- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

3. januára 2023

Benedikt XVI. – človek viery

 

Joseph Ratzinger – Benedikt XVI. odišiel do večnosti (1927–2022). Odišiel kňaz, biskup, kardinál, pápež, teológ, veľký muž Cirkvi uplynulých desaťročí.

Budem osobný. Veľmi rád som ho počúval, rád čítam jeho texty. Obohacujú ma. Nachádzam v nich plodné spojenie rozumu a viery. Osobitne oceňujem trojzväzkové dielo Ježiš Nazaretský a knihu Úvod do kresťanstva. Rezonujú vo mne slová, ktorými Úvod do kresťanstva zakľúčil: „Nový svet, ktorý v obraze nového Jeruzalema vidíme na posledných stránkach Písma, nie je utópiou, ale istotou, ktorej kráčame vo viere v ústrety. Jestvuje vykúpenie sveta – to je nádej, ktorá kresťana nesie a vďaka ktorej sa i dnes oplatí byť kresťanom.“


Pane, prijmi dušu svojho služobníka Benedikta do svojho Kráľovstva. Nech jeho pamiatka pomôže blúdiacim a hľadajúcim na ceste viery.

 

Ján Maršálek


::

Odporúčam:

Pravda, rozum a viera

O tajomstvách Ježišovho života

Viera a pravda


::

PriestorNet patrí ľuďom súcim na slovo, rozhľadeným a kultivovaným...
Staňte sa jeho priaznivcom: podrobnejšie informácie.

2 komentáre:

  1. Po smrti Benedikta XVI. sa svet stáva o čosi temnejším, píše otec Ľubomír Urbančok:

    https://www.oteclubomir.sk/blog/svetsa-stava-temnejsi-posostvobenediktaxvi

    OdpovedaťOdstrániť
  2. „Zostaňte pevní vo viere. Nedajte sa zmiasť.“
    (Z duchovného testamentu Benedikta XVI.)

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.