- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

28. januára 2022

Otvorený list veľvyslankyni USA v SR

 

Vážená pani veľvyslankyňa USA,

v poslednej dobe vyvolalo na Slovensku veľké pobúrenie správanie sa predstaviteľov politického režimu Slovenskej republiky, ktorý v rozpore s vôľou obyvateľov Slovenska pripravuje uzavretie dohody o obrannej spolupráci Slovenskej republiky s USA. Podľa výsledkov prieskumu verejnej mienky, ktoré uverejnil portál EÚ TV na svojom youtubovom kanáli v prvej polovici januára tohto roka, až 96 % obyvateľov Slovenska odmieta túto dohodu. Tento postoj väčšiny obyvateľov SR je napokon logický, pretože Slovenská republika je členom NATO a uzatváranie ďalších dohôd o obrannej spolupráci s ktorýmkoľvek členským štátom NATO je nadbytočné a nepotrebné.

Obyvatelia Slovenska však nemajú reálnu možnosť dovolať sa priamej účasti na politickom dianí v krajine. V SR nemáme funkčný inštitút referenda, vďaka ktorému by slovenskí občania mohli spolurozhodovať o osude ich vlastného štátu a súčasné politické špičky túto skutočnosť zneužívajú na presadzovanie svojich vlastných záujmov na úkor záujmov obyvateľov krajiny. Navyše máme na Slovensku katastrofálny pomerný volebný systém pri voľbách do Národnej rady SR, ktorý nezaväzuje slovenských politikov vydávať svojím voličom účet zo svojho vladárenia. A tak sme svedkami toho, že politici často nerešpektujú vôľu občanov SR, ale presadzujú záujmy svojich politických strán, či cudzích ambasád, alebo oligarchických štruktúr, za ktorými stojí mocný kapitál.

Vážená pani veľvyslankyňa, ak nechcete, aby obyvatelia Slovenska vnímali podpísanie dohody o obrannej spolupráci SR s USA ako diktát zo strany najsilnejšej vojenskej superveľmoci na svete, máte možnosť snažiť sa presvedčiť politických predstaviteľov Vašej krajiny, aby kvôli odporu majority obyvateľstva SR odložili podpis dohody zo strany USA na neurčito.

Každý, kto čo len trochu rozumie politickému dianiu na Slovensku, eviduje zo strany obyvateľstva rastúcu nedôveru k súčasnej vláde. Naopak, politická opozícia, ktorá sa v súčasnej dobe teší čoraz väčšej podpore obyvateľstva, pripravuje vypísanie referenda o predčasných parlamentných voľbách v SR. Skôr alebo neskôr dôjde na Slovensku k zmene politického spektra pri moci a je zrejmé, že nová vládnuca garnitúra po najbližších parlamentných voľbách, či už predčasných alebo riadnych, bude považovať dohodu o obrannej spolupráci SR s USA za nežiaduci relikt predchádzajúcej vládnej garnitúry. Napokon už v súčasnej dobe sa politická opozícia v SR usiluje zorganizovať referendum k obrannej zmluve medzi SR a USA. Ak jej úsilie bude korunované úspechom a referendum sa podarí realizovať, budú mať konečne obyvatelia SR možnosť slobodne vyjadriť svoj politický postoj, ako sa to napokon patrí na krajinu, usilujúcu sa o demokratickú formu spoločnosti.

Ako žurnalista a spisovateľ sa na Vás obraciam formou tohto otvoreného listu s naliehavou výzvou, aby ste všetky uvedené skutočnosti tlmočili najvyšším politickým predstaviteľom USA.

S hlbokou úctou a úprimnou vďakou za porozumenie –

 

Karol Dučák, slovenský katolícky žurnalista a spisovateľ

7 komentárov:

  1. Anonymný28.1.22

    Súhlasím s autorom a dodávam, že nepoznám nikoho, kto by bol za uzavretie dohody o obrannej spolupráci Slovenskej republiky s USA.Členovia mojej rodiny, príbuzní a známi sú proti takejto dohode.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je zvláštne, že vládni politici (veľkí demokrati) často presadzujú to, čo väčšina národa zjavne nechce.

      Odstrániť
  2. Anonymný28.1.22

    Teraz sa demokrati neoháňajú väčšinou, ktorá rozhoduje. Visíme na šnúrke z gatí Naďa, Korčoka a na nohavičkách Čaputovej. Súhlasím s názorom kolegu anonyma i pána JM a bojím sa ako oni, ako mierumilovní ľudia, eventuálnej návštevy všadeprítomnej NAKY. Končím heslom: Chceme mier!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Bohužiaľ takí ako Naď len slúžia zaujmom cudzej veľmoci!Zase skrblia o zostatky z hodovania iných!Poslušne v kúte "prosím,prosím" čakajú čo sa im ujde!
    Hnus!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Pán Dučák, ďakujem v mene mojej rodiny

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ak odmietame zmluvu s USA, neznamená to, že sa chceme stať služobníkmi Ruska. Chceme len, aby Slovensko bolo nezávislé, čo najmenej utláčané veľmocami. Chceme svoj kúsok zeme a primeranú mieru slobody, aby sme mohli ako národ voľne dýchať.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Anonymný1.2.22

    Táto veta pána Maršáleka je krátka, výstižná, veľavravná a jasná. Pochopiteľná aj pre tých, bez urážky retardovaných parlamentných politikov, anti sociálnych príživníkov. Stačí iba súhlasiť a je po vojnovom nebezpečí a zároveň sa ušetríme od ďalekosiahlych ohlupujúcich a zavádzajúcich klamstiev a nekonečných komentárov typu - bla, bla, bla, bla, bla...

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.