- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

11. júla 2022

V búrke

 

ZÁPISNÍK (27–28/2022)

Loď sa nebezpečne blíži k skalnému útesu, pozornosť cestujúcich je však zameraná na spor medzi členmi posádky. Ľudia zodpovední za chod plavidla sú rozvadení, kapitán neschopný, rovnako jeho zástupca, kormidelník akoby pod vplyvom narkotík, navigátor už dávno stratil orientáciu...

Tak nejako to vyzerá s naším milým Slovenskom, ak ho prirovnáme k bárke na rozbúrenom mori. Rozbúreným morom sú zložité a nepokojné geopolitické pomery.

Bárka by potrebovala múdrych, čestných a odvážnych námorníkov, schopných zachrániť situáciu, ale niet ich, nehlásia sa, zato sa na kapitánsky mostík tlačia kadejakí sociopati a psychopati a vykrikujú čosi o boji proti mafii a korupcii a o jednotnom postupe v rámci flotily.

A búrka silnie, vietor ženie loďku s názvom Slovensko na skaliská.

 

Ján Maršálek


::

Predchádzajúci: ZÁPISNÍK (26/2022)


::

Vážený čitateľ,
ak chcete získať publikácie z našej edície,
ako aj exkluzívne informácie o našom portáli,
prihláste sa na odber e-mailového mesačníka:
PriestorNet – niečo navyše!

2 komentáre:

  1. Anonymný11.7.22

    Vďaka za priliehavé prirovnanie, je to obraz skutočnosti. Napriek tomu aby sme sa správali zodpovedne a veci menili k lepšiemu, takmer všetci tento stav vytvárajú a podporujú. Akoby sa ani nedal zmeniť. Pripadá mi to ako v biblickom Babylone. Lenže mám dojem, že je to Apokalypsa. Akoby ani neboli autority, ktoré by pravdivo súčasnú skutočnosť dokázali pomenovať. Z cirkevných aktivít nám zostalo skutočne len vyberanie peňazí na pochybné zbierky. A naša Slovenská situácia smeruje k zániku nielen štátnosti ale aj národa. Zrejme scenár najbližšej budúcnosti je koniec súčasnej vlády, ktorú pred jej vznikom podporili mnohí vraj aby bolo menej korupcie, a nástup tvrdého diktátu liberálov. Stačí si pozrieť preferencie liberálnych strán + KDH a je to vlastne len hra o čas či voľby budú na jeseň, na jar, alebo až budúcu jeseň. Ale život jednoduchého Slováka sa skomplikuje znova. A nikto nehovorí o potrebe morálnej očisty a zachovania morálky. Práve rozlične morálne pochybní ľudia sa ujímajú iniciatív a funkcií. Čudné je aj to, že práve "kresťania" ich podporujú a pomáhajú im v rozklade spoločnosti. Ľudovít

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ľudovít, ďakujem za ohlas. Na vec sa dá pozrieť z viacerých hľadísk, jedným z nich je zástoj kresťanskej politiky, resp. politikov v našom národe či štáte a s tým súvisiace rozhodnutia kresťanov vo voľbách. Myslím, že ešte vždy je u nás dosť takých, ktorí by radi dali hlas autentickej a v istom zmysle radikálnej (zásadovej) kresťanskej strane, ale akosi chýba odvaha odpútať sa od tzv. verejnej mienky a ísť vlastnou cestou.

      Odstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.