- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

26. marca 2024

Deň po voľbách: je mi smutno

 

Martin Jančuška
Je 24. marca 2024, deň po prvom kole volieb prezidenta na Slovensku, víťazom prvého kola je – Ivan Korčok.

Keď som si pozeral na mape, ako volilo Slovensko, nechcelo sa mi veriť. Tak toto, Slováci, chcete? Uvedomujete si, do čoho sa hrniete?

Ale poďme ku kandidátom. Netvrdím, že niektorí z tých, ktorí neuspeli, boli lepšími kandidátmi na post prezidenta. A možno i boli. Pýtam sa však, či títo kandidáti predstavujú všetko, čo môže Slovensko ponúknuť. Kde zostali kresťania? To si skutočne všetci myslia, že na čele nášho štátu nemá stáť charakterný, morálne vyspelý kresťan? Hovorím – kresťan. Nemýľte si, prosím, tento termín s obrazom Slováka, ktorý sa vydáva za kresťana, ale kresťanom nie je. Čo si myslíte i vy, ktorí neveríte v existenciu Pána Boha, čo by sa asi stalo, keby Slovensko bolo reprezentované takýmto človekom?

Ak sa výsledok prvého kola zopakuje v kole druhom, už teraz poviem, k čomu to povedie. Neprejde dlhá doba a budete zúfalí, budete nadávať, a nebudete ani vedieť na koho.  Ak ste len trochu súdni, musíte priznať, že z roka na rok sa zhoršuje duchovná atmosféra v Európe, ale i na Slovensku. Blahobyt rastie, technika prevalcovala myslenie nielen mladej generácie, ale terorizuje i staršiu. A napriek blahobytu a modernej technike sa človek dostáva do krízy. Všímajte si, o čom sa vedú rozhovory, aké sú medziľudské vzťahy...

A vedia dnes ľudia vôbec logicky myslieť? Hľadajú pravdu, či len bezducho prijímajú, čo im predkladajú masovokomunikačné prostriedky? Uvedomuje si človek dneška, že existuje skupinka ľudí, ktorá chce ovládnuť svet? Alebo si niekto myslí, že to všetko sú len akési „konšpiračné teórie“?

V parlamente sedia desiatky poslancov, ktorých povinnosťou je čo najlepšie spravovať štát. To sa v parlamente nenašiel nikto, kto by sa zamyslel nad tým, ako nájsť vhodnejších kandidátov na post prezidenta? Alebo v celej republike takých nemáme?

Rozhlas, televízia, takmer všetky noviny sú plné fráz o demokracii. Ale pozor, aby sa táto novodobá demokracia nezmenila na diktatúru. Veď už sa začalo pracovať s iným slovníkom. Všetci sme boli svedkami, keď sa razilo, ba vnucovalo klamlivé heslo „Očkovanie je sloboda“.

Kandidátom na post prezidenta bola v rámci kampane položená otázka, ktorého z doterajších prezidentov, ktorých Slovensko doteraz malo, považujú za najlepšieho. Na základe odpovedí som si urobil obraz o duševnej hĺbke spomínaných kandidátov. Preto pozor, Slováci. Skôr než nabudúce hodíte lístok do urny, porozmýšľajte, aby sa vaša voľba neobrátila proti vám.

Náš veľký spisovateľ Jozef Cíger-Hronský povedal, že dejiny sa dajú prekrúcať, ale samé sa nesfalšujú nikdy.

 

Dr. med. Martin Jančuška


::

Prosíme, nebuďte ľahostajní.
Postavte sa za pravdu, vyjadrite svoj názor – napríklad formou komentára pod článkom.

Ak vás zaujíma, čo pripravujeme, ak chcete získať publikácie z našej edície, prihláste sa
na odber e-mailového mesačníka: podrobnejšie informácie.

1 komentár:

  1. Anonymný26.3.24

    Som rád, že aspoň niekto to vidí nielen cez mediálnu a ekonomickú manipuláciu, ale aj cez hodnoty, ktoré budujú a robia človeka spokojným a šťastným. Vďaka za zamyslenie a vyjadrenie pravdivého názoru. Ľudovít

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.