- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

5. mája 2019

Nedeľné slovo (18)


Budovanie vzťahov
Občasná samota človeku prospieva. Prospieva nám, keď sa raz za čas stíšime, keď sa zahĺbime do seba. Ale dlhodobá samota prerastá do osamotenia, čomu sa pochopiteľne a odôvodnene vyhýbame. No niekedy sa nevyhneme. Vždy nám však môže pomôcť vedomie, že Pán zostáva s nami a otvára nám cestu útechy.
Na vzťahoch záleží. Zdravé vzťahy sú predpokladom šťastia: či už ide o vzťah k sebe, k druhým ľuďom alebo k Bohu.

Nežiadajme si úspech, túžme radšej po šťastí, po radosti a pokoji. A cesta k pravému šťastiu, ako vieme, vedie cez usporiadané vzťahy. Ak ich máme narušené, najlepšie je začať hneď s nápravou.
Nestonajme, konajme! Pozrime sa s pochopením na seba, pozdravme suseda, nájdime si čas na modlitbu. Vždy je lepšie začať dnes ako zajtra – pretože to „zajtra“ ani nemusí byť.

::
Predchádzajúce: Nedeľné slovo (17)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.