- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

26. apríla 2021

Obrazy nového sveta

 

ZÁPISNÍK (15–16/2021)

Mnohí to ešte nevidia, alebo nechcú vidieť, ale dnešná takzvaná liberálna demokracia sa mení na diktatúru, takpovediac hybridnú diktatúru, ktorá šikovne skrýva svoju neľudskosť a zlé úmysly, svoju pravú tvár, oháňajúc sa peknými rečami a frázami o slobode, zodpovednosti a ľudských právach, pričom stojí na zvrátených princípoch.

::

Radoslav Žgrada: „Mladí ľudia podliehajú progresívnym ideológiám ako prví. Dokonalým príkladom ducha dnešnej demokratickej Ameriky je prípad osemnásťročnej aktivistky Helene Dukeovej, ktorá udala polícii svoju matku aj najbližších príbuzných. Teraz musí liberálna spoločnosť organizovať zbierku, aby jej pomohli pokračovať v štúdiu, pretože jej matka prišla pre udanie o zamestnanie! Ďalším otrasným príkladom je Jackson Raffitt, tiež osemnásťročný mladík z Texasu, ktorý udal svojho otca, na základe udania bol obvinený za vniknutie na Kapitol so zbraňou v ruke a hrozí mu väzenie. Podľa interview pre The Times mládenec vyhlásil: ‚Môj otec ma vychoval a poskytol mi v živote mnoho možností. Je však chorý. Celý politický program je chorý. To, čo urobil, je choroba.‘ Toto si už nežiada nijaký komentár.“ (Slovenské národné noviny č. 8/2021)

::

Pavol Dinka: „Teatrálne zatýkanie za asistencie kukláčov, kolúzne a iné väzby by nemali byť na to, aby obvinení páchali samovraždy a končili na psychiatrii. Dlhodobé samotky v celách so zopár štvorcovými metrami bez možnosti stýkať sa s rodinou patria k moderným a účinným mučiacim metódam slúžiacim na to, aby sa dotknuté osoby priznali aj k tomu, čo nikdy neurobili. Nehovoriac o konfrontáciách s tzv. kajúcnikmi, ktorých hodnovernosť je neraz pochybná, ich prípadné klamlivé výpovede viac ako stresujúce...“ (Literárny týždenník č. 13–14/2021)

::

Prosto, humanizmus bez Boha sa zákonite stáva humanizmom bez človeka, respektíve proti človeku (namieste je aj pomenovanie transhumanizmus alebo posthumanizmus). V tomto novom bezbožnom chápaní nejde o spoločné blaho, o blaho všetkých, ale len a len o egoistické pôžitkárstvo a prospechárstvo, kryté falošnou morálkou.

Odporúčané: Človek ako boh (peklo na zemi)

 

Ján Maršálek

::

Predchádzajúci: ZÁPISNÍK (11–14/2021)

::

Vážený čitateľ,
ak chcete získať publikácie z našej edície,
ako aj exkluzívne informácie o našom portáli,
prihláste sa na odber e-mailového mesačníka:
PriestorNet – niečo navyše!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.