- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

9. februára 2023

Aká je naša viera?

 

Vlado Gregor

Milí moji, isteže treba Cirkev okrášľovať, obliecť ju do svadobného rúcha. Ale najprv ju treba nenápadne vyzliecť zo špinavých a roztrhaných handier... Dúfam, že aj vy sa o to aspoň trochu usilujete.

Momentálne sa rapídne stráca solidarita v rodine, v národe i Cirkvi. Treba sa s tým pasovať, nakoľko sa len dá, lebo to je frontálny útok, ktorý chce byť konečný. Nemôžeme sa jednoducho prispôsobovať tlakom takéhoto sveta. Pretože v takom prípade by Ježiš nenašiel vieru pri svojom druhom príchode.

Som šokovaný tým, že odborníci na slobodomurárstvo ho nevidia vo vlastnej Cirkvi. Stáva sa z nej totiž charitatívna organizácia na službu ľuďom a úplne sa z nej vytráca úcta k Bohu a spoľahnutie sa na Boha. To nevyhnutne vedie k strate viery, ako sa to už udialo u ateistov augsburgského vyznania. Zbožňujeme vlastné aktivity a nectíme si Ježiša a jeho výzvy na rešpektovanie Božej vôle v nás aj vo svete.

Nemôže to tak byť, aby určitým skupinkám bolo dovolené všetko a veľkej väčšine, takpovediac katolíckej, vôbec nič, prípadne len právo držať hubu, ako sa to stalo v nedávnom prípade zdemolovaného bratislavského kníhkupectva. Všetko nasvedčuje tomu, že je za tým skupinka Antifa, ale ako sa to udialo už neraz, pri drzých a nenávistných útokoch takýchto „osobností“ vládne dlhodobé a asi povinné hrobové ticho.

Môžeme sa niekedy cítiť bezmocní, ale ak rezignujeme na vieru v nevyspytateľné Božie cesty, ostane nám len výroba strachu.

GOSPODI POMILUJ!

 

Vlado Gregor


::

Rozhovor s autorom: Ježišov odkaz pretrvá.


::

Prosíme, podporte naše úsilie – komentujte, vyjadrite svoj názor na publikovaný článok... a odoberajte náš vestník (podrobnejšie informácie).

1 komentár:

  1. Anonymný9.2.23

    Mnohé spolu súvisí. My by sme radi videli veci vlastným pohľadom, podľa vlastných predstáv a záujmov. Túžime mať sa dobre a takto si chceme vyformovať svoju cirkev. Až sa hrozím toho, čo možno očakávať od väčšiny súčasných cirkevných predstaviteľov a synody. Ale Cirkev nie je len pre súčasnosť. Ona má svoju históriu, svojho zakladateľa ak stratí chuť a silu svietiť, byť svetlom nie je nanič, čoho sme svedkami aj v súčasnosti, že sa akosi príliš rýchlo vytráca zo životov mnohých našich súčasníkov, z nášho prostredia, ktorí si žijú po svojom i keď by si Cirkev chceli podriadiť a využívať jej služby. Ak pohrdneme Pravdou, Láskou, Spravodlivosťou takáto cirkev sa stane zbytočnou. Kristus si svoju cestu k nám nájde, ale ak my nebudeme mať záujem bude to len našu škodu. Necháme sa poučiť v prírode, v histórií, alebo si budeme tvrdohlavo presádzať vlastné predstavy a rútiť sa do nešťastia a ťahať tam aj iných? Vďaka za poctivú úvahu. Pozdravujem Ľudovít

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.