- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

3. apríla 2022

Nedeľné slovo (167)

 

Boží pútnik

Čakáme na zázrak? Nečakajme! Zázrakom je už to, že sme tu, že je tu naša planéta, vesmír a život. Neobyčajným sa môže stať všetko, čo pretvoríme podľa Božej vôle.

Nespoliehajme sa na zázraky, hoci sa dejú, no nespoliehajme sa výlučne ani na vlastné sily. Žime ako Božie deti, ako pútnici, ktorí sú, napriek únavnosti cesty, každým dňom múdrejší a zrelší.


S dôverou v Boha i v seba kráčajme vlastnou životnou cestou k bráne, ktorou je Kristus. Božieho pútnika nespaľuje únava, ale túžba dosiahnuť cieľ.

Jezuita Gabriel Heveneši (1656–1715) napísal: „Keď ide o Božiu vec, netreba sa ničoho báť. Magnetická ihla vždy ukazuje na sever, bez ohľadu na to, či vanú len mierne vánky, alebo či lomozia severné vetry. Aj ty sa pevne drž len toho, čo chce Boh, nevychyľuj sa ani na pravú, ani na ľavú stranu!“

 

Ján Maršálek


::

Predchádzajúce: Nedeľné slovo (166)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.