ani zdanlivo. Žiaľ, obyčajnému človiečikovi sa zdá, že tento marazmus u nás (i vo svete) nezvládneme pokojne a s rozvahou a k nejakej epokalipse príde. Pretože je tu čoraz menej miesta na život pre slušných ľudí...milan

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Áno, sú to tvrdé vyjadrenia. Ale takéto vyjadrenia majú viacerí vzdelaní, múdri a rozhľadení ľudia, ktorí si ešte zachovali mravný základ a zdravý sedliacky rozum.

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.