- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

4. novembra 2021

Umelé ukončenie tehotenstva je vraždou najnevinnejších obetí!

 

Karol Dučák
Jana Bittó Cigániková by nemohla bojovať proti nenarodenému životu, ak by sa ona sama nemohla narodiť


Poslankyňa Jana Bittó Cigániková sa zase raz utrhla z reťazí a chrlí svoj jed okolo seba s neutíchajúcou intenzitou. Jej besnenie – ako inak – schytala poslankyňa Anna Záborská, ktorá pred pár týždňami spolu so skupinou poslancov strany OĽaNOSme rodina predložila na rokovanie parlamentu návrh zákona o pomoci tehotným ženám.

V návrhu zákona sa píše, že „ak nejde o bezprostredné ohrozenie zdravia alebo života ženy, umelé ukončenie tehotenstva sa môže vykonať najskôr po uplynutí lehoty 96 hodín od odoslania hlásenia o poskytnutí informácií“ (citované podľa: spravy.pravda.sk). Namiesto pôvodnej lehoty 48 hodín by sa tak lehota na rozmyslenie o umelom potrate predĺžila dvojnásobne a tehotná žena by si mohla pokojnejšie a bez časového tlaku premyslieť rozhodnutie o umelom potrate.

Návrh zákona počíta aj so zákazom reklamy umelých potratov, ako aj služieb a tovarov spojených s ich výkonom. Mal by sa zaviesť príspevok 3170,14 eur pri narodení dieťaťa so zdravotným znevýhodnením a takzvané kočíkovné v plnej výške by sa malo vyplácať aj na štvrté dieťa v rodine.

Návrh zákona vychádza v ústrety ženám, ktoré sa rozhodnú donosiť dieťa, aj možnosťou utajenia svojej osoby v súvislosti s pôrodom, ako aj nárokom na nemocenské už od 21. týždňa tehotenstva a vytvorením podmienok na donosenie dieťaťa pre ženy s utajeným pôrodom.

Dôležitou súčasťou návrhu zákona je aj premenovanie umelého prerušenia tehotenstva na umelé ukončenie tehotenstva. Je to napokon presnejšie a výstižnejšie pomenovanie. Totiž prerušiť možno napríklad cestu autom, ale tehotenstvo prerušiť nemožno. Možno ho len ukončiť – vraždou nenarodeného života.

Obsah informovaného súhlasu by sa mal v zmysle návrhu upraviť tak, aby bol obrazom reálneho poučenia. Úpravami by mal prejsť aj formulár žiadosti. V prípade schválenia by mala nová legislatíva vstúpiť do platnosti 1. mája 2022 (porov. spravy.pravda.sk).

Ako zdôrazňuje poslankyňa Záborská, návrh zákona nezakazuje ženám prístup k potratom, ale viac chráni ženy, ktoré váhajú pristúpiť k takému nezvratnému kroku. Liberálne feministky však túto argumentáciu odmietajú a vzbudzujú falošné predstavy, že chcú ženám dobre, keď sa im snažia vyboxovať neobmedzené právo na umelý potrat, hoci v skutočnosti im robia peklo zo života. Hovoria totiž len A, ale nehovoria B. To B je o tom, že umelý potrat zanecháva na psychike ženy, ktorá ho podstúpi, trvalé následky. Takéto ženy v mnohých prípadoch strácajú sebaúctu a omnoho častejšie siahajú po samovražde ako ženy, ktoré nikdy nepodstúpili umelý potrat. Ba niektoré ženy sa aj na smrteľnej posteli vyrovnávajú s ťažkými traumami spôsobenými umelým potratom. Ak by týmto ženám v najťažšej chvíli, teda vo chvíli rozhodovania, či si dieťa ponechať alebo podstúpiť umelý potrat, ponúkol niekto alternatívu, nemuseli by umierať s ťažkými ranami na duši.

Na sociálnych sieťach je nemálo smutných svedectiev žien, ktoré podstúpili umelý potrat a neskôr dlhé roky trpeli následkami tohto kroku. Jedným z nich je priam hororové svedectvo Lori Neradovej, národnej prezidentky organizácie žien zneužívaných potratmi, ale aj iných žien, prežívajúcich nesmierne utrpenie po umelých potratoch, ktoré v minulosti podstúpili (porov. slovenskydohovorzarodinu.sk).

Je potrebné chrániť nielen nenarodené deti, ale aj život matiek, ktoré sa chystajú podstúpiť potrat. Podľa údajov dvoch fínskych národných štúdií majú ženy, ktoré podstúpili umelý potrat, až šesťkrát vyššiu pravdepodobnosť pokusu o samovraždu do roka po potrate ako ženy, ktoré umelý potrat nepodstúpili. Ďalšia štúdia porovnávala správanie viac ako 173 000 amerických žien, ktoré buď išli na umelý potrat, alebo vynosili dieťa až do pôrodu. Podľa jej výsledkov bolo po dobu ôsmich rokov po ukončení tehotenstva u žien, ktoré podstúpili umelý potrat, o 154 percent vyššie riziko pokusu o samovraždu ako u žien, ktoré vynosili dieťa a porodili ho (porov. cbreurope.sk).

Poslankyňa Jana Bittó Cigániková by urobila najlepšie, keby prestala vystrájať ako zmyslov zbavená a chrliť jed okolo seba. Stačilo by celkom málo – pozrieť sa na problém aj z iného uhla pohľadu. Ona ženám v skutočnosti vôbec nepomáha. Pozlátka zdanlivej slobody, ktorú ženám ponúka, je veľmi zradná. Ako keby ženám radila: Môžete vypite na ex fľašu vodky, veď máte slobodu! No áno, lenže takáto sloboda je vykúpená katastrofálnymi následkami a na toto poslankyňa Cigániková nikoho neupozorní.

Militantné feministky ubližujú nielen ženám, ale navyše ohrozujú aj budúcnosť slovenského národa, ktorý sa zaradil medzi najohrozenejšie na svete. Zo štúdie Inštitútu pre meranie a vyhodnocovanie zdravia (IHME), uverejnenej v odbornom časopise The Lancet, vyplýva, že ku koncu tohto storočia bude mať Slovensko „približne o tri milióny obyvateľov menej... 23 krajín vo svete bude mať úbytok obyvateľstva väčší ako 50 percent. Medzi krajiny, ktorým tento scenár hrozí, patrí Japonsko, Thajsko, Španielsko, ale aj Slovensko“ (startitup.sk).

V čase vymierania slovenského národa sú političky ako Jana Bittó Cigániková hrozbou pre budúcnosť Slovenska. Viacerí fundovaní experti tvrdia, že rast populácie je „druhý najdôležitejší parameter rastu hrubého domáceho produktu (HDP). Pozitíva demografického rastu sveta však neplatia pre Slovensko. To čaká omnoho horší ekonomický osud“ (trend.sk). Demografická katastrofa v Slovenskej republike prinesie podľa týchto odborníkov aj hospodársku stagnáciu krajiny.

Bezbrehá liberalizácia potratov je cestou do pekla. Doslova. Toto by si mali uvedomiť všetci politici a kompetentní odborníci na Slovensku. Slovensko stojí pred jedným z najdôležitejších míľnikov vo svojej histórii. Nie je o päť minút dvanásť, ale už je päť minút po dvanástej. Neradno túto skutočnosť podceniť. Veľmi kruto by sa nám to totiž v budúcnosti vypomstilo.

 

Karol Dučák


::

Rozhovor s autorom:

Kríza západnej civilizácie korení v pýche a ignorancii katolíckeho učenia


::

Prosíme, podporte naše úsilie – komentujte, vyjadrite svoj názor na publikovaný článok... a odoberajte náš vestník (podrobnejšie informácie).

3 komentáre:

  1. Spomínaný návrh zákona je veľmi mierny, napriek tomu vyvoláva naozaj doslova zúrivé, jedovaté reakcie niektorých takzvane liberálov či progresívcov.
    Je zrejmé, že nepriatelia kresťanskej kultúry a civilizácie idú tvrdo za svojím cieľom a každé naše zaváhanie alebo ústretovosť berú a využívajú ako našu slabosť.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Karol Dučák19.11.21

    Pozrime sa podrobne, ako hlasovali poslanci NR SR o Návrhu skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na vydanie zákona o pomoci tehotným ženám:
    https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=schodze/hlasovanie/hlasklub&ID=46869
    Sklamaním bolo hlasovanie predsedov strán, okrem Igora Matoviča a Richarda Sulíka, ktorí zrejme neboli prítomní. Boris Kollár hlasoval proti a zákon pomohli potopiť aj Róbert Fico a Peter Pellegrini, ktorí sa zdržali hlasovania.
    Jediný subjekt, ktorý nesklamal a kompletne hlasoval za návrh, bol klub ĽS Naše Slovensko na čele s predsedom Mariánom Kotlebom. Chvála a vďaka mu za to!
    Naopak, večná hanba všetkým, ktorí hlasovali proti alebo sa zdržali hlasovania a tak de facto pomohli návrh zákona potopiť. Je to prakticky celý prítomný klub liberálnych netvorov z SaS okrem Mareka Hattasa, ktorý nehlasoval, ako aj tí poslanci z klubov OĽaNO, SMER-SD, Sme rodina, Hlas-SD a nezaradených liberálov, ktorí hlasovali proti alebo sa zdržali hlasovania. Nezabudneme im to!

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.