- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

25. septembra 2022

Nedeľné slovo (186)

 

Vernosť a tvorivosť


Vernosť a tvorivosť sú okrasou človeka. Ba viac, sú dobrým vysvedčením, svedčia o vyspelosti, ušľachtilosti, charakternosti a poukazujú na dobrú vôľu.

Vernosť a tvorivosť si neodporujú. Verný človek môže byť tvorivý – a naopak, tvorivý človek môže byť verný. Tieto dve vlastnosti či čnosti sa práveže dopĺňajú a vzájomne podporujú.


Byť verný v tvorivosti a tvorivý vo vernosti! Bez vernosti by sme sa ocitli v neľudskom svete, bez tvorivosti by bol náš svet sivý a neradostný.

Ak je život umením, tak potom by sa každý z nás mal stať umelcom, ktorý verne zachováva pravé hodnoty a zároveň ich tvorivo rozvíja. Každý predsa má nejaké talenty a bolo by hriechom nechať ich kdesi zahrabané.

 

Ján Maršálek


::

Predchádzajúce: Nedeľné slovo (185).

1 komentár:

  1. Anonymný25.9.22

    Nech nezháňame pominuteľné bohatstvo, majetok, peniaze, kariéru, slávu, pohodlie, pôžitky,... ale hodnoty, ktoré nás dokážu urobiť šťastnými trvale... Nech sa nám darí vidieť skutočné potreby svojich blížných a dokážeme sa s nimi deliť. ľ

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.