- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

8. júna 2010

Chceli ste sa vždy dostať do klubu publicistov?

(Hosťovský priestor)

Po prečítaní tohto článku Vám už neostane žiadna výhovorka, prečo to neurobiť

V prvom rade ďakujem Jánovi Maršálkovi za opätovnú možnosť urobiť si "reklamu" na tejto stránke. PRIESTORnet podľa mňa priťahuje ľudí, ktorí majú blízko k publicistike. Či už ako prijímatelia alebo ako tvorcovia. Rozhodol som sa pomôcť všetkým, ktorí sa chcú pridať na stranu tvorcov. Som si vedomý toho, že slovenské parlamentné voľby sa budú poriadne krížiť s mojou snahou, avšak práve to mám v úmysle  urobiť tento kurz dostupný čo najmenšiemu množstvu ľudí, pretože som introvert a všetko si chcem "otestovať" nanečisto.
Počas nasledujúcich 7 dní vydám videá, ktoré vám pomôžu zodpovedať otázky týkajúce sa blogovania. Vyberám 7 náhodných otázok, ktoré vo videách zodpoviem:

- Kde mám začať, ak chcem byť blogerom alebo online publicistom?
- Aký krok môžem podniknúť už dnes, ak ešte nemám blog a nič o zákulisí blogovania neviem?
- Čo je to najťažšie na blogovaní? (Nie, odpoveď nie je zarábanie...)
- Ako môžem cez blog zarábať? (Tak predsa sa dostaneme aj k tým peniazom...)
- Načo mi ako podnikateľovi bude blog? (To by ste sa divili, čo všetko sa dá s blogom spraviť.)
- Ako nájdem systém, z ktorého ma neodpoja? (Odpoveď je neoceniteľná najmä pre autorov kníh, hudobných redaktorov a kontroverzných pisateľov, ktorých už "vypli" z niekoľkých systémov.)
- Ako to celé dám na internet?

Celý tento "festival" sa na mojej stránke koná pri príležitosti 7. výročia blogovacieho systému WordPress, cez ktorý spravujem i svoju stránku. Kurz je zameraný na ľudí, ktorí sa cítia mlado. Ideálne na 30 rokov. (Ak sa cítite na menej, nič si z toho nerobte. Vždy príde doba, keď si poviete: Prečo som nezačal blogovať už skôr?!) Tento kurz zvýši vašu šancu na úspech v internetovom svete, pretože dnes fungujú takmer všetky veci na internete cez nejaký systém, ktorý sa podobá tomu blogovaciemu. Podmienka účasti: Musíte byť čestný, bezúhonný a blog chcieť použiť na pozitívne účely. Príďte teda na stránku http://www.rozhladna.sk/ ešte dnes a pozrite si prvé video z chystanej série.

Autor tohto príspevku Martin Mikláš rediguje stránku Rozhľadňa a snaží sa k blogovaniu pritiahnuť čo najviac schopných ľudí. Ak si chcete vytvoriť svoj vlastný ostrov vo vodách internetu, natrafili ste na správneho človeka.

4 komentáre:

  1. pozitívna myšlienka: "..urobiť tento kurz dostupný čo najmenšiemu množstvu ľudí, pretože som introvert.." paradoxy tiež podnecujú zvedavosť (záujem) :) Napriek tomu si myslím, že občas je ťažké rozhodnúť sa, či chcem veľa, či málo čitateľov. Iba raz mi ten počet vyskočil vysoko nad normál a hneď som sa cítil ako pod mikroskopom...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Spomínané vyjadrenie sa dá chápať aj ako marketingový ťah - ale to je vec a právo autora...
    Ideálne je azda mať veľký počet dobrých (vzdelaných a kultivovaných) čitateľov.
    Mimochodom, rád by som vedel, čo spôsobilo ten mimoriadny nárast počtu čitateľov.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Namiesto dlhých rečí priama odpoveď:

    http://waboviny.blogspot.com/2008/07/na-plante-jupiter.html

    Fakticky to spôsobil kamarát z blogu...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ďakujem za informáciu.
    Ukazuje sa, že omnoho ťažšie než čitateľov získať je udržať si ich, zvlášť v prípadoch, keď autor nevyužíva (nezneužíva) módne vlny záujmu.

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.