- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

25. februára 2020

Poďme (aj my) do nich


(Predvolebné zamyslenie Jána Mikulu)
Slováci boli už dvakrát vo voľbách podvedení. Napísal to jeden Slovák, žijúci vo Švajčiarsku. Myslel tým na voľby prezidenta Kisku a prezidentky Čaputovej (ako prívesok aj bratislavského primátora Valla). Keďže sťažnosť Harabina na problematické zvolenie Čaputovej sa počas jej prezidentovania asi riešiť nebude, zostáva len čakať.
Ja si myslím, že Slováci boli podvedení viackrát, ak pridáme voľby „menšieho zla“, alebo vstup do EÚ – ak sa nemýlim s 50,6 % hlasov. Najčastejším vysvetlením mnohých na skutočnosť, kto bol zvolený, bola reakcia: Ja som ho (ju) nevolil, nebol som voliť!
To však nie je hrdinstvo, ani dôvod na chválenie sa! Pred nadchádzajúci voľbami chcem pripomenúť, že budú veľmi dôležité a každý by si mal premyslieť, či voliť pôjde, alebo nie, aby sa potom nemusel na výsledok pozerať s vypúlenými očami ako agresívny feťák po prvej rannej dávke piatich gramov bieleho prášku. A liberálny fašizmus sa dostane k moci!

Keď sme pri liberáloch, tradičný liberál sa drží Voltairovho: „Nesúhlasím s tvojím názorom, ale budem sa do krvi biť, aby si ho mohol vysloviť.“ Ak však vyslovíte a máte iný názor, ktorý sa nepáči eurohujerom, razom sa z vás stane extrémista, propagandista, homofób, rusofil, neprispôsobivý, spiatočník, rasista, možno až fašista. Preto sú to liberálni fašisti, lebo sa neštítia iných ponižovať, urážať a dokonca na nich útočiť.
Churchill predpovedal: „Fašisti budúcnosti si budú hovoriť antifašisti.“
K úvahám ma vyprovokovalo konštatovanie Martina Šimečku, že „redaktori denníka SME pravdu nehľadajú, ale oni ju priamo píšu“. Už vtedy nebol šéfredaktorom SME, pôsobí v Denníku N. K jeho kladu (záporov je viac) patrí, že sa v jednej debate pri výjazde na Slovensko otvorene priznal, že „dostávali sme od Sorosa, ktorý je môj priateľ, peniaze. Bez nich by sme Mečiarovu vládu neporazili“. Potvrdil, že ako Nadácia Milana Šimečku aj ostatné dostávajú od Sorosa peniaze, a tým sme problém vyriešili. Mimovládky sú financované zo zahraničia! O tom netreba diskutovať. A dobre vychoval syna, ktorý v role poslanca za progresívu oznámil z Bruselu: „Pokusy Ruska o prepisovanie dejín nie sú ničím novým. Musíme jasne opakovať, že 2. svetovú vojnu rozpútal Sovietsky zväz!“ Goebbels sa musí hanbiť, akým slabým propagandistom bol. Poslanec Milan Uhrík napísal, že v Bruseli sú ešte väčší exoti, Šimečka je len slabý odvar.
Tieto dva denníky píšu takpovediac súzvučne (česť Pravde, tá pravdu hľadá...) a sú popri príslúžiacich televíziách – Markíza, JOJ, ale žiaľ niekedy aj RTVS, spolu s niektorými portálmi, najmä Aktuality.sk, hlásnymi trúbami tzv. bruselskej demokracie, teda slniečkarskeho výkladu súčasnej situácie aj toho, čo sa chystá. Z ich pohľadu pozitívneho, lebo vraj píšu len pravdu. A keď sa do politiky zamieša aj bulvár, musíte byť z presily tzv. pravdivých informácií hotoví.
V Poľsku, Maďarsku a Česku sú médiá približne na polovicu rozdelené na konzervatívne a mainstreamové. Slovensko konzervatívny denník nemá, preto logicky zostáva obrátiť sa na sociálne siete, a to je vraj pohroma. Ako sa niekto môže riadiť podľa alternatívnych médií, keď sme tu my, múdry mainstream?!
Človek, ak si nemá kde vyberať a chce mať informácie a nesiahne po týchto denníkoch, ale po alternatíve na weboch, tak je zle! Tam sa píše aj inak ako v mainstreame (v preklade hlavný prúd), čo tento prúd označuje za klamstvo a nenávistné písanie! Ale nebojte sa, ak budete čítať Hlavné správy, Zem a vek, Parlamentné listy, Magnificat, Aliancia za nedeľu, Svetlo sveta, PriestorNet, Slobodný výber, LifeNews Slovakia a ďalšie, rozšíri sa vám obzor vedomostí o pravdu, ktorú mainstream zatajuje! Trochu vás zaskočí, ak čítate Postoj a hop – občas sa chlapci vrátia do čias, keď pôsobili pod vedením svojho niekdajšieho guru liberálov, otravného Hríba z .týždňa.
Liberáli dostávajú podporu zo zahraničia, sami sa o ňu aj uchádzajú. Tak to bývalo aj v pradávnej či nedávnej minulosti, že sa domáci zradcovia pridali k nepriateľovi. Od starých rodičov si pamätáme, že Poturčenec je horší od Turka... Novodobí janičiari, alebo Quislingovia, ako kolaborantov s Hitlerom nazývali Nóri, majú opäť živnosť. Darmo, národ ktorý nepozná svoju minulosť, nerozumie tomu, čo sa deje a musí si ju prežiť ešte raz!
Ešte porovnanie. V minulosti boli denníky Pravda (komunisti), Smena (mládež), Práca (odbory), Ľud (Strana slovenskej obrody). Platili ich tí, pre ktorých písali – komunisti, zväzáci, odborári atď. Všetci písali v prospech Slovenska, v tom čase. Dnes je médií menej, ale sú agresívnejšie, platí ich Penta, Eset a spriaznené mimovládky, ako Šimečka potvrdí, všetky Sorosove. A všetky píšu zhodne – proti Slovensku!!! Pardon, aby som použil ich názor – oni sú liberáli, píšu iba proti zlu, ako to zlo vidia oni. Svoje zlo a zlých v okolí chránia! Smietku v cudzom oku vidia, brvno vo svojom nie!
Liberálna demokracia, bezbrehá voľnosť vo všetkom, je najhoršia forma diktatúry a despotizmu. Umožňuje vyniknúť ľuďom bez charakteru a bez chrbtovej kosti, v službách cudzích.
Dávam do pozornosti brilantný názor Ivana Hoffmana (Sľúbili sme si lásku...) v Pravde. On už dávno prekukol túto mediálnu džungľu. Píše: „Odnepamäti zlodeji kričia, chyťte zlodeja! Keď počujem výzvy na prenasledovanie šíriteľov falošných, nepravdivých informácií, prvé, čo ma zaujíma, je to, kto ma pred falošnými správami varuje. Vôbec mu totiž nemusí záležať na pravde. Môže ísť o zámer cenzúrou sa zbaviť konkurencie.Bojovníci s fake news sú podozriví už tým, že si osobujú právo rozhodnúť, čo je realita a čo konšpirácia, čo je žiaduce a čo nebezpečné, kto je spojenec a kto nepriateľ. Ak sa nám niekto ponúka, že nás za ruku prevedie úskalím informačného chaosu, naisto vieme, že to je propagandista. Jednoduchá definícia propagandistu je, že ide o profesionálneho klamára, ktorého alibi je dobrý úmysel. Vzhľadom na to, že dobrými úmyslami býva dláždená cesta do pekla, účel nesvätí prostriedky. Z prekrucovania skutočnosti nikdy nemôžeme mať osoh, nech už skutočnosť prekrucuje ktokoľvek. Hra o to, čo si prečítame a čo uvidíme v médiách, má svoje zákonitosti. Mediálny biznis sa zakladá na schopnosti zistiť, čo chce publikum počuť, pretože od sledovanosti sa odvíja zisk z reklamy. V reklame, naopak, ide o to, ako sa človeku dostať do hlavy a presvedčiť ho, aby si za peniaze, ktoré nemá, kúpil niečo, čo nepotrebuje. Médiá sa nám teda líškajú, aby nás mohli obalamutiť. Nie je to geniálny fór?"
A pisatelia tzv. pravdy sú odhalení! Toto je presne o slovenskom mainstreame! Každý mainstreamový denník má sponzora, donora, ktorý mu nedovolí, aby vykročil z koľaje toho, čo on potrebuje, aby sa písalo.
Keď som odchádzal do dôchodku, bol som rozčarovaný zo spôsobu písania v SME, najmä štvavé a drvivú väčšinu Slovákov urážajúce články Havrana a niektorých, ktorí cieľavedome likvidovali slovenskosť, slovenských dejateľov i súčasných úspešných Slovákov. Ak neboli dostatočne poslušní a nešli v koľaji mainstreamu. Na otázku prečo sa tak deje mi napísali: „... že nechápem zmenu orientácie písania denníka.“ Pochopil som, je to kvôli peniazom, predaj nestačí vykryť potreby a ak by písali inak, nebola by reklama... Nič nové pod slnkom, tak sa to dialo a deje a je to v záujme niekoho proti tej krajine a národu, v ktorej sa to deje! A len úchytkom spomeniem, že na čiernej listine mainstreamu je napríklad skupina Elán, bol Karel Gott, dokonca aj francúzsky herec AlainDelon, z minulosti Štúr, Hurban ... Ale – čo je úplne scestné – pedofili sú podľa nich zdravou súčasťou novodobej spoločnosti. Prekvapilo ma len, že po vyjdení pedofilných článkov neodstúpila šéfredaktorka... Podobne šéfredaktor Denníka N po štvavom článku o Gottovi – po jeho smrti...!
Ja si myslím, že Štúra, Hurbana a ďalších národovcov nám nik nevymaže z pamäti, Gott zostane navždy Zlatým slávikom, Elán si pripomenieme ako hudbu na ktorej sme vyrastali. Čo bolo, zostane, len Havran by sa mal stať tým, čím má byť – vtákom... Konečne, že sa aj moje sťažnosti na jeho primitívne, agresívne urážky „debilných kresťanov“ dostali pred vyšetrovateľa. To trvalo! Ale už ho ide jedna americká mimovládka chrániť!
Fašistami dneška sú neomarxisti, ktorí si hovoria „liberáli“. Títo dnes prenasledujú ľudí za iný názor, ako ten ich „jediný správny“. V skutočnosti je to len potláčanie plurality názorov.

Zapredanci
Čo všetko sa dočítame vo všetkých tzv. pravdovravných médiách a od tých „najpravejších“ novinárov. Niekoľko rokov som si zbieral pre mňa priam neuveriteľné výroky od mainstreamových novinárov. Tu je zopár:
– Čo nám v láske najviac prekáža, je manželstvo a rodina.
– Už sa teším, kedy budú všetky naše úrady v Bruseli.
– Silvestrovské udalosti v Kolíne nad Rýnom (imigranti znásilňovali a prepadali ženy, pozn. autora) bolo niečo ako u nás tlačenica vo výťahu, alebo v trolejbuse.
– Atentáty z Nice, Paríža a iných európskych miest sú dôkazom životaschopnosti kozmopolitnej kultúry a európskej identity.
– Keď niekto povie: Som hrdý, že som Slovák, naskakuje mi husia koža.
– Medzi migrantmi nájdeme vedcov, inžinierov, ktorých potrebujeme.

A tu sa dostávame k podstate „pravdivého“ písania mainstreamu. Oni si v tomto prípade písali svoju „pravdu“, presviedčali nás o svojej neomylnosti, vysmievali sa zo skutočnej pravdy. Sprosto klamali.
Mnohé z toho, čo napísali, nie je pravda, niekedy stačilo zájsť na miesto činu a presvedčiť sa, ale načo? Ale všimnite si, ako sa tak medzi riadkami už dávno prejavovalo to, čo teraz presadzujú – liberalizmus! Preto musíme rozlišovať pravdu od lži, dobro od zla.
Inžinierov a vedcov niet, v Kolíne bol masaker, ktorý sa stále vyšetruje, úrady nedovoľme vysťahovať do Bruselu, to radšej autora tohto želania, Michala Hvoreckého. Atentáty z Nice a Paríža nie sú dôkazom životaschopnosti, naopak, neschopnosti spolužitia s inou kultúrou. Nuž a ešte chcú vyhodiť zo slovníka dve najkrajšie slová: mama, otec, ktoré sa požívajú tam, kde je manželstvo aj rodina. To nám skutočne neprekáža! Ale to ich Rodič 1, Rodič 2. – áno!
Nič nevedia, nič nevideli, nikde neboli. A možnosť cestovať je. Aj filmovať. Originálne zábery zo Švédska, Nemecka, Francúzska a ďalších napadnutých krajín si môžete pozrieť aj na oficiálnych stránkach. Len mainstream to tají.
Poviem to jednoducho: nechcem EÚ, ktorá popiera právo suverénnych štátov, ich tradície, zvyky a spôsob života. Neupieram nikomu, aký spôsob života si zvolí, ale nech ani on neupiera moje právo žiť podľa môjho najlepšieho vedomia a svedomia. Myslíte si, že mi to prejde? Kdeže! Novodobí komunisti si slobodu predstavujú inak. Akoby brali za bernú mincu ironický citát Georga Orwella: „Sloboda je právo hovoriť ľuďom to, čo nechcú počuť.“ Alebo smutne-slávny názor „političky“ Magdy Vášaryovej: „Politici by sa mali postaviť proti väčšine národa (v otázke migrácie – pozn. autora), teda aspoň tí, ktorí by chceli byť pre budúcnosť štátnikmi.“ Alebo: „Tradičná rodina nikdy neexistovala, je to len súčasť hybridnej vojny o moc.“
Tzv. korektnosť sa stala v reči mainstreamu útokom proti všetkým, ktorí sa obávajú rozbitia nášho života a prílivu neprispôsobivých, akousi smerovkou, podľa ktorej sa máme riadiť. Korektnosť je hrozba. To nehovorím len ja, takto sa vyjadril Ivan Mikloš, bývalý Dzurindov podpredseda vlády. V SME napísal v roku 2018, „že progresívna liberálna ľavica, ktorá presadzuje politickú korektnosť, je dnes pre slobodu podobným ohrozením ako rasizmus alebo populistický nacionalizmus“. Chcete viac?
Mainstream vidí všetko dobro na západe a zlo v Rusku. To je výsledok toho, čo Šimečka prezradil, že „pravdu nehľadajú, ale rovno predkladajú“. Odkiaľ ju vedia? Z New York Times a Washington Post, novín, ktoré bijú do Trumpa? Za normálne sa považuje, že Rusko je v obklopení amerických základní v susediacich krajinách. Jeden kamarát mi žartom povedal, že na vine je Rusko, lebo svoje hranice posúva stále bližšie k americkým základniam. A tým vzniká napätie. Tie základne sú tam so súhlasom NATO. NATO je vraj náš ochranca... Z mainstreamu sa nedočítate, že západ a USA útočia na Rusko kvôli surovinám. Mainstream vám nepovie, že vojny v Iraku a Líbyi boli vymyslené, že západní štátnici s tamojšími šéfmi akože dobre vchádzali a potom ich zabili. Že v Iraku neboli žiadne chemické zbrane hromadného ničenia, čo potvrdil aj Blair a ospravedlnil sa, dôvod na zabitie Husajna bol vymyslený – vraj africká jar – podobne zabitie Kaddáfiho vymyslené. Asad – podľa mainstreamu hrozný diktátor – sa ubránil. Bush starší a Tony Blair by mali byť stíhaní za vojnové zločiny.

Ochrana zločincov
Mainstream má osobitné poslanie v bránení tých, ktorí v jeho mene útočia akýmkoľvek spôsobom na alternatívne médiá, ale v poslednom čase najmä na ľudí vôbec. Stránka Zomri je mnohým známa, jej doslova hnusný obsah zodpovedá charakteru tých, ktorí sa skrývajú za maskami – bývalí redaktori mainstreamu. Vymyká sa z ľudského chápania.
Spomínam si, že smrť mladého futbalového brankára v Dobšinej, ktorého latou zabil po záverečnej hodine v krčme neprispôsobivý, nadrogovaný občan inej farby pleti, ktorý sa vrátil z väzenia, nezaujala mainstream. Po týždni sa na naliehanie predsa vybrali na reportáž dvaja redaktori z mainstreamu, lebo medzitým kotlebovci prišli do Dobšinej kondolovať smútiacej rodine a spoluhráčom zabitého. Hrozné, kotlebovci... Reportáž dopadla asi takto: redaktorka navštívila policajtov s otázkou, ako budú riešiť bezpečnosť inofarebnej komunity, na ktorú je teraz tlak. Logicky, lebo jej člen zabíjal. Policajtov, ktorí sa posťažovali, že nemôžu preventívne zasahovať proti Rómom, redaktorka poučila, že biť nemožno. Pokiaľ si spomínam, náčelník potom odstúpil. Potom navštívili matku vraha, ktorá situáciu ťažko znášala, nevedela, ako sa k nej budú správať, bála sa a odišla mimo obce do sanatória. Aj chudáka vraha by vyspovedali, keby nebol vo väzbe. Potom pár slov o tom, ako sú ľudia pomýlení a najviac ich mýlia tí kotlebovci. A viete, aká je pointa celostránkovej reportáže? Mamičku zavraždeného chlapca ani nenavštívili, aby sa jej spýtali, ako sa cíti! Pri otázke prečo, som dostal odpoveď, že ju nevedeli nájsť... K tomu asi netreba žiadny komentár. Dobšiná je asi väčšia ako Tokio – a ako ju mali nájsť, keď mali k dispozícii iba auto?! Aj takáto býva pravda!
NAKA vyšetrovala za vraj agresívne a urážlivé slová periodikum Zem a vek so šéfredaktorom Tiborom Rostasom, aj iné alternatívne médiá. Z vyšetrovania sa vyzul študent bratislavského protestanského Bilingválneho gymnázia C. S. Lewisa Emil Hodál. Je synom Martina Hodála z časopisu .týždeň. Navštevoval pronárodne zamerané facebookové skupiny a uverejňoval nenávistné statusy, v ktorých prezentoval zvrátený pohľad na spoločnosť a urážlivo hodnotil vlastenecky orientovaných. „Ja neverím tomu, akí hlúpi a nevzdelaní sú ľudia v tejto skupine. Nič neviete, ste neúspešní, a tak za svoje smutné životy viníte Ameriku, EÚ, mimovládky, aktérov, ktorí sa vaše životy snažia zlepšovať. Žijete v dierach, obliekate sa ako opice a jete veci, ktoré my bohatí dávame prasatám. Tak sa všetci radšej zabite, aby vaše hlúpe deti nemuseli robiť hanbu slušným a vzdelaným ľuďom. Za to, že žijete životy, ktoré sú horšie ako smrť, si môžete len vy sami. Vďaka Sorosovi a Denníku N má moja rodina super život, tak sa v mimovládkach zamestnajte aj vy!!!” To napísal s neuveriteľnou dávkou arogancie Hodál v príspevku v skupine „Slovenský národ, spamätaj sa!“. Po voľbách dodal: „Tak Čaputová vyhrala a prvé, čo spraví je, že zatočí s opicami a antisemitmi, ako ste vy. Členov tejto skupiny máme označených a budete prví, ktorých budeme strieľať. Nech žije EÚ! Nech žije Zuzana! Nech skape slovenská štátnosť a samostatnosť!“
Riaditeľom školy bol Dušan Jaura, manžel podpredsedníčky Progresívneho Slovenska ZoryJaurovej. Nie je bez zaujímavosti, že na gymnáziu, kde Hodál študuje, vyučuje aj kontroverzný kňaz Róbert Bezák. So študentmi diskutovali neoliberálni aktivisti Juraj Smatana, Marian Jaslovský a administrátori morbídno-nihilistickej stránky Zomri. Hodál navštevuje ďalej školu, bez trestu! Viete si predstaviť, že by takto opačne zaútočil Zem a vek s Rostasom, Daňo, alebo Vasky? NAKA by tam bola v minúte. Ale stíhanie Arpáda Soltésza za výroky prerušila a prepustila ho. Novinár Arpád Soltész (podľa jeho knihy vnikol film Sviňa – pozn. aut.)  je známy tým, že nenávidí všetko národné a slovenské. V minulosti sa „preslávil“ tým, že hrubo urazil Slovákov: „Fakt by som nepodceňoval ten efekt, že Slováci. To je taká čvarga z východnej Európy ako Poliaci a Maďari? Tí čo furt otŕčali dlaň, ale odmietali čokoľvek dávať? Fuj, však to sú už prakticky Rusi, to je horšie než Sýrčania a Eritrejci dokopy.“ Soltész prejavil aj nenávisť k celej bielej rase: „Nie som rasista, ale vážne nemôžem vystáť bielu spodinu,“ napísal. A dodal: „Hlas pre Kotlebu je hlasom čvargy, chamrade, chrapače, svoloče, luzy, zberby a spodiny.“
Arpád Soltész agresívnym a nenávistným vystupovaním robí hanbu nielen liberálnej novinárskej scéne, ale aj rodičom zavraždeného novinára Jána Kuciaka, po ktorom pomenoval svoje investigatívne centrum.
A nepovšimnuté zostali nenávistné urážky od prezidentskej úradníčky Hajtovej, nehovoriac o Michalovi Havranovi, ktorý je príkladom liberálneho fašistu. Neurazil len vdp. Mariána Kuffu, ale milióny slovenských ľudí, ktorý nazval debilmi. Ďalšie slová nespomeniem, zažalovala ho jedna právnická kancelária. Čakáme. Pred vyše rokom vydala Tlačovo-digitálna rada SR, samoregulačný orgán médií, toto stanovisko k článku Michala Havrana o Kuffovi a kresťanoch s titulkom „Pošlite Kuffu do cirkusu“. Citujeme: „Článok predstavuje apel na ostrakizovanie určitej skupiny obyvateľov, ktorí zdieľajú názor prezentovaný Mariánom Kuffom a nie je ho možné vnímať nijak inak, ako výzvu autora článku vylúčiť takéto názory a ľudí reprezentujúcich tieto názory z legitímneho spoločenského diškurzu a robí tak navyše mimoriadne hrubým a neúctivým spôsobom. Tento komentár autora možno úrovňou i obsahom zaradiť medzi tzv. nenávistné prejavy (hate speech), nie nepodobné v dnešnej dobe, žiaľ, častým fašizoidným prejavom. Komentár priamo vyzýva na potláčanie práv iných, menovite práva slobody slova osôb s náboženským vyznaním. Znevažovanie prejavov viery iných ľudí (aj keď sa s nimi autor článku nemusí nijako stotožňovať) je mimoriadne neúctivé a urážlivé a to bez ohľadu, či ide o prejavy viery kresťanov, moslimov, židov či veriacich iných náboženstiev.“ SME odmietla uverejniť ospravedlnenie.

Najväčší strach majú, keď sa povie vlasť, národ, sloboda, manželstvo, rodina!
Viete, ktorých slov sa najviac boja liberáli? Národ, rodina, manželstvo, vlastenectvo, tradície... Ak ich presadzujete, ste xenofób, spiatočník, pomýlený a zmanipulovaný človek, nacionalista a možno až fašista. A predovšetkým ste politicky proti EÚ, čím ste spáchali najväčší zločin. Nie hriech, ten neuznávajú.
Vyššie spomínané veci sa diali za hurónskeho povzbudzovania liberálneho obecenstva, našich spoluobčanov a aj vašich detí, susedov, kolegov z práce. Zapadá to do plánu akože nových strán Pro(A)gresívne Slovensko/Spolu s nesmrteľným nováčikom v politike Mirkom Beblavým, úplne novým politikom, samozrejme Kiskových „Žaluďov“ a aj zahlineného KDH. Toto si uvedomte, keď pôjdete voliť. A ísť musíte, prečo, to som už vysvetlil. Kto nejde voliť – prehrá! Je to vaša povinnosť, oni si svojich tam aj dovezú!
Spomeňte si na protesty Za slušné Slovensko. Všetko zorganizované tak, že vražda dvoch mladých ľudí sa dostala na vedľajšiu koľaj a prvoradým sa stalo odvolanie vlády. Na klope odznak All For Jan a rev: „Odstúpiť.“ Morbídne. Na nepolitických protestoch sa objavil Šeliga, a už je podpredsedom u Kiskových „žaluďov“. A nik sa nepýtal, kde sa stratil najrozumnejší z mladých organizátorov David Straka. Na tribúne si Stanke vykričal tuším Rad Ľudovíta Štúra – nemal by ho vrátiť?
Pomyselný líder mimovládok Pavol Demeš uviedol tri hlavné body volebnej kampane: Zvýšenie volebnej účasti, monitorovanie volebného prostredia vrátane online priestoru a internetu, informovanie voličov o jednotlivých politikoch a subjektoch.
Ak máte čas, prečítajte si programy všetkých strán. Varujem však, aby vám po prečítaní programu PS/Spolu nezostalo zle. Je to samé – presunieme do Bruselu, dáme do Európskej únie... Jednoducho hnusne zradný program.
Nikým nevolení členovia mimovládok, ktorí sú platení zo zahraničia, chcú tiež nastoľovať témy kampane. Demeš ozrejmil, ktoré posunúť do úzadia: „Mimovládky musia začať hovoriť o veciach, na ktorých krajine záleží a nesmú dovoliť, aby sa začalo parazitovať na strachoch a témach, ako je národ, vlasť, rodina, kategória strachu, tá je najviac využívaná v súčasnom politickom zápase a ten strach sa veľakrát dá navodiť aj úplne imaginárnymi témami.“
Uvedomili ste si to? Demeš zavádza, témy ako národ, vlasť a rodina nemajú nič spoločné so šírením strachu. Sú to hodnotové témy, ktoré sú pre spoločnosť veľmi dôležité a tým, že sa mimovládky budú snažiť tieto kultúrno-etické otázky potlačiť, jasne znevýhodnia národné a konzervatívne politické strany a zvýhodnia strany liberálne.
Svätý Ján Pavol II. o vlastenectve a národe napísal: „Vlasť ako otčina pochádza od Boha ale v istom zmysle aj zo sveta. Patriotizmus má teda morálnu hodnotu. Patriotizmus patrí do štvrtého prikázania, ktoré nás zaväzuje ctiť si otca a matku. Ide o druh vzťahu, ktorý latinčina vyjadruje slovom pietas, ktoré vyjadruje náboženský rozmer úcty k rodičom. Patriotizmus obsahuje takýto vnútorný postoj vo vzťahu k vlasti, ktorá každému matkou. Patriotizmus označuje zamilovanie si všetkého, čo je súčasťou vlasti: histórie, tradície, jazyka i samotnej rodnej krajiny. Ide o lásku, ktorá zahŕňa diela rodákov a plody ich génia.“ Stačí?

Voľby a ich problematika
Traumatickými témami nadchádzajúcich volieb sú predovšetkým Istanbulský dohovor (ID) a migranti. Každý by mal čítať text ID aj s dôvodovou správou. Tú mnohí nepoznajú! To je hrôza. A vraj je predovšetkým o ochrane žien. V prvom momente som reagoval, že je to pretláčanie genderu, ktorý je horší ako fašizmus a komunizmus dohromady. Likviduje človeka v jeho doterajšej podstate. Nebudem dlho vysvetľovať. Poviem to jednoducho a jednoznačne: Istanbulský dohovor primárne rieši implementáciu genderovej ideológie do národných zákonov a do ústavy, a ochrana žien pred domácim násilím je iba zámienkou na dosiahnutie toho zámeru. Preto je jeho ratifikácia absolútne neprijateľná!
Rodová ideológia LGBTI ponúka nemorálnosť, chce začať od najmenších, detí v škole. Je to desivá ponuka, ktorá privedie civilizáciu ku skaze. Toto je perspektíva sexuánej revolúcie v prevedení rodových ideológov a ďalších zástancov kultúry smrti. Za hlavnú prekážku považujú Katolícku cirkev a preto proti nej zanietene bojujú. Rodová ideológia LGBTI nie je vedný odbor ani medicínska teória, ale marxistická ľavicová ideológia, ktorá si stanovila za cieľ zničiť manželstvo, rodinu a Cirkev a ovládať mysle a srdcia ľudí prostredníctvom závislosti od sexuálnych zážitkov.
Aj tieto voľby môžu ukázať, či Slovensko bude verné kresťanskému dedičstvu otcov, alebo sa vydá na zhubnú cestu liberalizmu a tzv. pokrokárstva. Či si národ vyberie kultúru života, alebo či dovolíme, aby sa na Slovensko rozšírilo to, čo biskupi v pastierskom liste nazvali „sodomský paškvil, odporujúci vôli Božej“.
Uvedomte si pred voľbami, čo platilo a bude platiť vždy: „Zlo bude prekvitať, ak dobrí ľudia neurobia nič.“ Český spisovateľ Benjamin Kuras myšlienku rozvinul: „Dospel som k záveru, že hlavným koreňom našich civilizačných problémov je, že na Západe a postupne aj inde sme stratili zmysel pre rozoznávanie dobra od zla.“

Imigrácia je organizovaná invázia
Spomínate si, ako nás mainstream masíroval, že odmietame vôbec debatovať o prijatí utečencov? Ako prenasledovali maďarskú redaktorku, že zrazila jednu utečenkyňu. Vymyslené. Celé rodiny vraj utekajú pred vojnou – a my sme videli iba mladých s mobilmi. Že pomôžu priemyslu. Mizivé percento v Nemecku, Švédsku a ďalších krajinách pracuje. Sú to totiž ekonomickí migranti, ktorí sa sťahujú za peňažnými dávkami, lebo pracovať nevedia a nechcú.
Imigrácia je organizovaná invázia! A predovšetkým väčšina utečencov je islamského pôvodu a tí ako v minulosti pri príchode na iné územie presadzujú svoju náboženskú doktrínu. V súvislosti s migráciou predkladám zopár myšlienok Giovanniho Sartoriho, najuznávanejšieho politológa a sociológa minulého storočia, o. i. aj poradcu amerických prezidentov, ktorý nedávno zomrel vo veku 92 rokov: „Európa? Už neexistuje. Nikdy som nevidel stupídnejšiu inštitúciu, ako je Európska únia. Favorizuje masovú migráciu, devastuje európske ekonomiky a Európu dovedie do nezamestnanosti a chudoby. Od roku 630 nepozná história jediný prípad moslimskej integrácie do nemoslimskej spoločnosti. Prečo žijú moslimovia v svojich krajinách bez problémov pod suverenitou Alaha a na Západe nie? Moslimský emigrant na Západe sa stotožňuje s domácim princípom a odmieta západné etické a politické princípy. Nemôže sa integrovať. V Anglicku a Francúzsku je tretia generácia moslimov ešte fanatickejšia a viac násilná ako predchádzajúce. Ľavica, ktorá operuje s termínom multikulturalizmus, o islame nič nevie. Ich debatou je ignorantstvo. Číňania sú Číňanmi niekoľko tisíc rokov a perfektne sa v európskych mestách kohabitujú aj so svojimi zvykmi a tradíciami. Podobne Európania židovského pôvodu. Nikdy však nie moslimovia. V súkromnom živote nech si veria, čomu chcú, ale politicky musia akceptovať naše zákony a suverenitu, inak nemajú na Západe čo hľadať.“ Je to jednoznačné a jasné, nemôžeš predsa u seba vytvárať domov niekomu cudziemu, lebo potom strácaš svoj. Domov aj život!
„Imigrácia predstavuje závažnú hrozbu pre celé ľudstvo a OSN namiesto aby bojovala proti terorizmu, vyhadzuje peniaze na podporu migrácie,“ povedal maďarský minister zahraničia Péter Szijjártó na Konferencii proti terorizmu vo Viedni. „Migračný pakt OSN podnecuje ľudí opúšťať svoje domovy a ohrozovať oblasti a krajiny, kadiaľ migrácia tiahne. Vyzývame OSN, aby do svojho rozpočtu zaradila boj proti terorizmu a aby sa menej míňalo na migráciu,“ dodal.
Teda za masovú migráciu, u ktorej už dnes nie je vylúčené, že by mohla byť raz historicky odsúdená ako „zločin proti ľudskosti“, t.j. verdiktom pre fašizmus, a dnešní hitlerovia, mussoliniovia a goebbelsovia volaní na zodpovednosť.
Západní oligarchovia držia Slovensko a politikov silne pod krkom a nedovolia ani milimetrové vychýlenie od prozápadného smerovania – migranti, LGBT, USA–základne, eurofondy pre zahraničné firmy, okrádanie slovenských podnikateľov, ožobračovanie bežných ľudí vysokými daňami, odvodmi a poisteniami.
Európska únia vznikla zo Spoločenstva uhlia a ocele a postupne sa spreneverila poslaniu. Snaží sa dostať krajiny do imaginárneho jediného štátu, ktorý by sa volal asi Euroland, má už aj menu – euro. Nikdy v histórii sa nestalo, aby štát – ešte nevzniknutý – už mal menu! A nie všetci ju používajú. Ani nebudú. Na čele organizácie je hŕstka čudných, nevolených vraj politikov, ktorí si funkcie delia medzi sebou. Nikto nemôže podať svoje návrhy, poslanci sú tam iba na hlasovanie. Čaká sa, že vždy povedia áno.
Ak by ste sa pozreli do minulosti, na čele čudnej organizácie stáli ľavicoví revolucionári z roku 1968 v Európe (u nás sme mali iné problémy, ale vtedy sa na Západe presadila aj pedofília....) ako Cohen-Bendit, Barosso, van Rompuy, Schulz, naposledy Juncker. Ľavicoví liberáli, Juncker naposledy odhaľoval sochu Karola Marxa v Trevíre, jeho rodisku, a v jednom rozhovore povedal pamätnú vetu: „Keď niekedy chcete niečo presadiť v EÚ, musíte aj klamať!“
Únia v tejto podobe je podfuk, jej cieľom je zničiť národné štáty, ich suverenitu, doviesť sem zločinnosť v podobe nekontrolovanej migrácie. Gigantická bezcieľna mašinéria chce dokonca aj európsku armádu, čo je niečo podobné ako postaviť Babylonskú vežu. Chce zničiť rodinu, manželstvo, štáty, zvyky, tradície... Jedna francúzska poslankyňa na margo oslavovaných dotácií z EÚ povedala, že najmenej – percentuálne – dostávajú najmenšie štáty. Príspevok Slovenska do EÚ je takmer miliarda eur! Viete, koľko príde naspäť, keď sa musí živiť bruselská nenažraná vláda – z prezradenia príjmov a zabezpečenia úradníkov v Bruseli by vám prišlo zle. Len toľko, že bossovia majú vyšší plat ako Merkelová!

Ako ďalej?
Záleží aj na výsledku volieb. Po roku 1989 sme si mysleli, že priestor uvoľnený komunistami ovládnu vlastenci. Nestalo sa, k moci sa dostali neoliberáli, čo je horšia verzia komunizmu.
Ideálom liberálov je slabý štát, ktorý neprekáža sebavedomým individualistom a nedáva nič tomu, kto si platí dane a nemá z toho osoh. Respektíve iba paberkuje. Jeden z politikov pri kortešačke žartoval: „My robíme všetko pre vás, ale keď hovoríme vás, myslíme predovšetkým nás...“ Vtip bol vlastne skutočnosť, takto sa kortešuje aj teraz. Myslíte si, že Truban, Beblavý, Hlina a ďalší noví politici prinesú niečo nové? Že im na vás záleží? Jeden priateľ sa ma spýtal: „Slováci už úplne zblbli, že zabudli, kto to bol a je Kiska a chcú mu dať svoj hlas? Veď ten nemal mať vôbec právo kandidovať, po tom, čo urobil.“

Politici sa vždy dušujú, že chcú vaše dobro. Tak si ho nedajte vziať!
Použijem ešte zopár myšlienok od Ivana Hoffmana. „Ľudia sú sklamaní z toho, ako sa žije, ako bolo rozkradnuté Slovensko. Sklamaným ostáva už len volebné právo a ľudia budú postupne uprednostňovať strany, ktoré miesto globalizácie či európskej integrácie ponúknu renesanciu suverénneho národného štátu.“  A ešte: „Národy nemožno poraziť, pokiaľ im budú vládnuť tradičné rodiny a výchova potomkov bude určovaná rodinou a nie sociálnymi inžiniermi a zapredanými neziskovkami.“
Nepoviem vám, koho treba voliť, ale zamyslite sa, ktorým smerom by ste chceli, aby sa Slovensko uberalo, alebo či aby zaniklo a zostalo iba okresom Slovensko na mape štátu Európa. V EÚ je partia politikov, ktorí priam fanaticky bojujú proti európskym národom. Proti národom ako takým, proti zvykom tradíciám, histórii. Nechceme EÚ v tejto podobe, ktorá chce ničiť národy, tradíciu, rodinu...  Homosexuálna loby chce pod rúškom tolerancie a boja proti homofóbii zničiť kresťanský hodnotový systém a nanútiť celej spoločnosti svoje perverzné postoje. Hovorím otvorene tým krikľúňom: „Ja nemám námietky k tomu, akým spôsobom žijete, čo robíte a vyznávate. Len to prosím nevnucujte mne....!“ To je všetko! Ale nechápu...

Spomínanie...
Nebol som a nie som voličom SMER-u, ale po každých voľbách som rešpektoval, že mal 40, 30, alebo 20 percent. Bez problémov. Čo stačilo na víťazstvo. Premenil som si to na ľudí a zrátal, koľkí im veria. Musím však aj povedať, čo ma v súvislosti s nimi a niektorými stranami škrelo. Prečo Fico a spol. akceptovali, že poradcom Borisa Zalu v Bruseli bol Michal Šimečka, dnes poslanec progresívcov v Belgicku? Že by aj jemu teraz robil Zala asistenta? Ako to, že poslanci tejto strany v Bruseli hlasujú proti tomu, čo prezentuje SMER na domácej scéne? Prečo sa dali cvičiť Druckerom, ktorého skúšali na rôznych ministerstvách? Prečo držali Maďariča, keď bolo známe, že podporoval mimovládky v kultúre a koketoval s mainstreamom? Prečo SMER-SD nasypal milióny do mimovládok, kým došiel na to, že mu škodia a idú tvrdo proti Ficovi? Ako je možné, že SNS si dala vnútiť na post ombudsmanky progresívnu Pattakyovú z Mostu-Híd? Alebo riaditeľa RTVS Jaroslava Rezníka ml., ktorý nič nerobil v súvislosti s Havranom? Prečo roky držia na vysokom poste agresívnu feministku Oľgu Pietruchovú?
Na záver. Choďte voliť, aby ste sa nemohli vyhovárať, že za to, čo sa stalo, nemôžete, lebo vy ste nevolili. Ak nepôjdete voliť, nedáte svoj hlas dobru, podporíte zlo!
Ak budete podporovať a voliť agresívnych boľševikov (skrývajúcich sa pod názvom Progresívne Slovensko), podporovať p-rezidentku Čaputovú (vraj matka vlasti, nás všetkých, otvorene podporuje progresívcov... aj má u nich reklamu!) a liberalizovaných hlinených kolaborantov, tak sa nesmiete dodatočne čudovať!
Ako sa hovorí, kto chce kam, pomôžme mu tam...!!!

Ján Mikula

::
Parlamentné voľby 2020:
::
Vážený čitateľ,
ak chcete získať publikácie z našej edície,
ako aj exkluzívne informácie o našom portáli,
prihláste sa na odber e-mailového mesačníka:
PriestorNet – niečo navyše!

5 komentárov:

  1. Anonymný25.2.20

    Vďaka za veľmi pravdivý kvalitný článok od skúseného redaktora. Teším sa, že niekto ešte dokáže problémy pomenovať pravými menami a ponúknuť ich riešenia a veľmi odbornou a kultivovanou formou. Aj keď mainstream valcuje plnou parou podvodov a klamstiev po hodnotách a životoch. Nikomu nevadí žiadna pervezita a zvrátenosti, korupcia, hlavne, že nám niekto sľúbi, že bude lepšie, ale nebude. Nič dobré nás nečaká. Tí ktorí nám sľubujú svetlé zajtrajšky klamú a oni to dobre vedia a preto to robia, lebo im ide len o seba. Vďaka Ľudovít

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Takzvaný mejnstrím (mainstream) je zvláštny fenomén, zvlášť na Slovensku. Šíri cudzie myšlienky, presadzuje cudzie záujmy a neraz doslova zvrátený spôsob života. Napriek tomu má úspech – mnoho ľudí chtiac-nechtiac podlieha dlhodobej mediálnej masáži. A tak sa stretáme s tým, že ľudia s úplne obyčajnými názormi dostávajú nálepku extrémistu či fanatika.
    Na Slovensku je hlavný mediálny prúd takmer bez výnimky v rukách jednej názorovej skupiny. Ako na to poukazuje aj autor článku, na vrub Smeru-SD a SNS treba pripísať, že aj RTVS sa podieľa na jednostrannom informovaní a manipulovaní s verejnou mienkou.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Znova som si prečítal tento článok. Je dlhý, ale stojí za prečítanie. Obsahuje množstvo zaujímavých informácií, akoby kúskov do mozaiky, ktoré spolu tvoria výrečný obraz súčasnej (liberálnej) politiky. Veru, dnešný politický liberalizmus nemá nič spoločné so skutočnou tolerantnosťou a slobodou.
    Dôležitá myšlienka: Liberálna demokracia umožňuje vyniknúť ľuďom bez charakteru a bez chrbtovej kosti. Naozaj, hádam ešte nikdy sa nedostávalo do popredia toľko nehodných, bezcharakterných ľudí.
    Ďalšia myšlienka, ktorá si zasluhuje pozornosť: Fašistami dneška sú neomarxisti, ktorí si hovoria „liberáli“... Žiaľ, „mlčiacej väčšine“ to stále akosi nedochádza.
    PS:
    Politici sa vždy dušujú, že chcú naše dobro. Tak si ho nedajme vziať!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Anonymný26.2.20

    Ešte pred žiadnymi voľbami toľkým ľuďom nezáležalo na tom aby som volil podľa nich tú správnu stranu. Bol som oslovený v kostole, doma, na ulici, počas návštev. Viem že viacerých som sklamal, keď som im otvorene povedal, koho chcem voliť ja, ale chcem si zachovať a rozhodnúť sa slobodne i s tým rizikom, že sa budem mýliť. Veď za to som v novembri 1989 bojoval aby boli voľby slobodné, nie manipulované jedinou stranou, ani niekoľkými stranami a ich prisluhovačmi, ani finančnými či záujmovými skupinami. Kiež sa nám podarí zachovať si svoju slobodu napriek rozličným nátlakom rozličnej intenzity. Ľudovít

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja vo svojom okolí zaznamenávam skôr opatrnosť. Ľudia sa veľmi nezdôverujú s tým, koho budú voliť (mnohí zrejme ešte stále nie sú rozhodnutí). Aj z toho usudzujem, že môže dôjsť k prekvapeniam.

      Odstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.