- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

6. septembra 2020

Nedeľné slovo (88)


Pravý domov

Šťastný to človek, ktorý má domov, teda miesto, kde sa cíti dobre. Domov je viac než strecha nad hlavou, domov je miesto útechy a radosti, povzbudenia i sebareflexie.

Domov je miesto, kde sa cítime dobre, kde sme prijímaní a akceptovaní, kde sa s nami ráta, kde sa nemusíme pretvarovať.


V duchovnom zmysle je naše pozemské putovanie cestou domov, cestou do nebeskej vlasti. Domov sa stáva symbolom Božieho kráľovstva. Pán Ježiš povedal (Jn 14, 1–2): „Nech sa vám srdce nevzrušuje! Veríte v Boha, verte aj vo mňa. V dome môjho Otca je mnoho príbytkov. Keby to tak nebolo, bol by som vám povedal, že vám idem pripraviť miesto?!“

Šťastný človek, ktorý sa cíti dobre sám so sebou. Má domov aj v sebe a nemusí blúdiť ako tí, čo sa stále za niečím naháňajú, alebo utekajú pred sebou v snahe vyhnúť sa výčitkám svedomia. Hľadajme pravý domov. Nedajme sa pomýliť hlasmi falošných prorokov.

 

Ján Maršálek

::

Predchádzajúce: Nedeľné slovo (87)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.