- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

16. októbra 2018

Proti Katolíckej cirkvi sa vedie štvavá kampaň

Karol Dučák

(Mariána Kuffu si nedáme!)
Blíži sa ďalšie výročie Novembra 1989 a – paradoxne – pribúdajú dôvody na skepsu. Slovensko, katolícka krajina, vtedy s nadšením prijalo náboženskú slobodu. Lenže s náboženskou slobodou k nám vtrhol aj hedonizmus a praktický materializmus Západu, ktorý začal valcovať náboženské a kultúrne dedičstvo našich predkov. Najväčšia hrozba pre slovenských katolíkov prišla v roku 2004, keď sa Slovenská republika stala členskou krajinou agresívneho vojenského paktu NATO (29. 3. 2004) a zakrátko aj Európskej únie (1. 5. 2004). 
Po skončení jednej totality v období rokov 1948–1989 a následnom krátkom období kvázi slobody nastúpila nová totalita, reprezentovaná NATO a EÚ. Práve vstup Slovenska do NATO bol ukážkou pošliapania demokratických princípov, ktoré servilné vládne štruktúry Slovenskej republiky tej doby teoreticky deklarovali, ale v praxi ignorovali. Ja sám som sa angažoval v záležitosti vypísania referenda o vstupe SR do NATO. Zbieral som podpisy na petičné hárky za vypísanie takého referenda. Nakoniec nás štruktúry novo sa formujúcej euroatlantickej totality prevalcovali a na hlas ľudu sa zvysoka vykašľali.

Bol som vtedy zronený a nešťastný. Môj otec, ktorý, žiaľ, už nie je medzi nami, videl moje citové rozpoloženie a povedal mi slová múdreho starca: „Synu, neber si to tak veľmi k srdcu. To sú také vývojové vlny, ktoré nás v istých obdobiach prevalcujú. Po vojne nás pripojili k Varšavskej zmluve bez toho, aby sa nás niekto pýtal, či s tým súhlasíme. Teraz prišla nová veľká vlna, ktorá nás stiahla do NATO, a tiež sa nás nikto nepýta, či s tým súhlasíme.“
Otcove slová mi padli dobre, ale trvalo ešte dlho, kým som sa vymanil z hlbokého sklamania, ktoré som prežíval. Pochopil som jasne, že sladké rečičky o demokracii v Slovenskej republike sú len mačacím zlatom a že nová totalita bude ignorovať hlas ľudu rovnako ako tá pred ňou.
Keďže som svetlo sveta uzrel v roku 1953, zažil som dve totality. Jednou bola totalita Východného bloku, ktorý združoval krajiny takzvaného reálneho socializmu do roku 1989. Tá sa už skončila. Obávam sa však, že nová totalita, vládnuca v krajinách EÚ v súčasnosti, je omnoho nebezpečnejšia, ako bola tá pred rokom 1989. Prečo?
Pred rokom 1989 nebolo problémom identifikovať nepriateľa. On sám dával na každom kroku najavo, že jeho cieľom je zničenie Katolíckej cirkvi. Robil to veľmi priehľadne, takže človek nemusel byť ani vzdelaný, ani inteligentný nato, aby dokázal nepriateľa identifikovať.
S úsmevom si spomínam na socialistickú propagandu vládnuceho režimu, ktorá bola taká bezzubá, že v porovnaní s dnešnou ideologickou diverziou EÚ mi pripadá ako nevinná hra detí v materskej škôlke. Ideologická diverzia Európskej únie je skutočne majstrovské dielo, dovedené zvrhlými slobodomurárskymi štruktúrami do filigránskej dokonalosti. Také projekty ako Istanbulská zmluva alebo iné výtvory udivujú prefíkaným, pritom do dôsledkov vypiplaným znením.
Hanlivý článok M. Havrana v denníku SME
Našťastie, Katolícka cirkev na Slovensku disponuje rozhľadenými a zásadovými ľuďmi, ktorí dokážu demaskovať aj takéto rafinovaného protivníka, akým je EÚ. Jedným z príkladných katolíckych kňazov je Marián Kuffa, ktorý si svojím životom vydobyl úctu a rešpekt nielen vo svojej domovine, ale aj široko-ďaleko za hranicami vlasti. Tento zbožný a bezúhonný muž otvorene demaskuje zvrátenosť ideológie rodovej rovnosti, spochybňovanie katolíckeho učenia o rodine (skladajúcej sa z jedného otca, jednej matky a detí), ako aj iné zvrhlosti, ktoré nám vnucuje EÚ. A práve tento znamenitý kňaz sa stal objektom štvavej antikatolíckej kampane, ktorej cieľom je zdiskreditovať katolícky klérus a tým citlivo zasiahnuť Katolícku cirkev na Slovensku. Nedávno Marián Kuffa počas kázne v Bošanoch okrem iného povedal: „Veď pozrite, čo urobili so statočným biskupom Chauturom...  A odkázali aj mne cez mojich kamarátov: Chautura už máme, teraz poďme na Kuffu!“
Toto už má jasné známky systematického honu na Katolícku cirkev. Lenže to, čo sa dialo po roku 1948, sa už nikdy nesmie opakovať!
Treba dať na vedomie všetkým otvoreným i skrytým nepriateľom Katolíckej cirkvi, že na Slovensku je dosť katolíkov, ktorí sa vzoprú novej totalite! My, slovenskí katolíci, si Mariána Kuffu ani iných našich kňazov a biskupov nedáme! Kto je ťažšie chápavý a nedochádza mu to, nevyhnutne narazí... Katolícku cirkev nezlomila jedna totalita so sídlom v Moskve pred rokom 1989. Nezlomí ju ani nová totalita so sídlom v Bruseli, ktorá nastúpila neskôr.

Karol Dučák
::
Odporúčané:
::
P. S.
Možno patríte k tým, ktorých obsah tejto stránky zaujal.
Ešte viac dobrého čítania získate, keď budete odoberať náš e-mailový vestník:
podrobnejšie informácie.

14 komentárov:

  1. Niektoré veci si treba pripomínať. V závere roka 1989 veľká väčšina veriacich privítala spoločenské zmeny a náboženskú slobodu, aj keď niektorí asi aj s istými obavami a pocitmi neistoty, ako to všetko dopadne.

    Nasledujúce roky boli plné nadšenia a budovania, ale už veľmi skoro sa kresťania začali stretávať s odporom až nepriateľstvom. Už pred prvými demokratickými voľbami sa šírili špinavé reči o čiernej totalite... Nepriateľom sa podarilo vraziť klin medzi kresťanské a národné sily. Kresťanskí voliči sa rozštiepili, ich hlasy šli v prospech rôznych strán, ktoré neraz zápasili medzi sebou.

    Tragédiou je, že naši kresťanskí politici (ako aj viacerí cirkevní predstavitelia) začali vo všetkom napodobňovať západné kresťansko-demokratické politické strany, ktoré však už v tom čase boli napadnuté vírusom modernizmu. Kresťanská demokracia tak zohrala úlohu akejsi bábky, ktorou manipulovali iní. Ovocie takejto politiky začíname teraz zberať.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Keďže som bol účastníkom začiatkov kresťanskej demokracie na jar toho roku som oslovil tých ktorí sme spolu začínali ale postupne sme sa rozdelili s tým aby sme dali spoločnú výzvu na mobilizáciu kresťanov do komunálnych volieb. Žiaľ nepodarilo sa mi ich na to získať. Snáď v budúcnosti ak ešte bude mať niekto záujem o ich názory.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Anonymný16.10.18

    Kuffa, je produktom liberálneho kapitalizmu, lebo ten produkuje problémových jedincov a skupiny a potrebuje charitu. Náboženstvá, náboženské učenia sú anachronizmom a pomerne rýchlo zaniknú, či si to niekto želá alebo nie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Prečo si myslíte, že Katolícke učenie je anachronizmom a že pomerne rýchlo zanikne?

      Odstrániť
    2. Na odpoveď som i ja zvedavý. Len by som chcel, aby bola vecná, bez ideologickej vaty na spôsob marx-leninskej pseudovedy.

      Odstrániť
    3. Anonymný17.10.18

      Lebo pochádza, má korene v hebrejských kmeňoch žijúcich v Egypte. Zánik náboženstiev je podmienený vzdelaním a racionálnou výchovou. Náboženské učenia do škôl nepatria. Morálna výchova sa dá robiť aj inak ako cez náboženstvá.

      Odstrániť
    4. Skorý zánik Cirkvi ohlasovali aj takzvaní osvietenci, aj boľševici, aj naša bývalá učiteľka občianskej výchovy... Kde sú všetci tí ľudia, to neviem, ale viem, že Cirkev je tu.

      Odstrániť
    5. Práve čítam knihu pátra Šebastiána Laba Zabijem pastiera (Atentát na pápeža)... Maličký citát:
      „Po útoku na Cirkev v Česko-Slovensku v roku 1950 vtedajší minister Alexander Čepička, do rezortu ktorého spadala likvidácia Cirkvi, hrdo vyhlásil: Cirkev je na kolenách a smrteľne ranená. Jej koniec nastane čoskoro, je to len otázka času.“

      Odstrániť
    6. Karol Dučák17.10.18

      Anonymný, tých, čo predpovedali zánik náboženstiev, sú plné cintoríny. Ja Vám garantujem, že príde čas, keď už na tomto svete nebudem ja, ani Vy, ale Katolícka cirkev ako jasný maják bude žiariť až do konca sveta. Ani milión anonymných ju nezničia, pretože je Božia vôľa, aby tu bola do konca sveta.

      Odstrániť
    7. Tu je namieste ďalšia otázka a to, čo si anonymní marxisti predstavujú pod pojmami "vzdelanie a racionálna výchova"?

      Odstrániť
  4. Karol Dučák16.10.18

    Anonymný, schuti som sa zasmial pri čítaní Vašich zlátanín. Cirkev ani brány pekelné nepremôžu, nie nejaký Anonymný s vymytým mozgom. Rozmýšľal som, aký úžitok prinášajú tie Vaše príspevky, ale aspoň na pobavenie poslúžia. Vďaka aspoň za to pobavenie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Anonymný16.10.18

      Čosi z knihy prísloví: Naprav múdreho a zamiluje si ťa. Ja dodávam: skús to s hlupákom a máš nepriateľa.
      Kto z nás má vymytý mozog, je dobrá otázka. A tie moje príspevky vám budú vrtať v hlave, aj keď hlúposť je nekonečná a neporaziteľná, nezničiteľná. Máte pravdu.

      Odstrániť
    2. Karol Dučák16.10.18

      Anonymný, Vaše sprostosti sú to posledné, čo mi vŕta v hlave. Budem sa opakovať, ale mne vŕta v hlave len príspevok človeka, ktorý ma môže vnútorne obohatiť. Vaše príspevky - ak by som mohol vyjadriť obrazne - jedným okom dnu, druhým von. Nič hodnotné po nich vo mne neostane, len ľútosť nad zbytočne strateným časom.

      Odstrániť
  5. Každý ...izmus mal velmi krátku životnosť, no cirkev je tu už vyše 2000 rokov a bude tu až do konca! Ak ju aj mi na Slovensku odmietneme začne sa rozvíjať na inom kontinente , lebo ju založil Kristus. Neprite sa o slová , veď je napísané" Nehádžte perly sviniam, lebo svine perly pošliapu..." Budte všetci požehnaný.

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.