- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

8. novembra 2021

O kovidovej hystérii

 

ZÁPISNÍK (43–44/2021)

Keď niekedy v začiatkoch kovidovej hystérie (na jar 2020) členka kovidbyra Henrieta Hudečková vyhlásila, že rúšok sa už nezbavíme, vyznelo to ako ojedinelý výstrel do tmy – málokto si to všimol, málokto to bral vážne. Prešiel rok a pol a „svetovo uznávaný odborník“ Vladimír Krčméry vyhlásil, že rúška budeme potrebovať ešte ďalších päťdesiat rokov – vraj je to normálne... Nuž, treba konštatovať, že normou sa stala nenormálnosť.

Súvisiace články:

Rúško ako symbol dekadencie

Nosenie rúška je v rozpore s našou kultúrou


::

Politický analytik Ján Baránek napísal komentár k prvému výročiu „slovenskej národnej hanby“. Z jeho textu vyberáme:

„Takto pred rokom, zhruba, sme boli svedkami celonárodného vzodmutia (asi je to nespisovné, Word mi to podčiarkol) zodpovedných, uvedomelých, statočných, slobodychtivých a ďalších ...ých občanov Slovenska. Ja, dezolát (mne sa to slovo strašne páči) som iba závistlivo pozeral, ako disciplinovane, s úsmevom na perách a zodpovedne stoja v nekončiacich sa radoch. Ale stálo to za to. Odmenou im bola modrá priepustka na slobodu!!! Na pár dní teda. Dokonca, samotná priepustka nemala žiadny medicínsky význam. Ale o to ani nešlo. (...) Pozeral som sa na tie zábery dlhých, bezútešných radov, v ktorých stáli bezútešné mátohy, ako sa mi vtedy zdalo. Ale zdanie klame. To sme videli, keď sa to skončilo. Pred mikrofóny sa postavili naši vodcovia. Najviac ma ohromil ten, čacký veliteľ, križiak v poľnej uniforme českej armády. Ten to povedal, on to bol. Ten vyhlásil SNP verzia 1.2. (...) Prešiel rok. Mysleli by ste si, že Slováci dostali rozum. Potom, keď zistili, že ich oklamali. Že minuli stámilióny eur na zločinecké testovanie, po ktorom začali Slováci umierať. Nedostali. Stále im veria. Tým, ktorí ich sprosto, cynicky a zločinne oklamali. Toto dokážu iba slaboduchí. Nehodní slobody. Nehodní úcty. Nehodní štátnosti. Nehodní rešpektu. (...) Sloboda nikdy nepríde k tým, ktorí si ju nezaslúžia. Nikdy nepríde k tým, ktorí sa skláňajú, keď je čas bojovať, a ktorí bojujú, keď je odvaha lacná.“ (Zdroj: Facebook, 3. 11. 2021)


::

Súvisiaci článok: Slovensko ako testovacie laboratórium

 

Ján Maršálek


::

Predchádzajúci: ZÁPISNÍK (42/2021)

::

Vážený čitateľ,
ak chcete získať publikácie z našej edície,
ako aj exkluzívne informácie o našom portáli,
prihláste sa na odber e-mailového mesačníka:
PriestorNet – niečo navyše!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.