- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

31. marca 2021

Zásluhy Igora Matoviča na zmŕtvychvstaní Roberta Fica

 

Ilustrácia: Andrej Mišanek

Po voľbách 2020 sa dalo očakávať, že trojnásobný slovenský premiér Robert Fico odíde raz navždy na politický cintorín. Mnohých znalcov problematiky i radových občanov však prekvapuje skutočnosť, že Ficova strana má v posledných mesiacoch pomerne stabilnú podporu vyše osem percent voličov a svojimi súčasnými preferenciami začína ohrozovať OĽaNO, ktorého voľný pád preferencií sa nie a nie zastaviť, takže nie je vylúčené, že už v krátkej dobe SMER-SD predstihne OĽaNO.

A čo je najprekvapujúcejší paradox – práve šéf OĽaNO Igor Matovič má najväčšiu zásluhu na tom, že je Robert Fico stále v hre. Akokoľvek neuveriteľné sa to zdá, fakty svedčia o tom, že bez vedomej, či skôr nevedomej podpory súčasného premiéra SR by Robert Fico nemohol byť tak dlho na výslní aktívnej politiky.

Igor Matovič postavil svoju politickú kariéru na umení klamať. Toto je asi jediné umenie, ktoré vskutku majstrovsky ovláda. Celá jeho politická kariéra je jedno veľké klamstvo, ako je klamstvo jeho vysokoškolský titul, diplomová práca, jeho vystatovačné reči ako zatočí s Pentou, priškripne oligarchiu, či jeho sľuby vrátiť nám, okradnutým Slovákom, Počiatkovu vilu, ale aj tisíce ďalších klamstiev. U tohto človeka žiadna nová lož nemôže prekvapiť. Ani tá, že on, Igor Matovič, je neochvejným bojovníkom proti Robertovi Ficovi a strane SMER-SD. Opak je totiž pravdou.

Ak sa živý vzor pokrytectva Igor Matovič dušuje, aký je on nezlomný bojovník proti strane SMER-SD, je nutné pripomenúť, že nikto nepomohol Robertovi Ficovi k dlhej politickej kariére viac ako práve Igor Matovič. Ani nie tak úmyselne, ale skôr svojou nebotyčnou hlúposťou. Bol to on, kto dvakrát pomohol Robertovi Ficovi k postu premiéra SR. Po prvý raz v roku 2011, keď prispel spolu so svojimi spolustraníkmi k pádu Radičovej vlády, po ktorej nasledovali predčasné voľby v roku 2012 a po nich sa stal Fico premiérom SR. Po druhý raz to bolo v roku 2016, keď Matovič znovu vydláždil Robertovi Ficovi cestu do premiérskeho kresla. Práve vo voľbách v roku 2016 tu bola šanca na zmenu. Prekazil to diablov advokát Igor Matovič, ktorý podkopal nohy Radoslavovi Procházkovi a jeho strane SIEŤ a tak pomohol Robertovi Ficovi stať sa už po tretíkrát predsedom vlády SR. Keby to nebolo také tragické, bolo by to vlastne celkom komické! Za dve svoje vlády vďačí Robert Fico práve intrigánovi z Trnavy Igorovi Matovičovi.

Keď sa Igor Matovič dostal po voľbách 2020 k moci, mal neopakovateľnú šancu poslať svojho úhlavného nepriateľa Fica definitívne na politický cintorín. Namiesto toho mu však pomohol vylízať sa z rán a opäť sa zapojiť do hry, dokonca s preferenciami, ktoré mu jednoznačne zaručujú účasť v parlamente. Matovič svojimi početnými kauzami, ale predovšetkým totálnou absenciou osobnostných, odborných, komunikačných i manažérskych schopností viesť úrad predsedu vlády SR hneď od začiatku účinkovania v premiérskom kresle naháňal vodu na mlyn svojim kritikom a parlamentnej opozícii. Ukázalo sa totiž, že Igor Matovič je bez konkurencie najneschopnejší premiér v celej histórii SR a svojím predchodcom nesiaha ani po členky. Ako premiér sa správal, a vlastne dodnes správa, ako slon v porceláne a zbabre všetko, na čo siahne. Ostatne aj jeho koaličný partner Richard Sulík celkom správne ohodnotil Matoviča ako človeka, ktorý „nemá schopnosti viesť krajinu, nedodržiava dohody, nedostatočne sa venuje iným oblastiam než pandémii a dramaticky rozdeľuje spoločnosť. Viac ako 70 percent ľudí si dnes praje jeho odchod z postu premiéra“ (facebook.com/RichardSulik).

Fico ťaží z totálnej neschopnosti Matoviča, ktorý mu svojím politickým primitivizmom usilovne ženie vodu na mlyn. Bývalý trojnásobný premiér SR si dokonca osvojil aj niektoré metódy svojho úhlavného nepriateľa. Predtým to bol Matovič, ktorý neodbytne terorizoval obyvateľov Slovenska svojimi „neverending“ tlačovkami. Sotva sa čosi šustlo na našej politickej scéne, už sa bezbrehý narcista z Trnavy vytŕčal pred národom na ďalšej z nekonečnej série svojich tlačoviek a vytĺkal politický kapitál z každého pochybenia predchádzajúcich vlád. Dotieravý ako roj komárov si vynucoval pozornosť, žobronil o vavríny a politickú moc, ktorá sa stala zmyslom jeho života. Dnes mu to Fico vracia v obrátenom garde. Na čoraz častejších vlastných tlačovkách filigránsky využíva každé zakopnutie Matoviča, aby mu pomohol do skorého politického dôchodku.

Medzi týmito dlhoročnými súpermi je však priepastný rozdiel. Predovšetkým vo výške IQ. To Matovičovo je vskutku úbohé. Viacerí politici ho na základe osobnej skúsenosti nazvali psychopatom alebo politickým schizofrenikom. Navyše Igor Matovič je notorický klamár. Topky to dokonca dokazujú na základe kompletného dokumentu, popisujúceho výsledok detektoru lži, na ktorom sa Matovič zúčastnil v roku 2015. Šokujúca je táto pasáž dokumentu: „Na základe toho je evidentné, že Igor Matovič vie, že niekoho vedome klamal, ale on to vnútorne nepovažuje za klamstvo. Považuje to podľa seba za pozitívne klamstvo, ktorým pomáha ľuďom. Podľa odborného názoru môže Matovič javiť známky schizofrénie“ (topky.sk).

Na základe všetkých uvedených skutočností je evidentné, že Igor Matovič je škodná medzi slovenskými politikmi. Paradoxne škodí najviac sám sebe a naopak ženie vodu na mlyn všetkým svojim protivníkom, ktorí čoskoro spečatia definitívny koniec jeho neslávnej politickej kariéry. A už to nebude len Robert Fico, ale aj jeho bývalí najbližší spolupracovníci, ktorí pochopili, že spolupráca s Matovičom ich ťahá na okraj priepasti. Ostane len smutná spomienka na človeka, ktorého maximalistické politické ambície vysoko prevyšovali jeho reálne schopnosti a možnosti.

 

Karol Dučák

::

Súvisiaci článok: Postaví Smer-SD pomník Igorovi Matovičovi?

::

Prosíme, podporte naše úsilie – komentujte, vyjadrite svoj názor na publikovaný článok... a odoberajte náš vestník (podrobnejšie informácie).

2 komentáre:

  1. Anonymný31.3.21

    To bude ešte len hanba na Slovensku a v zahraničí a napáchaných škôd ak by Igor Matovič naozaj zastával post ministra financií.Bože chráň Slovensko ak by sa tak stalo.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Rekonštrukcia vlády? Štátnické gestá? Nie. Čo vidíme, to je nepekná hra, zahrávanie sa s občanmi. Striedanie figúr a figúrok nie je riešením. Kríza s hlbokými koreňmi si žiada zásadné, systémové zmeny.

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.