- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

7. júna 2015

Som vesmírny človek

(Z Pisárovho glosára)
Mimozemšťania obývajú asi sto tisíc vesmírnych korábov v blízkosti našej planéty. Ľudia s otvorenou srdcovou čakrou majú šancu previbrovať sa s ich pomocou do piatej dimenzie. Ostatní zahynú. Preto pozor na jašteríkov predstavujúcich sily temna!
Tento trochu bizarný a rozprávkovo tajomný úvod som zvolil na ilustráciu toho, v čo veria niektorí ľudia. Konkrétne tu načrtávam predstavy takzvaných vesmírnych ľudí, ktorých hnutie možno zaradiť do prúdu pseudonáboženských sektárskych zoskupení, stále silnejúcich po boku typicky náboženských siekt.

Zostáva mi rozum stáť pri predstave, ako človek dnešnej doby, jeden z nás, najprv odvrhne kresťanstvo ako nevedecké a zaostalé, a vzápätí vbehne do náručia či skôr zovretia nejakej sekty. Ako je to možné? Veď ich „učenia“ často hraničia s primitivizmom a choromyseľnosťou, ich fantazmagórie sú nielen smiešne, ale aj trápne a v konečnom dôsledku nebezpečné.
Aby som však všetko uviedol na pravú mieru: v nadpise nezavádzam. V istom zmysle sa naozaj považujem za vesmírneho človeka, žijem predsa na planéte Zem, a tá je súčasťou vesmíru, ktorý je síce konečný v priestore i čase, no dosť veľký a pestrý na to, aby sa každý z nás mohol rozvinúť až k hraniciam svojich schopností – bez toho, aby unikal z reality.

::   Predchádzajúca glosa: Klamlivá reklama.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.