- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

4. júna 2015

Poznávame podľa ovocia

Vlado Gregor
Je to veľký paradox, ale snaha o totálne dobro nakoniec prináša vždy väčšie katastrofy a viac krvi ako snaha o nejaké obmedzené dobro „enem pro nás a pro naše dzeci“.
Máme tu na Slovensku príklad, ktorý ešte ani nedoznel, snahu o totálnu a spasiteľnú zmenu slovenského katolicizmu v prevedení arcibiskupa Róberta Bezáka. Jeho príbeh je podobný príbehu Husa, Luthera, Kalvína a následne reformátorov na báze ateizmu, teda francúzskych, boľševických, globalistických a všemožných iných revolucionárov. Základnou tendenciou všetkých týchto smerov je tvrdenie, že ja osobne mám pravdu a presadím si ju za každú cenu. Aj symptómy sú podobné, len ľudia ich v akomsi zaslepení nechcú vidieť.

Bezákova „ochranka“ takmer zbila kňaza pred oltárom a mne sa istý rehoľník takisto vyhrážal ešte na začiatku týchto zmätkov, samozrejme, bez akýchkoľvek racionálnych argumentov. Takíto ľudia a takéto tendencie sú poznateľné väčšinou už v začiatkoch a aj konce sú rovnaké, spoznávame ich podľa ovocia a znovu a opakovane sa učíme na vlastnej koži. Jan Hus bol iste neohrozený a statočný až do konca, ani pomery v Čechách a vo vtedajšej Cirkvi neboli ideálne, ale aké nakoniec zanechal ovocie a čo po ňom zostalo? Prečo chodia turisti do Prahy? Asi menej kvôli husitským tradíciám a viac kvôli Karlovmu mostu a protireformačným barokovým stavbám.
Tie snahy o všeobecné dobro, o takzvanú všenápravu a o totálnu spravodlivosť nakoniec po ich neúspešnom a krvavom presadzovaní vedú do vytvárania rôznych siekt a iných elitárskych zoskupení, a to je tiež spoločná tendencia a spoločný koniec všetkých nerealistických reformátorov. Učme sa teda pridávať plyn, milí idealisti, ale predovšetkým sa naučme brzdiť. Uvedomme si, že najprv prišli boľševici a Stalin a až potom nacisti a Hitler. Nemci sa masovému vraždeniu učili z pomerov, ktoré našli po vpáde do neprekonateľnej ríše dobra, ktorá vyprodukovala neuveriteľné množstvo zla a krvi.
Snahy o ideálnu spoločnosť sa prejavujú v rôznych prevlekoch a aj teraz nám rôzni „maskáči“ neustále otĺkajú o uši globálnu a neuveriteľnú víziu spravodlivosti pre úplne všetkých, samozrejme, s vylúčením neustále prekážajúceho Boha. Dajme si pozor, svieti červená!
::

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.