- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

1. septembra 2019

Nedeľné slovo (35)


Svetlo a tma
V hustej tme pomôže aj malé svetielko. Uprostred zla zažiari každý dobrý skutok... Lenže: „Svetlo vo tmách svieti, a tmy ho neprijali.“ Citát z Evanjelia podľa Jána (Jn 1, 5) poukazuje na dva póly života, na dve základné možnosti, ktoré máme pred sebou.
Máme si vybrať, či chceme byť na strane svetla, alebo na strane tmy. Sme ľudia, máme rozum a slobodnú vôľu, ale tiež povinnosti a zodpovednosť.

Moderný liberalizmus našu voľbu komplikuje tým, že k tme pridáva hmlu, v ktorej je ťažké sa orientovať. A tak mnohí strácajú predstavu o svetle – o tom pravom Svetle, ktoré dáva životu zmysel.
Človek s čestnými úmyslami sa nemusí báť. Nech sa boja tí, čo krivo zmýšľajú. Čestný a úprimný človek vychádza na svetlo, zloduchovia a klamári uprednostňujú tmu alebo hmlu, lebo chcú zakryť svoje špinavé úmysly. Rozhodnúť sa je našou povinnosťou.

::
Predchádzajúce: Nedeľné slovo (34)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.