- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

11. novembra 2020

Pyrrhovo víťazstvo Igora Matoviča, alebo ďalší klinec do jeho politickej rakvy?

 

Karol Dučák

Igor Matovič nikdy nešetril samochválou. Keďže médiá, ale aj čoraz viac osobností politického, kultúrneho a verejného života na Slovensku nešetria kritikou premiéra a so stupňujúcou sa naliehavosťou upozorňujú na premiérove diktátorské maniere a jeho narušenú psychiku, samoľúbosťou chronicky nenasýtený a nenasýtiteľný Matovič si to vynahrádza sústavným prezentovaním svojich mesiášskych ambícií a snaží sa vyvolať dojem, že jeho vláda je tou jedinou vhodnou alternatívou pre budúci vývoj Slovenska.

A čím viac kritikov túto jeho chiméru spochybňuje, tým usilovnejšie  premiér podsúva obyvateľom dojem, že bez neho je Slovensko vlastne stratené. Bežný pozorovateľ má z Matovičovho prejavu dojem, že je veľkým nevďakom obyvateľov Slovenska akokoľvek spochybňovať spasiteľské poslanie diktátora z Trnavy. Pomaly aby si človek myslel, že sa Igor Matovič nedajbože narodil v nesprávnej krajine a nesprávnom národe, ktorý nedokáže zvelebovať svojho samozvaného mesiáša.

Psychicky narušená osobnosť premiéra sa zvlášť prenikavo prejavila v súvislosti s prípravou a realizáciou plošného testovania obyvateľstva Slovenska na prítomnosť Covid-19. Pri tejto megalomanskej logistickej operácii došlo k porušeniu všetkých pravidiel zdravého rozumu, ale aj – ako tvrdia nielen opoziční politici, ale aj mnohí nezávislí politológia, právnici a občianski aktivisti – k porušovaniu zákona. Bolo podaných viacero trestných oznámení v tejto súvislosti, takže táto operácia bude mať podľa všetkého aj súdnu dohru.

V kuloároch sa hovorí o tom, že na pochybnosťami sprevádzanom zlodejstve pri nákupe antigénových testov si mohla skupina zainteresovaných z bližšieho okolia premiéra Matoviča namastiť kešene miliónmi eur. Takéto informácie (údajne až 14,5 milióna eur) uvádza napríklad zvyčajne dobre informovaný politológ Roman Michelko (youtube.com).

Igor Matovič je však príliš tvrdohlavý egoista a narcista nato, aby pripustil možnosť svojho od základu nesprávneho počínania. On sám sa napokon pri tlačovke, ktorú mal spolu s prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou po prvom kole celoplošného testovania, vyjadril v tom zmysle, že celá operácia sa mohla uskutočniť len vďaka tomu, že on „si išiel tvrdošijne za tým svojím“ (youtube.com).

Matovičovi teda nešlo o blaho obyvateľov Slovenska, ale o jeho pochybný triumf a elimináciu oponentov. Stavil všetko na jednu kartu a rozhodol sa hrať vabank. Zaumienil si ísť „za tým svojím“ za každú cenu a otázka, či to testovanie neprinesie miliónom obyvateľov Slovenska viac škody ako úžitku, sa v tomto zápase stala podružnou.

Nepomohli dobre mienené rady lekárov, vedcov a viacerých významných osobností zrieknuť sa tejto megalomanskej operácie. Bolo by nosením dreva do lesa znovu a znovu pripomínať už stokrát verejne prezentované skutočnosti. Napríklad to, že odborníci zo Slovenskej akadémie vied, epidemiológovia, lekári zo zdravotníckych profesijných a stavovských organizácií na Slovensku, ale aj mnohí zahraniční odborníci jednoznačne vysvetlili, že antigénové testy nie sú vhodné na testovanie bezpríznakových ľudí, ale len na testovanie ľudí, ktorí už majú príznaky ochorenia, napríklad horúčku, dýchacie ťažkosti, atď.

Nahnať často v nevľúdnom počasí na spoločné testovanie masy zdravých ľudí spolu s nakazenými je za týchto okolností zvýšeným rizikom nákazy ľudí. Preto slovenskí, ale aj viacerí zahraniční odborníci spochybnili celoplošné testovanie ako nezodpovedný hazard so zdravím národa. Poukázali tiež na veľkú nespoľahlivosť týchto testov. Dokonca aj lekár Peter Visolajský, člen permanentného krízového štábu pri prvej vlne koronavírusu, upozorňoval na nespoľahlivosť týchto testov, ktoré zvlášť pri nesprávnej teplote vykazujú zvýšené riziko chybných výsledkov. MUDr. Igor Bukovský PhD. sa vyjadril, že v niektorých prípadoch policajti počas prvého kola plošného testovania údajne ohrievali testy pod kabátmi (facebook.com). Navyše celú megalomanskú akciu zabezpečovala armáda, čo je v podmienkach demokratického štátu veľmi nebezpečný precedens, ktorý zaregistrovali aj v zahraničí.

Odborníci upozorňovali aj na to, že hystéria, ktorá sprevádza priebeh ochorenia Covid-19, sústavné šokovanie obyvateľstva negatívnymi správami o údajne vysokej smrtnosti infekcie, podlamujú nielen prirodzenú psychickú, ale aj fyzickú odolnosť obyvateľstva. Pritom vykresľovanie choroby Covid-19 ako veľmi nebezpečnej sa nezakladá na pravde. Svetová zdravotnícka organizácia pôvodne, v marci 2020, rátala v prípade tejto infekcie so smrtnosťou 3,4 percenta (webnoviny.sk), v skutočnosti je smrtnosť tohto ochorenia neporovnateľne nižšia a v súčasnosti dosahuje približne 0,2 percenta, ako uvádza kardiochirurg prof. MUDr. Viliam Fischer CSc., odvolávajúci sa na výskumy zahraničných špecialistov. Miera prežitia, teda pravdepodobnosť, že nakazený infekciu prežije, sa postupne zvýšila až na súčasných 99,8 percenta! (eurorespekt.sk).

Aj situácia na Slovensku potvrdzuje až prekvapivo nízku smrtnosť infekcie Covid-19. Ak neberieme do úvahy nespoľahlivé výsledky antigénových testov počas dvoch kôl plošného testovania a predchádzajúceho pilotného testovania vo vybraných okresoch, uvádzajú aktualizované štatistiky k 9. 11. 2020 (v čase odoslania článku na uverejnenie) nasledovné údaje: na Slovensku bolo 76 072 pozitívne testovaných a 366 úmrtí s ochorením Covid-19 (korona.gov.sk).

V žiadnom prípade teda nemožno hovoriť o nejakom smrtonosnom zabijakovi populácie. Na 100 tisíc obyvateľov Slovenska pripadá približne 1 396 pozitívne testovaných, ale iba  6,7 úmrtí (zaokrúhlene) s ochorením Covid-19, pričom hrubá miera úmrtnosti na túto infekciu na Slovensku má mimoriadne nízku hodnotu 0,000067156. Omnoho viac ľudí v našom štáte umiera na civilizačné ochorenia. V roku 2019 na Slovensku umrelo 53 234 ľudí, z toho 38 719 osôb na choroby obehovej sústavy a nádorové ochorenia (takmer 73 percent všetkých úmrtí), teda zaokrúhlene 106-násobne viac ako na ochorenie Covid-19. To znamená, že počet obetí s ochorením Covid-19 tvorí ani nie jedno percento počtu úmrtí na choroby obehovej sústavy a nádorové ochorenia.

Nešťastím Slovenska je, že vinou vlády Igora Matoviča tu už nemáme zdravotníctvo, ale len koronazdravotníctvo, ktoré sa špecializuje prednostne na infekciu Covid-19 a hrubo zanedbáva liečenie omnoho nebezpečnejších ochorení.

Drsne, ale pravdivo to popisuje prof. MUDr. Štefan Hrušovský, CSc.: „Namiesto medicíny Slovensko znáša útrapy, v ktorých sa rúcajú ekonomické vyhliadky, upadá zdravotná starostlivosť a ‘špičkoví odborníci’ sa starajú o jednu-jedinú nesmrtonosnú chorobu, ktorá sa nezriedka stáva smrtonosnou až pri zanedbaní ostatných chorôb. Dennodenne sme svedkami primitívnych diskusií politikov okolo klinických údajov medicínskeho výskumu, trpíme na nezákonné opatrenia a poplašné správy psychicky nevyvážených osobností politického a spoločenského života. Naliehavo sa tu žiada slovenská cesta, ale nie tá, ktorá z národa robí karikatúru, lež tá, ktorá nás povedie k rovnováhe, evolučnému vývoju a k prosperite. Na okraj videa so stádom oviec vedených somárom, ktoré ste isto videli na internete: stádo je v poriadku, len chýba správny vodca“ (cz24.news).

Za takýchto okolností bolo prvé kolo celoplošného testovania v dňoch 30. 10. – 1. 11. 2020 od samého začiatku mimoriadne riskantným hazardom, ktorého jediným cieľom bola túžba premiéra Matoviča triumfovať, umlčať oponentov, dokazovať si svoje pochybné kvality, ktoré okrem neho málokto iný zaregistruje, či zvrátený pokus blysnúť sa bombastickou akciou doma, ale predovšetkým v zahraničí.

Slovensko sa rozdelilo na dva tábory: Matovič s hŕstkou jeho servilných lokajov verzus zvyšok Slovenska. Mimoriadne rozbúrilo situáciu vystúpenie lekára Mariána Kollára, prezidenta SLK, ktorý niekoľko dní pred testovaním spochybnil jeho účel. Ako keby pichol do osieho hniezda. Odpoveď z Matovičovho tábora prišla obratom. Sám premiér nazval lekárov zo SLK bludármi. A „generál“ s modrou knižkou, Jaroslav Naď, nevojak, ktorý ovláda rezort obrany, dokonca hrubým spôsobom prekročil svoje právomoci a odporúčal slovenským lekárom, aby si na čelo SLK vybrali iného odborníka. Takejto arogancie je schopný len neokrôchaný hulvát bez štipky inteligencie.

Ešte aj v tom čase bolo možné zastaviť plošné testovanie, avšak Igor Matovič sa v tejto situácii prejavil ako tvrdohlavý egomaniak. Nič nevystihuje osobnostnú deviáciu Igora Matoviča tak výstižne ako definícia egománie. Podľa nej egomaniak je človek s poruchou osobnosti, prejavujúcou sa extrémnym egocentrizmom, samoľúbosťou, sebectvom, narcistickými a megalomanskými tendenciami.

Takýto človek nemá rebareflexiu a ide bezohľadne  „za tým svojím“. A tak došlo k pomyselnej vojne Matovičovho tábora proti zvyšku Slovenska. Aby si predseda vlády SR posilnil vyhliadky na víťazstvo, pristúpil k masívnemu vydieraniu obyvateľstva krajiny. Hrozba protiprávnych sankcií pre tých, ktorí odmietali podvoliť sa nátlaku diktátorského režimu, bola jasným odkazom premiéra pre „neposlušných“, že predseda vlády SR s jeho nohsledmi nestrpia nijaký odpor a za každú cenu hodlajú realizovať silne zapáchajúci megakšeft.

Dnes už vieme, že Matovič porazil zvyšok Slovenska a zaznamenal pochybný triumf s príchuťou Pyrrhovho víťazstva. Oveľa viac stratil ako získal. To Pyrrhovo víťazstvo v konečnom dôsledku spečatí jeho definitívnu porážku. Získal naozaj minimum, stratil však mnohých ďalších voličov a podporovateľov, ktorí už nedokážu ďalej zatvárať oči nad jeho neschopnosťou zvládnuť svoj politický post, a pričinil sa o ďalší masívny pád preferencií svojich vlastných i preferencií politického hnutia, ktoré vytvoril.

Pozitívnym signálom je, že graduje občiansky odpor proti súčasnému politickému režimu na Slovensku. Zaujímavá je v tejto súvislosti výpoveď policajta, ktorý sa vzoprel Matovičovej diktatúre a kvôli tomu nemôže vykonávať svoje povolanie (youtube.com).

Igor Matovič rýchle stráca pôdu pod nohami a jeho diktátorská vláda sa otriasa v základoch. V súvislosti s plošným testovaním boli podané početné trestné oznámenia na predsedu vlády SR. Čoraz viac osobností verejne vyjadruje svoj odpor proti Matovičovmu spôsobu vládnutia. Sú medzi nimi politici, politológovia, spisovatelia, umelci, športovci, ale aj masy obyvateľov.

Zaujímavý je v tejto súvislosti počin primárky Transplantačnej jednotky kostnej drene NÚDCH v Bratislave MUDr. Júlie Horákovej PhD., ktorá v otvorenom liste prezidentke SR Zuzane Čaputovej vyjadrila protest proti celoplošnému antigénovému testovaniu a vrátila štátne vyznamenanie (hlavnydennik.sk).

Podobne zareagoval bývalý poslanec NR SR Arpád Matejka, ktorý takisto vrátil štátne vyznamenanie a v otvorenom liste prezidentke Zuzane Čaputovej vyjadril protest proti šikanovaniu občanov bez potvrdenia o testovaní na Covid-19 (hlavnespravy.sk).

Je zrejmé, že Igor Matovič si uvedomuje tieto skutočnosti aj napriek tomu, že navonok si faktickú porážku nepripúšťa. Bombastické, megalomanské vyjadrenia typu „máme atómovú zbraň na vírus“ alebo „sme to zvládli na jednotku s hviezdičkou“, ktorými sa premiér prezentoval na spomínanej spoločnej tlačovke s prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou, svedčia o mesiášskych ambíciách človeka, ktorý žije vo virtuálnom svete, na hony vzdialenom od toho nášho reálneho.

Pre človeka so zdravým úsudkom bolo ťažké počúvať také úlety premiéra. Jeho narcizmus a arogancia nemajú hraníc. Okrem iného povedal: „... tak ako mi 9 z 10 vedcov na Slovensku neverilo, že toto je cesta a chcel som presvedčiť aj ich...“ (youtube.com).

Tak si to len predstavme: Igor Matovič, ktorý podvodným spôsobom získal vysokoškolský titul a diplomovku, ktorú mu napísala jeho známa, zrejme ani len nečítal, tento šarlatán a podvodník chce svoje bludy vnucovať vedcom, ktorí svoje vzdelanie získali legitímnym spôsobom a ktorých odborné kvality sotva môže spochybniť nedovzdelaný plagiátor, aj keď je to premiér.

Ostatne fakt, že „sme to zvládli na jednotku s hviezdičkou“, v žiadnom prípade nebola Matovičova zásluha. Premiér s ministrami Naďom a Krajčím pripravili testovanie narýchlo a nedôsledne, takže v konečnom dôsledku situáciu zachraňovali v mnohých prípadoch samosprávy, predovšetkým v prípade veľkých miest.

A práve niektoré samosprávy sa po prvom kole plošného testovania začali búriť proti plánom premiéra zopakovať terorizovanie obyvateľstva štátu ďalším kolom testovania. Matovičovci pochopili, že musia trochu cúvnuť a tak sa druhé kolo plošného testovania v dňoch 7. a 8. novembra 2020 konalo nie na celom území Slovenska, ale len vo vybraných „červených“ okresoch. Premiér sa však najnovšie zastrája tretím kolom plošného testovania, ale aj možnosťou „lockdownu“. Neistota, súvisiaca s psychickou labilitou premiéra, je hrozbou do budúcna pre nás všetkých.

Igor Matovič spolu s hŕstkou servilných lokajov úspešne znásilňujú Slovensko. Je dnes už na Slovensku relatívne veľa osobností, ktoré si uvedomujú, že pre blaho obyvateľov Slovenska je nevyhnutné donútiť premiéra k odstúpeniu a zastaviť tak devastáciu štátu, ktorú spôsobuje. Bez zjednotenia síl a vytvorenia pevného protimatovičovského tábora to však bude sotva možné.

 

Karol Dučák

::

Súvisiace články:

Chiméra falošného spasiteľa Matoviča

Čo je to za nový nezmysel premiéra Matoviča?! Kde sa berie toľká arogancia moci?

::

Prosíme, podporte naše úsilie – komentujte, vyjadrite svoj názor na publikovaný článok... a odoberajte náš vestník (podrobnejšie informácie).

9 komentárov:

  1. Pán Dučák, píšete: „Pozitívnym signálom je, že graduje občiansky odpor proti súčasnému politickému režimu na Slovensku... Igor Matovič rýchle stráca pôdu pod nohami a jeho diktátorská vláda sa otriasa v základoch...“

    Bol by som rád, keby to bola pravda, ale obávam sa, že skutočnosť je horšia – výstižne ju charakterizuje karikatúra, ktorú som nedávno kdesi videl: je na nej stádo oviec vedené somárom. Inými slovami: väčšina je zmanipulovaná alebo zastrašená; ako to napísal novinár Dag Daniš: Slovák znesie veľa, a na smrť vystrašený Slovák znesie všetko.

    Ale inak ďakujem za článok, aspoň niekoľkých azda zobudí.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Anonymný11.11.20

    Tiež by som rád veril, že sa národ spamätá. Som sklamaný z toho ako v posledný februárový deň volil, nemám veľké očakávania a už ani sklamania. Národ je vystavený šikanovaniu, porušujú sa zákony ale ľudia idú stále za ním, ako hovorí pán Maršálek stádo hlúpych somárov. To si všetci draho zaplatíme aj celé dve kolá testovania, aj koronu. Veď stojí ekonomika a celý turistický ruch. Tiež ma sklamala Cirkev, ktorá tomuto čudnému a chorému pánovi prikyvuje a pomáha v jeho megalomanských somarinách. Vďaka za článok a poctivé zamyslenie sa. Ľudovít

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vďaka - slušná rekapituácia priebehu slovenského Covid-izmu (11-nov-2020)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Karol Dučák11.11.20

    Ďakujem, pán Ľudovít, aj ja som sklamaný z veľkej ústupčivosti Cirkvi. Nechcem spôsobovať rozbroje, Cirkev je už aj tak de facto rozdelená na viac táborov, ale vo viacerých svojich článkoch som naznačil, že sa nemôžem zmieriť s "podzemnou" Cirkvou, ktorá de facto na Slovensku pôsobí. Aj za totality mohla Cirkev, akokoľvek prenasledovaná a obmedzovaná, verejne účinkovať. Ako je možné, že dnes sa skloní pred jedným choromyseľným diktátorom? Keď sa so svojimi pocitmi zverujem blížnym, chlácholia ma, že mám s pokorou prijať súčasný stav a viac sa modliť, čítať Sväté písmo a žiť duchovne. Lenže moje vnútro sa búri. Ľudia spohodlnejú, uspokoja sa s "televíznou" Cirkvou. Koľko z nich sa vráti do kostolov, keď Cirkev dostane plnú voľnosť?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Televízna cirkev, virtuálne náboženstvo. Výstižné. Bude nám stačiť jedna televízna kaplnka s niekoľkými vládou schválenými kňazmi?
      Verme, že také zlé to nebude. Už si zrejme aj katolícka hierarchia začína uvedomovať vážnosť situácie. Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska priniesla článok s názvom Vládna ingerencia do právomocí biskupov je nebezpečný precedens, v ktorom sa okrem iného píše: „Vo chvíli, keď vláda zakazuje verejné bohoslužby, hoci biskupi nepovažujú za potrebné pristúpiť k takémuto rozhodnutiu, dochádza k prekročeniu nebezpečnej hranice... Je dobré nezostávať hluchý k varovným hlasom prichádzajúcim z krajín s hlbšou demokratickou kultúrou. Napokon aj naša dejinná skúsenosť môže len potvrdiť záver, ku ktorému dochádza anglický novinár: akonáhle sa v nejakej krajine presadí autoritársky režim, je to často práve cirkev, ktorá tým trpí najviac zo všetkých.“

      Celý článok:
      https://www.tkkbs.sk/view.php?cisloclanku=20201111020

      Odstrániť
  5. Citujem profesora MUDr. Štefana Hrušovského, CSc.:

    „Premiér pálil na námestí 5 000 sviečok za zbytočne zomretých spomedzi 50 000 všetkých úmrtí ročne. Koľko by ich musel páliť na Dušičky 2020? ‚Špičkoví odborníci’ neochránili nijaký preventívny či liečebný program zdravia... Hlasy ozajstných slovenských odborníkov – onkológa, imunológa, kardiológa, kardiochirurga, internistu či praktického lekára – nechali zaniknúť... To je vybrakovaná medicína!
    Blokovanie svätých omší, obmedzovanie sviatostí a ostatných náboženských podujatí je útokom na skúšané obyvateľstvo... Na duševné a duchovné neduhy majú Slováci stáročný a tisícročný recept: náboženský a duchovný život. Dnes zablokovaný. To je medicína bez základov!“

    (In: Literárny týždenník č. 39–40/2020)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Anonymný12.11.20

    Plne sa s Vami stotožňujem. Namiesto toho, aby vláda robila kroky k tomu aby zabránila šíreniu choroby a poskytla pomoc tým, ktorí to najviac potrebujú, budovala nemocnice, ktoré sa bez dôvodov počas minulých rokov rušili a redukovali, robila primerané opatrenia, šikanuje a komplikuje ľuďom život. Cirkev je k tomu nápomocná, akoby nevedela čo robiť. Aspoň jej predstavitelia. Pomáhajú mocným a prostriedky na činnosť pýtajú od chudobných. To nemôže mať dlhú budúcnosť. V popredí sú akísi vláde po ruke idúci "odborníci" tí, ktorí niečomu rozumejú sú odstavení a ponižovaní. Ale ľudia toto chceli. Myslím si, že ľudia už rozumia len tomu čo sa týka ich tela. Duchovnú a duševnú stránku už odpísali. Zavreté kostoly a školy tomu napomáhajú. Bojím sa toho, čo nám to prinesie. Vďaka Vám, že sa dokážete nad tým zamýšľať aj trocha hlbšie ako z dôvodov ekonomiky, hospodárstva a materiálnych pohľadov. Ľudovít

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Strana Smer vyzvala na konanie referenda za predčasné voľby – to je asi jediná legálna a ako-tak reálna cesta. Aj keď, obávam sa, ani prípadné predčasné voľby neprinesú skutočnú zmenu k lepšiemu.

      Odstrániť
  7. A co hierarchie? Ta lidí z tepla rezidencí vyzvala ovečky k testování.

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.