- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

8. novembra 2022

Neslýchané! Útoky proti Kristovej Cirkvi na ešte stále katolíckom Slovensku!

 

Karol Dučák

To, čo si dňa 6. novembra 2022 dovolila TV Markíza vo večerných správach, je neslýchané! Skvelého kňaza Jaroslava Kliča, rímskokatolíckeho farára vo farnosti Hertník, označila za konšpirátora pre jeho kázeň z nedele 16. 10. 2022, v ktorej precízne, do dôsledkov obhajoval katolícke učenie! Obvinila ho z konšpirovania, prekrútiac jeho slová, len preto, že dobre vykonáva svoje kňazské povolanie a neohrozene hlása učenie Ježiša Krista!

Nemôžem mlčať, pretože keď budem mlčať, budú kričať kamene okolo mňa. Podľa všetkého sa rýchlo približuje doba, keď vyznanie vernosti katolíckemu učeniu bude cestou k prenasledovaniu, možno aj k mučeníctvu. Javí sa, že každý z nás bude musieť verejne prejaviť a vyznať hodnoty, pre ktoré žije.

Ako katolícky žurnalista a spisovateľ chcem vyjadriť plnú podporu statočnému kňazovi Jaroslavovi Kličovi. S jeho kázňou, ktorú Markíza pranierovala v spomenutých večerných správach, súhlasím na sto percent. Podpisujem sa pod každé slovo a čo najrozhodnejšie protestujem proti nekalým praktikám TV Markíza, ktorá prekračuje svoje právomoci a pranieruje vernosť členov Katolíckej cirkvi učeniu jej zakladateľa Ježiša Krista. Mimochodom, podobné vyjadrenia zazneli v ten istý deň aj v televízii TA3 z úst moderátora relácie V politike.

Čomu inému by sme mali byť verní, ak nie učeniu Ježiša Krista? Komu inému by sme mali ostať verní, ak nie Ježišovi Kristovi? Začínajú sa opakovať praktiky totalitného režimu z rokov 1948–1989?!

Práve v nedeľu 6. novembra bolo na svätých omšiach prvé čítanie z Druhej knihy Machabejcov (2 Mach 7, 1–2. 9–14) o siedmich bratoch, ktorí radšej prijali mučenícku smrť, než by zradili Boží zákon. Napadá mi, či sa ešte nedožijem doby, keď my katolíci budeme musieť vernosť katolíckemu učeniu dokázať aj za cenu tých najťažších obetí. Budeme mať takú silu ako tí siedmi bratia? Vieme, že vlastnými silami to nikto z nás nedokáže, ale ak budeme úpenlivo prosiť Boha, aby nám dal silu zachovať mu až do konca vernosť, ON nás neopustí a tú silu nám dá.

Obávam sa, že súčasné ťaženie proti Katolíckej cirkvi je nebezpečnejšie ako to po roku 1948. Je totiž sofistikované, skrýva sa za pekné frázy o všeobjímajúcej láske, ale v princípe ide o rozloženie a zničenie Katolíckej cirkvi. Lenže úlohou Katolíckej cirkvi nie je ospravedlňovať mravný úpadok spoločnosti. Spomeňme si, že sám Ježiš Kristus povedal: „Myslíte si, že som prišiel darovať pokoj zemi? Nie, hovorím vám, ale rozdelenie. Lebo odteraz sa päť ľudí v jednom dome rozdelí: traja proti dvom a dvaja proti trom. Rozdelia sa otec proti synovi a syn proti otcovi, matka proti dcére a dcéra proti matke, svokra proti neveste a nevesta proti svokre“ (Lk 12, 51–53).

Katolícka cirkev nemôže robiť kompromis s hriechom. Za žiadnych okolností! Hriešnikov miluje, ale hriech nenávidí. Ak toto niekto nechce pochopiť, nepochopil poslanie Katolíckej cirkvi na tomto svete.

Preto bude svet vždy nenávidieť Katolícku cirkev ako obhajkyňu učenia Ježiša Krista. Nie je vylúčené, že aj v 21. storočí povstanú noví katolícki mučeníci. Takí ako farár Josef Toufar či slovenský biskup Pavel Peter Gojdič a mnohí ďalší.

Zdá sa, že sa budeme musieť pripraviť aj na alternatívu, že za vernosť Kristovmu učeniu bude odmenou diskriminácia, zosmiešňovanie, prenasledovanie, väznenie... A ak si niekto myslí, že maľujem čerta na stenu, musím pripomenúť, že už dnes sa to deje v mnohých krajinách sveta. Na Slovensku ešte nie. Zatiaľ...

 

Karol Dučák, katolícky žurnalista a spisovateľ (zatiaľ ešte neprenasledovaný)


::

Prosíme, nebuďte ľahostajní.
Postavte sa za pravdu, vyjadrite svoj názor – napríklad formou komentára pod článkom.

Ak vás zaujíma, čo pripravujeme, ak chcete získať publikácie z našej edície, prihláste sa
na odber e-mailového mesačníka: podrobnejšie informácie.

7 komentárov:

  1. Môžete si vypočuť, resp. prečítať, presvedčiť sa:

    https://www.youtube.com/watch?v=g2JcUuE7alI

    OdpovedaťOdstrániť
  2. V ten istý deň TA3 a Markíza, následne ďalšie „mienkotvorné“ médiá... Vyzerá to na sústredenú, ale aj koordinovanú kampaň.
    Máme právo brániť sa!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Anonymný8.11.22

      brániť to každopádne! ale tak ako brániť každý ľudský život, tak brániť aj ľudsky život či je človek taký alebo onaký, bohužiaľ história sa opakuje! vtedy bol tiež žid "len" žid! tak ako teraz napr. gay "len" gay! Drahí spoluveriaci, spamatajme sa! Človek je človek!

      Odstrániť
    2. Prosím, vypočujte si pozorne predmetnú kázeň a zvážte, či je na nej niečo zlé, či je správne znevažovať jej autora v médiách.

      https://www.youtube.com/watch?v=g2JcUuE7alI

      Odstrániť
  3. Anonymný8.11.22

    A biskupi mlčia a mlčia...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Anonymný8.11.22

      Nielen mlčia, ale umlčali aj toho posledného, ktorý sa snažil naznačiť aspoň v internom dokumente, že to čo sa deje nie je s kostolným poriadkom. Zdá sa mi, že sa stali nielen pasívnou súčasťou súčasného boja proti Pravde, Dobru, Láske, Spravodlivosti, ktorý veľmi rýchlo naberá na intenzite. Ľudovít

      Odstrániť
  4. Spomínanú homíliu som si vypočul ešte predtým, než sa o nej začalo škaredo hovoriť v médiách. A teraz som si ju vypočul znova. S jej obsahom plne súhlasím. Vdp. Klič vyjadril pravdu viery a objasnil postoj kresťana k ideológii genderizmu. Patrí mu za to vďaka.

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.