- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

30. júla 2021

Aby sme sa nemuseli hanbiť

 

Kristína Ondrkálová
„A tak nás nauč rátať naše dni, aby sme našli múdrosť srdca.“ (Ž 90, 12)

Život má každý človek iba jeden – a možno ho prežiť rôzne. V neustálom strachu (najmä o seba), v zatrpknutosti, hneve, hádkach, beznádeji, smútku, apatii, egocentrizme či egoizme, alebo naopak v neustálej vďačnosti, pokoji, odpustení, nádeji, láske a službe tým, ktorí to potrebujú. Život sa dá i premeškať: žijúc zo dňa na deň, bez rozmyslu, bezhlavo, bez cieľa, bez akejkoľvek vôli k zmyslu, bez Boha, bez lásky.

Možno sa tiež nestále zaoberať životom iných a tak odvracať pozornosť od svojho vlastného života. Je to ľahší spôsob pre mnoho a mnoho ľudí, než aby sa v pravde pozreli na svoj vlastný život, prehodnotili ho a zmenili v ňom niečo –  s Božou pomocou, Duchom Svätým, zmenili seba na lepšiu verziu svojho ja...Lenže nato, aby sa človek mohol pozrieť v pravde na svoj život, nato treba odvahu. Dnes ľudia žijú v neuveriteľnom strachu. Aj keď sa navonok tvária ako majstri sveta, duševných porúch a chorôb nenávratnou rýchlosťou pribúda. Mnohí majú neustále pochybnosti o sebe, dbajúc len na to, čo by povedali o nich susedia, známi, kamaráti či úplne cudzí ľudia, a tak v strachu, veriac len nestálej mienke iných, neodvážia sa žiť tak, ako by naozaj chceli a mali, nerozvíjajúc svoje dary a talenty, potenciál, ktorý dostali od Boha, preto nenaplnia svoje životné poslanie či Božiu vôľu.

Pán Boh nechce, aby sme živorili, ale žili. Veď sám Boží Syn povedal, že prišiel, aby sme mali život a to v hojnej miere (Jn 10,10). Veríme tomu?

Žime tak, aby sme sa neskôr nemuseli pred Božou tvárou hanbiť.

 

Kristína Ondrkálová


::

Zamyslenie: Sme hriešni

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.