- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

25. apríla 2021

Nedeľné slovo (120)

 

Vernosť

Je dobré a múdre povýšiť vernosť na princíp, spraviť z vernosti zásadu, pevnú normu, ohodnotiť ju tak ako sa patrí, lebo vernosť je naozaj hodnota, ktorú si treba ctiť a uchovávať.

Verný človek nezrádza, nepodvádza, je stály a čestný, je zodpovedný a dôveryhodný. Uprostred hriešneho, nestáleho a zradného sveta vernosť pôsobí zázračnou uzdravujúcou silou.


Vernosť ako princíp, ako výraz ušľachtilosti srdca! Krásna a vzácna vlastnosť. Vážme si ju, stojí za to. Ak môžem pridať niečo osobnejšie – myslím si, že vernosť vie uchrániť aj od márnotratnosti a domýšľavosti.

Kľúčová, podstatná je vernosť Bohu. Blahoslavená Alfonza Mária Eppingerová sa takto vyznala: „Nechcem nič iné, len plniť vôľu nebeského Otca.“

 

Ján Maršálek

::

Predchádzajúce: Nedeľné slovo (119)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.