- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

7. februára 2016

Slovo na nedeľu (2)

Kedykoľvek si myslíte, že máte úplnú pravdu, tak vás nevedie Boh, ale vy sa snažíte viesť Boha.
(Richard Rohr)
Mám pravdu! Mám pravdu! Veľmi často vyhlasujeme tieto slová. Myslíme si, že iba my sme nositeľmi pravdy. Nechceme prijať žiadny iný názor. Nič iné nás nezaujíma, iba naša subjektívna zaslepenosť. 
Uvedomme si, že nie sme nositeľmi pravdy, iba sa snažíme ju nájsť a žiť podľa nej. Cesta, ktorú nám ukázal Ježiš, je pravdou. Iba tá nás môže doviesť k poznaniu pravdy.

Naša ľudská pravda je nedokonalá, ale jej hľadanie sa Bohu páči. Iba ten, kto hľadá, môže niečo nájsť. Iba ten, kto hľadá spolu s Pánom, môže sa priblížiť k nájdeniu pravdy. Musí ho viesť Boh a nemôže sa snažiť viesť Boha. My musíme kráčať v šľapajach Pána. Boh musí byť svetlom, ktoré nasledujeme.
::
Predchádzajúce: Slovo na nedeľu (1)
::

PriestorNet patrí ľuďom súcim na slovo, rozhľadeným a kultivovaným...
Staňte sa jeho priaznivcom: podrobnejšie informácie.

2 komentáre:

  1. Anonymný3.3.16

    Robert Hakala vidi srdcom. Veri svojmu srdcu. Mnohi z nas verime svojmu rozumu a svojej skusenosti. Autor pochopil nasho nebeskeho Otca srdcom. Tak ho chapali aj nasi otcovia a mamy.
    Teraz je doba, ked kazdy chce byt teologom, kazdy chce byt mudry, len malokto chce byt dobry.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. „Každý chce byť múdry, len málokto chce byť dobrý.“
      To je pekné, výstižné!
      Povedal by som, že keď človek úprimne chce byť dobrý (lepší než doteraz), tak dokáže spojiť rozum aj cit, skúsenosť aj oddanosť... všetko sa mu obráti na dobré.

      Odstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.