- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

15. novembra 2020

Nedeľné slovo (98)

 

Zbierať sily

Opakovane prichádzajú dni, keď sa cítime unavení, prepracovaní, bez iskry. Je to tak, nebýva každý deň sviatočný ani slnečný. Život, ako vieme, prináša rozmanité ťažkosti a problémy.

Preto je správne v pekných dňoch zbierať sily a pripravovať sa na skúšky. Šťastie žičí pripraveným. Pán Ježiš vyzýva na obozretnosť a predvídavosť (porovnaj: Lk 16, 1–10).


Múdry človek má už dopredu premyslené niektoré odpovede. Sú otázky, ktoré skôr či neskôr vyvstanú. Sú problémy, ktoré sa dajú predvídať.

Ktosi povedal, že človeka možno zničiť, ale nie poraziť. V najhlbšom duchovnom zmysle je to naozaj tak – človeka nemôže poraziť to, čomu sa sám nepoddá.

 

Ján Maršálek

::

Predchádzajúce: Nedeľné slovo (97)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.