- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

1. októbra 2016

Redakčný vestník – október 2016

Stalo sa módou, a to v každej oblasti života, preferovať všetko nové, podporovať zmeny, reformy, experimenty. No nie každá zmena vedie k lepšiemu. A málo si, zdá sa, uvedomujeme, že pričasté zmeny vedú k nestabilite. Musíme pritom rátať aj s tým, že niektorí vyvolávajú nestabilitu zámerne, veď ako vieme, v mútnych vodách sa najlepšie loví – v nestabilnom, chaotickom prostredí sa najviac darí nepoctivosti, podvodu a klamu. Upozorňuje na to Pavel Duraj vo svojej novej úvahe: O teórii chaosu.
Vlado Gregor sa zamýšľa nad podstatou totalitných systémov – v článku Čo vedie k totalite.
A do tretice chceme upriamiť vašu pozornosť na rozhovor s renomovaným slovenským historikom Martinom Lackom: Niekto chce vštepiť národu pocit viny.

::
Ste priaznivcom PriestorNetu? Chcete byť vopred a exkluzívne informovaní (formou e-mailového mesačníka) o tom, čo súvisí s ďalším rozvojom portálu? Tak neváhajte a napíšte na adresu redakcia@priestornet.com, pričom stačí do predmetu správy uviesť heslo „Klub“.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.