- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

29. augusta 2011

Anketa: Človek a internet (13)

Letná anketa PriestorNetu na tému Človek a internet

Aký je váš vzťah k internetu a v čom vidíte klady a zápory jeho rozšírenia? Využívate ho pravidelne? Máte svoje obľúbené internetové stránky?

Martin Mikláš - bloger:
Internet nevyžaduje Vaše povolenie. Vyžaduje len Vašu účasť.
Nakoľko som blogér, internetový marketér a konzultant pracujúci cez internet, tak musím povedať, že internet sú moje "montérky"... :) Kladom, minimálne pre mňa a ďalších niekoľko desiatok tisícov ľudí celosvetovo, je možnosť pracovať z domu.
Rozšírenie internetu uľahčuje veľmi veľa vecí. Môžete sa pozrieť živou kamerou, čo sa v týchto sekundách deje na druhom konci Zeme niekde na pláži alebo na vrchu kopcov. Tiež si môžete nájsť najlacnejší tovar kdekoľvek na planéte a hneď ho aj objednať a zaplatiť. Všetko cez internet... a o pár dní máte zásielku pred dverami.
Zápory vidím v tom, že ľudia majú menšiu motiváciu sa stretávať "offline". Tiež to, že veľa ľudí si neuvedomuje, že všetko, čo sa raz zverejní na internete, je tam "naveky". Napríklad mladí ľudia "zdieľajú celý svoj život" cez stránky ako Facebook. Títo "giganti" na strane druhej raz za čas pustia do sveta nejaké neželané informácie.
Spomínam si dokonca na príbeh, keď sa na Facebooku zamestnankyňa neoprávnene sťažovala na svojho šéfa. Šéfa mala ale medzi "priateľmi", takže behom chvíľky bola bez práce... Toto je stav, do ktorého sme sa dostali. Internet rozhoduje o našej budúcnosti...
Obľúbené stránky? Okrem mojej stránky asi nič :) Žartujem... Obľúbených stránok mám za tých 19 rokov online naozaj veľmi veľa... :) Najviac ale využívam nástroje od Google, pretože som praktický človek. Od vyhľadávania, cez ich dokumenty až po analytické nástroje. Ďalej sledujem niekoľko stránok najmä z oblasti marketingu, podnikania, motivácie a z oblasti blogovania (alebo sociálnych sietí).
Dnes sa preto už musí každý sústrediť na toto nové médium. Či chce alebo nie, pretože "všetko sa sťahuje do online". Napríklad: každý tretí človek planéty, čo má internet, je na Facebooku. A to vidíme len špičku ľadovca...

Zaujala vás odpoveď Martina Mikláša? Tak si prečítajte jeho hosťovský príspevok v PriestorNete: Majú blogy budúcnosť?, alebo navštívte jeho stránku Rozhladna.sk.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.