- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

10. mája 2011

Fotoséria: Békešská Čaba

Békešská Čaba je župné mesto na juhovýchode Maďarska. Leží neďaleko hraníc s Rumunskom, má približne 64 tisíc obyvateľov a je významným strediskom slovenskej menšiny v Maďarsku. Slováci tam žijú oddávna, ešte koncom 19. storočia tvorili absolútnu väčšinu obyvateľov mesta, v súčasnosti je to podľa oficiálnych štatistík zaokrúhlene 6 percent.

Popis fotografií:

Vľavo - Hlavné námestie so sochou Ľudovíta Košúta, v pozadí evanjelický kostol
Vpravo - Divadlo Mórica Jókaiho
Vľavo dolu - Slovenský gazdovský dom, národopisná expozícia
Vpravo dolu - Kostol svätého Antona Paduánskeho







Súvisiaci príspevok:

1 komentár:

  1. Geograficky blízko. Každá cesta do cudziny prináša zisťovanie podobností i rozdielov. Niekedy sa však rozdiely hľadajú ťažko, bývajú "pod povrchom", inokedy sú zjavné. Neďaleko Čaby je aj Temešvár, tam by som sa chcel raz pozrieť
    :)

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.